Nektek mi az a nagy cél amit elszeretnétek érni az életben?
Nekem rengeteg van, elég sokat gondolkozom, hogy mit, hogy alkitsak és a jelenleg számításaim szerint ha minden összejön, Isten is velem van, a szerencse is akkor meg lesz. Előre leszögezném, nem 11-14 éves vagyok, aki csak almodozik és cél nélkül bolyong.
Nos elsődleges célom jelenleg az, hogy tegyek egy jogsit, szóval most éppen diák melót keresek szombatokra, nyáron meg a nyári gyakorlat meg a munkaszolgálat mellett Elmegyek nyári melózni. Így ossze tudok rakni egy kis pénzt, ugy kb 3 év múlva meg lesz a jogsira, azt lerakom, aztán befejezem a középsulit, Elmegyek OKJ-ra, elhelyezkedem Pesten valami nagy cégnél összerakom a pénzt az Egyetemre, Elmegyek felvételizni és HA felvesznek akkor végre lesz egy diplomám, diplomásan mar konnyebb melót találni, elhelyezkedem, kiveszek egy albérletet, és összerakom a pénzt ahhoz, hogy kitudjak menni valahova külföldre dolgozni, amit kint megkerestem abbol ugy spórolok ahogy csak tudok, hazajövök és az akkori gazdasági helyzettől függően kikoltozok külföldre. Elhelyezkedem, megint kuporgatok össze pénzt, megszerzem a szükséges papírokat egy birtokhoz és veszek egyet, saját farmot akarok állatokkal stb. Mert városi vagyok, és elegem van a városból mar most.
Tudom, hogy ezek hatalmas dolgok, rengeteg kitartás kell hozzá, munka, pénz stb. De én keszen állok megdolgozni érte, mert a Szüleim kijelentettek, hogy nem segítenek, ha kell valami dolgozzak meg érte, én pedig megszeretnem mutatni nekik, hogy nem budikefés leszek, hanem egy sikeres ember.
Még terveim közt szerepel az, hogy egyszer kiadássam azt a pár(50-60) versemet amit írtam, és jelenleg is írok.
Szerintetek ez sikerülhet? Nektek van hasonlóan hatalmas almotok?
1. Jogosítvány
2. Lefogyni
3. Felsőfokú nyelvvizsga orosz nyelvből
4. Elvégezni a jogi egyetemet
5. Beutazni a világot és az összes "jellegzetes" helyen fotózkodni
6. Igaz barátokat találni
Szépen hangzó tervek, mindenképp becsülendő, hogy ilyen fiatalon (már bocs, de ha még a középsulit ezután fogod elvégezni, akkor nem sokkal vagy túl a 14-en)ekkora és ilyen szépen összeszedett terveid vannak. Nekem még nem voltak a te korodban, de még 20 évesen sem ilyen 10 éveket összefoglaló terveim. Kívánom, hogy sikerüljön sok minden belőle, bár én már tapasztalatból írom, sajnos az élet sokszor alakít másképp, ezt kalkuláld majd bele.
Ui.: a szüleid szégyelljék magukat, így előre kijelenteni egy ilyen érett gondolkodású gyereknek, hogy nem fognak segíteni. Le vagyok döbbenve. Bár az én lányom is majd ilyen érett lenne 15-18 éves kora között.
bocsi én nem igazán értem a logikádat. ha úgyis diplomát szeretnél és egyetemre menni,akkor miért teszel le előbb egy értelmetlen okjt?
és a szabadfelhasználású diákhitelt azoknak találták ki,akiket nem támogatnak a szülők. de ha ugye államira vesznek fel,akkor pályázhatsz ösztöndíjakra is+ egyetem mellett is lehet heti 2-3 napot vállalni(hétvége +pénteket mindig lazára teszik)
így nehezen,de el tudnánd végezni az egyetemet.ne pazarold az éveid egy olyan okjra ami csak azért kell hogy pénzt szerezz az egyetemre.
amúgy mire odajutsz még sok minden változhat.pl lehet lesz egy párod aki már dolgozik és együtt kivesztek egy albérletet+ha van diplomád együtt mentek külföldre:)
" Elhelyezkedem, megint kuporgatok össze pénzt, megszerzem a szükséges papírokat egy birtokhoz és veszek egyet, saját farmot akarok állatokkal stb. "
ehhez meg kár diplomázni szerintem.
DE élhet az ember úgy is falusi helyen,nagy birtokkal és haszonállatokkal,hogy közben bejár a szomszéd városba dolgozni..szóval megoldható,de csak az állattartásból nem fogsz megélni,ezt most mondom. max kiegészítésnek jó.
a jogsi jó ötlet,ha megvan már nem veszik el tőled. de azért 150 E kell számolni egy vidéki autóssulinál is.pesten gondolom minden drágább
amúgy az én célom,hogy időben lediplomázzak és találjak vele olyan állást amilyet szeretnék.+ a téli szünetben költözöm össze a barátommal ha úgy megy minden ahogy elterveztük! szeretnék már végre magamról gondoskodni,magunkra főzni,háztartást vezeti stb. tudom,hogy ez lehet hogy egyszer nyűg lesz, de most jelenleg nagyon vágyok a saját életünk elkezdésére, mert itthon nem olyan jó a légkör ..
+ ha megvan a diplomám akkor szeretnék majd egy cukrász tanfolyamot elvégezni,magam miatt(nem szeretnék benne dolgozni)
Első, kívánom, hogy sikerüljön mind!
Második, köszönöm szépen a szep szavakat.
Harmadik, ha tudni szeretnéd 16 vagyok, tudom, hogy olykor gyerekes vagyok, de én ezt abszolút nem viccnek fogom fel.
Negyedik, persze, csak kiegeszitonek szeretnem az állatokat stb, mellére szeretnek a városban a szakmamban dolgozni. Egyebkent az OKJ azért kell, mert a Szüleim nagyon nyomják, nem akarjak, hogy diplomás legyek, nekik annyi a céljuk, hogy legyen egy szakma a kezemben amivel penzt kerrdek, es a fozetesem letegyem enkik egy fprintig az asztalra én meg a semmiből koltozzek el és tartsam fel magam. De köszönöm az információkat, nagyon hasznosak voltak! Persze, hogy számoltam komplikaciokkal, azert is írtam, higy "HA ez vagy az" mert tudom, hogy kozbejoget bármi ami megakadályozhat, nem fog menni akadályok nélkül, tudom, de ez még csak mnd terv, meg alakulhat bárhogy. Találhatók egy igazi férfit par éveb belül aki dolgozni fog stb. De ez mint irtam csak egy terv. :)
Keresek* forintig*
Elnézést, rossz a billentyűpad.
Atlagos terveim vannak.
Nyelvvizsga,jogsi,erettsegi,egyetem,kulfold.
Jelenleg ez a felallas,de hogy ebbol mi fog sikerulni,es mi nem az majd a kesobbiekben ugyis ki fog derulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!