Kamaszok, Szülők! Gimnázium vagy szakközépiskola?
8.-os vagyok és eljött a pályaválasztás ideje. Nagyon sokat vacilálok a gimi és a szakközép (ami ugye már szakgimnázium lett és a szakközép lett a szakmunkásból). Mindkettő érdekel de nagyon nehéz a döntés, illetve nem tudom mennyire számít 4-es tanuló vagyok.
1, erős gimnázium, emelt matematika-informatika tagozat
2, szakgimnázium, szociális ágazat, 4 év után érettségi +1 után kisgyermekgondozó-, nevelő "szakma"
Melyikkel járnék jobban? Melyik kell a mai világba?
Nem tudok dönteni :(( Azt mondta osztályfőnök hogy szünet után fogja kérdezni ki hova szeretne menni. Az 1, iskolában nov. 9-én, a 2, iskolában nov. 4-én lesz nyílt nap amire természetesen elmegyek de addig is várom a válaszokat.
En gimnaziumba jarok(bar teljesen eltero szakra,mint ami teged erdekel) es imadom.
Szerintem erdemes lenne varni a nyilt napokig. Ott ugyis latni fogod,hogy milyen az adott sulik legkore,az rengeteget fog segiteni. En is bizonytalan voltam,azonban a mostani sulim nyilt napjarol ugy jottem ki,hogy en ide szeretnek jarni.
Esetleg erdemes lenne megkerdezni a ket kivalasztott helyre jarokat,hogy mi a velemenyuk,mennyire elegedettek.
Szerintem mindenképpen gimi. Négyes átlaggal simán bekerülhetsz, és érettségi után még mindig el tudod végezni a szakmát, ha nagyon szeretnéd.
Az a baj szamközepekkel, hogy hiába adnak/adnának jó képzést, de a legtöbb helyen nagyon rossz a közösség és züllött gyerekek járnak oda, akik a teljesítményük alapján nem kerülhettek volna be gimibe és sajnos ők elnyomják a normális gyerekeket, akiket meg tényleg érdekel a szakma és tanulni is akarnak.
Szóval, mindenképp gimnáziumba menj szerintem.
Köszönöm :)
A gimibe jár "pár" ismerősöm (most kezdték) és a szakközépbe szeretne jönni egyik osztálytársam (igaz más ágazatra) :)
Bármelyik jó lehet. De azért bennem felmerült pár kérdés. A gimiben csak ez a tagozat jöhet szóba? A szakgimi mennyire erős? Érdekel az a szakma? Figyelembe kell venni h a szakgimiben a szakma az ötödik tárgy érettségin, ami befolyásolja a továbbtanulást.
Alapból amúgy nem vagyok az erős gimik pártján. Jobb ha egy olyan iskolába mész, ami nem egy versenyistálló.
Igen a gimibe ez a tagozat érdekel (más iskolába is van informatika szak (igaz szakközép) de vagy fizetős vagy gyenge az oktatás). A szakgimnázium ágazata érdekel, már kiskorom óta gondolkoztam ilyen szakirányon de pár éve úgy hallottam nem fizetik meg illetve ide 3-as átlagtól vesznek fel.
Jártam versenyistállós suliba fél év után otthagytam, most egy gyengébbe járok és imádom, ezért is vacilálok :(
Köszönöm a válaszokat :)
Most jutott eszembe hogy a szakgimibe 2 ismerősöm is van :D Na mindegy, elmegyek a nyìlt napokra is addig is érdeklődök :)
Mindenképpen az első. Matek/info csomó helyre kell, érettségi után eldöntheted még, h mi szeretnél lenni pontosan.
Kisgyermekgondozó bármikor elvégezheted OKJ-n akár estin is kisujjból kirázod, felesleges rá 1 év nappalit pazarolni.
gimibe akkor menj, ha egyemre szeretnél majd menni.
én egy nagyon erős gyakorló gimi reál tagozatàra jártam. megérte, de ha nem akartam volna egyetemre menni, jobban jártam volna szakkozeppel.
19l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!