Mit gondoltok arról, hogy 12 éves gyereknek a szülei pálinkát adnak gyógyszerként?
Apu mesélte, hogy 12 évesen valami rosszat ehetett, rájött a hányás-hasmenés, épp egy több órás autóút előtti nap, így a szülei adtak neki egy kupica pálinkát fertőtlenítésként. (Jobban lett, másnapra kutya baja se volt)
Erről mit gondoltok? Szoktam látni, hogy sokan azon is kiakadnak ha 14 éves iszik pár korty sört, de a "gyógyszerként" való ivásról mi a véleményetek?
Abban az időben simán belefért. A pálinkát rengeteg mindenre használták és néhol használják a mai napig.
Nincs ezzel semmi baj.Fertőtlenít, megöli a baktériumokat.
Én torokfájásra, fogfájásra használtam. Pl a mandulám be volt gyulladva, rátartottam a pálinkát iszonyúan csípte, de már rá pár órára sokkal jobb lett.
De ma már inkább gyógyszert szednek mindenre.
Természetesen a pálinka ideiglenes megoldás és nem is mindenre hatásos. Pl egy vírusos hasmenésre ihatod..de nem fog hatni.
Ha tényleg kis mennyiség (gondolom 1-2 cl) és nagyon ritkán, akkor nem hinném, hogy gondot okoz 12 éves kor felett.
Nekem van kapcsolódó vicces sztorim. Gyerekkoromban állandóan rosszul voltam mozgó járműveken, szinte mindig elhánytam magam. Egyszer apámmal mentünk hosszabb útra, jeleztem, hogy kezdek rosszul lenni (10-11 lehettem). Kiszállított, kicsit megtornáztatott az út szélén, de nem javult az émelygés. Visszaültetett, Unicumos üveg kupakjába kitöltött belőle és megitatta velem.
Megittam, majd azonnal sugárban végighánytam a műszerfalat.
Viszont életemben először és utoljára ittam Unicumot, azóta a szagától is rosszul vagyok :)
én annó hasmenésre ecetet kaptam fertőtlenítésnek hát ketté csapta a lecsót az tény
a diéta és széntabletta étcsoki hatásosabb mint a pálinka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!