Nagyon kövér a lányom! Elképzelhető, hogy még nyúlni fog? Kétségbe vagyok esve!
Szerintem se ártana egy életmódváltás. Én helyedben vennék egy jó egészséges ételekkel teli receptkönyvet és együtt főznék/sütnék vele finom, nem hizlaló ételeket illetve csomagolnék a suliba is.
Hétvégenként is aktív családi programot terveznék (séta, túra, biciklizés stb...) hét közben meg beiratnám sportra vagy otthon tornáznék vele együtt.
Kamasz, attól nem fog lefogyni, ha ráparancsolsz, hogy sportoljál meg ne egyél.
Rá kell vezetni, hogy miért jó mozogni és egészségesen enni, nem árt ha a szülő jó példával jár elől, nem a kanapéról chipset zabálva ordítozza, h menjél már ki futni.
Számoljatok kalóriát!! Akkor nem fog éhezni és a fogyókúra miatt nem fog megállni a fejlődésben sem..sokan mondják,hogy hagyjuk el a fehér kenyeret édességeket ebben valamilyen szintem egyetértek nem kell egésznap édességgel etetni a gyereket viszont nem fog ártani pl.egy túró rudi vagy valami joghurt..nyilván én sem úgy értem hogy egyen meg egy csomag chipset de pl.25grammot ehet..és mérjétek le mindig számoljátok ki hány kalória és azt a bizonyos kalóriakeretet ne lépjétek túl..
Én is 13 éves lány vagyok és nekem is volt súlyproblémám de én a kalóriszámlálással + sporttal leadtam úgy hogy én nem éheztem egy pillanatot sem,mindennap mozogtam/mozgok min.30 percet olykor egy órát és 1650-1700kcal-t eszek,jó olykor ha nincs étvágyam kevesebbet de 1400 alá egy fejlődő szervezet semmiképp se menjen véleményem szerint..163 cm vagyok és 52kg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!