Nektek eddig milyen jegyeitek vannak? Megvagytok elégedve velük? Szerintitek ezzel még van esélyem egy olyan suliba ahova 4. 0-s átlag a maximum?
(Évfolyamot, korotokat is írjátok le!)
Nekem:
Irodalom: 5 5 5 5 5 5 5 (A T.Z-k elé T betűt rakok) T 5
Nyelvtan: 5 5
Történelem: 5 5 5 5 5
Angol: 5 5 5 5 5 5 5 5 4 4
Matek: 3 2 2
Fizika: T 5, 4, T 3, 5
Biológia: 3 3
Kémia: 5 5
Földrajz: 5 5 4 4
ének zene: 2 5
Rajz: 5 5 5 5 5
Testnevelés: 3 5 5 5
Informatika: 4 4
Technika: -
Én őszintén mondva nem... Matekból, és biológiából legalábbis.
13/F
Nyelvtan: 3 4
Irodalom: 3 1 2 3
Töri: 1 3 T4
Egészségtan: 4
Angol: 4 3 4 5 4 4 5 5 4 3
Matek: 3 4 2 3
Informatika: 5 3 4
Biológia: 3 3
Kémia: 2 1 2
Földrajz: 3 T3
Tesi: 1 3 4 5
Rajz: 5 T5 5 1 5 5
ahova én szeretnék menni 3.5-ös átlag kell
13/L 8.-os
Hetedikes vagy nyolcadikos vagy?
Ha hetedikes, akkor még elmennek a jegyeid, egy-két magas színvonalú középiskolát kivéve a kutyát nem fogja érdekelni a hetedik félévi bizonyítványod. Az év végi már számít, úgyhogy addig javítgass, amiből csak tudsz.
De ha nyolcadikos vagy, akkor nagyon húzz bele. Matek, fizika, ezek a tantárgyak nekem sem annyira mennek, de segítséget kérek, figyelek az órán, és ha kell, ezredszerre is felteszem ugyanazt a hülye kérdést a tanárnak, otthon sokat gyakorlok, és tudom tartani a négyes átlagot. Pedig elhiheted, a reál tantárgyaknál semmi sem áll messzebb tőlem, szóval ha én meg tudom csinálni, akkor te is meg tudod. :)
De például a biológia jegyeidet abszolút nem értem. Ebben a tantárgyban a jó osztályzatokhoz nem kell megérteni, felfogni, alkalmazni semmit. Persze, erőfeszítéseket kell tenni - mint mindenütt - de alapvetően csak tanulni, magolni kell.
Amúgy az, hogy felvesznek-e az általad vágyott középiskolába, azt ennyi adat alapján nem lehet megmondani. A legtöbb suli nem is számítja bele az átlagodba az összes bizis jegyedet, pont azért, mert a potya, nem fontos tantárgyak simán le-, illetve felhúzhatják az átlagod. Azt gondolom mondanom sem kell, hogy mondjuk egy természettudományi szakos középiskolában a kutya sem foglalkozik majd pl. a technika jegyekkel.
- Kettes válaszoló vagyok -
A válaszom a kérdezőnek szólt. És hogy feleljek a kérdésre is: matekból egy árnyalatnyit kétségessé vált a négyesem, ezt a tantárgyat kivéve nagyjából minden jegyemmel meg vagyok elégedve.
#2-s (és #3-s):
7.-s vagyok. Igen tudom, hogy a biológia nem olyan tantárgy, de nekem valamiért az agyam csak azt jegyzi meg, amit akar, mármint ezt úgy értem, amit nem a halálomon tanulok meg. És természetesen általában nálunk a tanár, a növényekkel szokta mindig kezdeni. Azóta lett volna felelési lehetőség, de más meg bukásból állt, én nekem meg azt mondta, hogy a vég szükség esetén fog feleltetni, meg holnap írunk T.Z-t bioszból, meg matekból, így a matekra van még esélyem a 3-ra... Igen! Ez a " van még esélyem a 3-ra " nehéz volt leírni. Bioszból meg kell még egy Tz 4-s, és 1-2 röpdolgozat 4-s, és én így már el is vagyok magammal.
Irodalom:5 5 5 5
Nyelvtan: 4 4 4
Töri: 5 5 5 5 5 5
Biosz: 5 5 4
Ének: 5 5 5 5
Fizika:4 5
Kémia 4 5
Angol: 5 5 5 4 4 5
Matek: 5 5 4 2
Tesi: 5 5 5
Informatika: 5 5 5
Földrajz:5 5 5
Amúgy a nyelvtannal és matekkal nagyon nem vagyok elégedett. Szerintem nincsenek rossz jegyeid és ha olyan suliba akarsz menni ahol 4.0 az átlag szerintem sok esélyed van rá, higy felvegyenek :Dd
Szia.
irodalom:5
nyelvtan:5 4 5
angol:4 4 5 5
német:5 5 5 5 5
matek:5 4
fizika: 5 5 5
kémia:5 5 5
biológia:5
földrajz: 4 5
töri:4 5
info:4
rajz:3/4
ének:5 5
15/l 9.osztály
Nem olyan vészesek a jegyeid,nem csak ettől fog függeni a felvételid,hanem az írásbeli(és szóbeli,ha van)felvételitől,viszont arra ügyelj,ha nem lesz olyan jó az átlagod,akkor a központit meg kell nyomni!:)
Irodalom: 5 5 4 T5
Nyelvtan: 5 T4 T4 T5 T5 T5 (Lényegtelen a tz, mert a magyar tanárunk nem súlyozza duplán)
Történelem: T5 (Holnap írok tz-t, az biztos nem lesz 5:/)
Angol: Diginaplóba 5 5 van beírva, de ezen kívül van még kb. öt-hat 5-m, am nincs beírva, más jegyem nincs)
Német: Rengeteg jegy, nem is mind van beírva kb. 4,2 az átlagom.
Matek: T5 5 5 5 5 5
Fizika: 5 3 (Van bent egy tz-m, ma írtuk, szerintem 3 lesz:/)
Kémia: 2 (Csütörtökön írok tz-t, az 4-nél rosszabb nem lesz)
Földrajz: 5 5 4 (Van bent egy tz-m, szerintem 5)
Informatika: 5 5
Tesi: 3 5 5 5
Rajz: 5
Ének: 5 4
Gimnázium 9. osztály(nyelvi tagozat). Elégedett vagyok vele. Félévkor a fizikát(és talán a kémiát, németet kivéve) szeretnék mindenből 5 lenni. Fizikából elég a 3. Kémiából küzdeni fogok az 5-ért, mert szeretem nagyon. A német meg elég nehéz nyelvi tagozaton, de nem lehetetlen az 5....
Amúgy nekem most majdnem jobb az átlagom, mint általánosban és ugyanannyit/kevesebbet tanulok.
Irodalom:5
Nyelvtan:5 5
Töri:4 5 4 5
Matek:4 3
Angol: 5 4 5 3
Német:5 5 5 5 5
Biosz:5
Kémia: 5 4 5
Fizika: 4 2 5
Infó: 3
Ének: 5 5
Rajz:4/5
15L 9.osztályos
A matek 3-mal és a fizika 2-mel nem vagyok megelégedve.:/Holnap írunk fizikából TZ-t,remélem ki tudom javítani.:)
A jegyeid nem rosszak,ha jó lesz a felvételid semmi baj nem lehet.;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!