Kamaszok, felnőttek, szülők! Szerintetek nem korai? Ti mit gondoltok erről?
Engem is 22 évesen szült az anyám egy rossz házasságba, de hát ez volt a szokás, ő meg nem mert szembemenni a szokásokkal és kimondani, h ez a házasság szaar, válni akarok. Akkor még nem volt összeköltözés házasság előtt, a heti 2X2 óra udvarlás meg nem volt elég ahhoz, h megismerjék egymást. kiestek az iskolapadból és férjhez mentek, rögtön szültek. Az én szüleim nem éltek semmit, nem láttak világot, nem váltották valóra az álmaikat, mert 3 gyerekkel ez már lehetetlen volt.
Én örülök, h nekem nem "kell" 22 évesen szülnöm, és örülök, h dönthetek, sőt megváltoztathatom a döntésemet, ha rájövök, h nem jó döntés volt. Én is szülhettem volna már 23 évesen, megvolt hozzá a párkapcsolatom, az anyagi háttér is, mégis 31 évesen érkezik majd az első babánk.
Szerintem nem igaz, hogy a mai 21-22 évesek buliznak. ÁLtalánosságban nem igaz. Sokunk egyetemre jár, és lehet hogy ott bulizik, de ma már általános hogy a diák dolgozik is tanulás közben. Aki meg nem jár felső oktatásba, az dolgozik, ha van hol vagy állást keres.
Régen azért ahogy kikerültél a suliból volt munkád, lehetőséged a lakásvásárlásra is nagyobb volt mint ma. Nem volt munkanélküliség.
Az én szüleim is fiatalon házasodtak, anyu 21 apu 25 volt mikor születtem. Volt lakásuk, munkájuk. Aztán 10 év múlva jött a munkanélküliség.
Szóval lehet hogy sokan vállalnának fiatalon családot, de mire? Épp elég volt amikor láttam a volt általános iskolai 1-2 osztálytársam, hogy 23 évesen van 2 gyerek, de még semmi munkahelyük nem volt. Én meg egyetemre jártam és nem volt gyerekem. Most 35 évesen alkalmi munkájuk van, albérletben laknak, legalább azt tudják fizetni a férjükkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!