Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ideális esetben egy gyereknek...

Ideális esetben egy gyereknek kell tepernie azért, hogy a szülei büszkék legyenek rá vagy csak simán tennie kell a dolgát és normálisan felnőni?

Figyelt kérdés
Ha valaki nem kiemelkedően tehetséges az élet területein, az már elég ahhoz, hogy ne legyenek rá büszkék?
2015. okt. 9. 20:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
13%
Ha egésznap ülsz és lesel magad elé, akkor mire kéne büszkének lenni?
2015. okt. 9. 20:54
 2/16 anonim ***** válasza:
90%
Az eredmények nyilván büszkévé teszik a szülőt, de szerintem normálisabb szülő annak is örül, ha a gyerek kiegyensúlyozott, normális ember lesz.
2015. okt. 9. 21:00
 3/16 anonim válasza:
73%
Szerintem nem kell nem tudom milyen versenyeket megnyerni meg ilyen-olyan több ezer-féle külön órákra járni. Elég az ha az iskolában hozod a maximumot meg csinálod amihez kedved van. A szülőnek kötelessége szeretni a gyerekét akár milyen fogyatékos is. Simán normálisan fel kell nőni és nem belekeveredni mindenféle galibába. Csak tedd a dolgod és ha van hobbid csináld azt. Ez az én véleményem, nem feltétlenül igaz de én ezt így gondolom.
2015. okt. 9. 21:10
 4/16 anonim ***** válasza:
90%
Az már régen rossz, ha a szülőt a gyerek teljesítménye teszi büszkévé. Én arra vagyok büszke, amilyen. Akkor is ha gyenge matekból, akkor is, ha nem olyan, amilyennek elképzeltem, mielőtt még megfogant. Ő már most, kisgyerekként is az, aki. Ezt elfogadni és büszkének lenni rá a legszebb dolog a világon. Aki azért szeret és azért büszke rád, amit elértél, az nem szeret igazán!
2015. okt. 9. 21:10
 5/16 A kérdező kommentje:

Első: írtam, hogy "teszi a dolgát és normális életet él" tehát nem a gép előtt ül egész nap, hanem tanul, megteszi, ami tőle telik.

Köszönöm a válaszokat.

2015. okt. 9. 21:22
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Szeretni, elfogadni és büszkének lenni korántsem ugyanaz.
2015. okt. 9. 21:39
 7/16 anonim ***** válasza:
29%

aki atlagosan teljesit kesobb nehezebben boldogul. termeszetesen orulok ha a gyermekek nem teljesit atlagon alul. de buszkeseg akkor fog el eredmenyek tekinteteben ha kiemelkedij az atlagbol a teljesitmenyevel.

emellett szerethetem ot boldog lehetek es meghatodott pl mikor eloszor ballag vagy az elso anyaknapi iskolai unnepsegen....ez is jol eso erzea egyfajta buszkeseg. de a sikerekert meg kell dolgozni es igazan buszke arra lehet az ember amiert megdolgozott.

hogy tanulsz az alap. neked most az a munkad. apukadnak is van egy munkaja. az hogy o eltart dolgozik termeszetes ugye? ettol meg senki nem lesz ra buszke hisz ez a dolga. de ha csinal egy masoddiplomat vagy eloleptetik akkor buszke vagy ra mert tepert megdolgozott a sikerert.

2015. okt. 9. 22:01
 8/16 anonim ***** válasza:
Mások meg tepernek és mégsem érnek el sikert.
2015. okt. 9. 22:04
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Ééééés így születnek meg a teljesítménykényszeres, önbizalomhiányos felnőttek, akik úgy élik le az egész életüket, hogy ők nem elég jók. A szülő meg azt hiszi, hogy amit mond és tesz jogos és a gyereket segíti. Aztán majd a pszichológus felvilágosítja a gyereket, hogy nem te vagy kevés hanem anyád hülye. N32
2015. okt. 10. 01:28
 10/16 anonim ***** válasza:
Te nem vagy büszke a férjedre mert eltartja a családját? Jó lehet nálatok...
2015. okt. 10. 01:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!