Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nagyon kövér a lányom! Elképze...

Nagyon kövér a lányom! Elképzelhető, hogy még nyúlni fog? Kétségbe vagyok esve!

Figyelt kérdés
85 kiló 13 éves 167 cm. 2014-ben 157 cm 67-69 kg volt. Nem sportol. Kivizsgálás volt, semmi baja. Nyúlni fog még??

2015. aug. 15. 12:53
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
92%

Nem kell diétáztatni, teljesen felesleges egy 13 éves gyereket diétára fogni. Csak étkezzen egészségesen: sok zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű, lassan felszívódó szénhidrátok. Nem eszetlen kalóriaszámlálás. Dietetikus tud segíteni.

A sportnak meg régóta alapnak kellene lennie. De nincs késő, én is ilyen idősen kezdtem el. Próbáljon ki többfélét, add meg neki az esélyt, hogy olyat találjon, amit igazán élvez, akkor örömmel fog menni edzésre.

2015. aug. 15. 15:06
 12/43 anonim ***** válasza:
88%
Ha egy év alatt nőtt 10 centit és már 13 éves, akkor nagy az esély, hogy már nem fog nőni. Nekem is csak egy növekedési ugrásom volt 13 éves korom körül. Gyerekorvos mit mondott? Ilyen magassággal nagyjából 25-30 kiló felesleg van rajta, nagyon sok. Teljes életmódváltás kell, egészséges étkezés, de drasztikusan nem lehet diétáztatni ebben a korban. Kérjetek orvosi segítséget minél előbb!
2015. aug. 15. 15:32
 13/43 anonim ***** válasza:
28%

ha nyúlna még 20 centit is nagyon sok a súlya. szegényt nem csúfolják?

férjem 186cm és 88 kiló, tök nagy pocakja van, bár nem kövér, csak a hasa nagy. de a te lányod 20 centivel alacsonyabb, hidd el, itt már nem az a kérdés, hogy nyúlik-e, hanem hogy te képes vagy-e változtatni azért, hogy a gyereked egészséges legyen. se nem sportol és biztos nem is egészségesen táplálkoztok, különben nem tartanátok itt :(

2015. aug. 15. 15:45
 14/43 anonim ***** válasza:
25%

Ennyi centi vagyok én is, ha ez megnyugtat 14 éves korom óta nem nőttem. és 30 kilóval kevesebb vagyok!

Hagyja el a cukrokat, kevesebb pörkölt, több gyümölcs,zöldség

valamint valami sportot kéne keríteni amit szeret. nyár van, úszás nagyon jó, vagy csapatsportok

2015. aug. 15. 17:37
 15/43 anonim válasza:
97%

Ráférne egy kis életmód váltás, egészséges étkezés és egy kis mozgás.

Ha most nem tesztek semmit, talán néhány év múlva magától is megteszi, talán sikerül is fogynia, de addigra lelkileg teljesen tönkre fog menni, már ha ez még nem következett be. Az egészségéről nem is beszélve.

Én 14 éves korom körül 168 cm és 83 kg voltam. Hasonló a lányodhoz. Sosem voltam sovány, és mikor elértük azt a kort, úgy alsós 3. osztályban, elkezdtek csúfolni, ki voltam közösítve. 9. körül már nem volt divat csúfolódni, onnantól kezdve nem bántottak, de nem tetszettem a fiúknak. Ezek az évek alatt rettenetesen lerombolták az önbizalmam, alig mertem mutatkozni, az osztálykirándulásokra is különböző kifogásokat kerestem, mert gyakran volt strand a program. Borzasztóan éreztem magam a bőrömben, de nem volt kellő akaratom, hogy tegyek valamit. Sportolni nem szerettem soha, nem is tetszik és lusta is vagyok. A finom csokisfánkról vagy hamburgerről pedig nem voltam hajlandó lemondani, mert kb. az volt az egyetlen, ami boldogsággal töltött el. Sokáig nem változott semmi. Aztán 17 évesen, mikor már mindenkinek rég barátja volt, mindenki bulizott, csak én nem, mivel engem senki sem szeretett a kövérség miatt, sosem hívtak el sehova, eldöntöttem, hogy változtatok az életemen. Akkor márciusban a kaloriabazis.hu segítségével elkezdtem diétázni. Nem ettem keveset, csak egyszerűen mást. Nyár végére 69 kg voltam. El sem hiszed, milyen jó érzés volt magamat végre így látni. Nem mondom, még mindig van rajtam felesleg, de ez nem hasonlítható ahhoz, amilyen előtte voltam. Odáig csak 1-2 ember volt velem jóban, akikkel őszintén szólva nem akartam barátkozni, de csak ők voltak hajlandóak bármit is csinálni velem. Ők is a kiközösítettek közé tartoztak. A fogyás után viszont teljesen más lett az életem, szereztem barátokat. Annyira jó érzés volt, hogy végre engem is elhívnak ide-oda, hogy érdeklem a fiúkat. Még szeretnék egy 5 kilót leadni, de már egyáltalán nem utálom magam.

Viszont hiába fogytam le, ennek az egész kövérségnek lettek maradandó hátrányai. Például nagyon félénk és szégyenlős vagyok a mai napig mindenki előtt, próbálok rajta változtatni, de egyelőre még nem sikerült. A másik, hogy mikor végre én is tetszettem a fiúknak, az számomra mondhatni csoda volt, és nem akartam elhinni, hogy innentől kezdve így lehet. Ezt nehéz elmagyarázni, de egyszerűen mindig úgy éreztem, kapnom kell az alkalmon. Ezért mikor 17 éves koromban jött az első komolyabban érdeklődő srác, összejöttem vele. 1-2 hónapja ismertem, úgy 2x találkoztunk, aztán megadtam magam, lefeküdtem vele. Nem sokra rá szakítottunk. Utána volt még valaki, akivel még csak együtt sem voltam, de szexeltünk. Pedig én nem vagyok ilyen. De nem hittem el, hogy én náluk jobbak is kaphatok, mert én vagyok én, a hájpacni, akit senki sem kedvel. Ettől a "címtől" nagyon nehéz megválni.

19/L

2015. aug. 15. 17:54
 16/43 anonim ***** válasza:

Gondolom alkati dolog , de akkor is ez eléggé durva.

El kell kezdeni sportolni valamit (kardio és erő is).

Az egészséges étkezés meg alap. Nagyon finomakat is lehet enni , amik egészségesek.

Édességek , nasik , üdítők , fehérkenyér (lisztes dolgok) , tészták ,stb. Elfelejtve egy jó ideig , nem örökre.

Kenyér helyett abonett is teljesen jó , nem drága. Sok zöldség, sok gyümölcs , halak , csirkemell ,hasonló jó dolgok mehetnek. Sovány túró kicsit ízesítve édesség helyett.

Gondolom ez annyira neki sem tetszik. Lelkileg sem tesz neki jót , de későbbi betegségek (cukorbetegség , szívproblémák stb.) elkerülése érdekében kéne fogynia. És addig amíg fejlődik. Felnőttkorban ez csak nehezebb lesz.

2015. aug. 15. 21:04
 17/43 anonim ***** válasza:
87%

Fokozatosan bevezetni valami mozgást, kevesebb erős tápanyagot bevinni. Nem azzal van a baj, hogy nem egy hercegnő alkat, hanem azzal, hogy ez súlyos dolgokat is okozhat (szív, érrendszer stb..)

Annyit ő már nem fog nyúlni, hogy ez a súly ne legyenn több minimum 15-20kg feleslegnél. muszáj lenne valami megoldást találni erre. Bíztasd, hogy menni fog neki :)

2015. aug. 15. 22:11
 18/43 anonim ***** válasza:
81%
Nagyon sürgősen változtatni kell az életmódján.
2015. aug. 16. 12:26
 19/43 anonim ***** válasza:
85%

ki pontoz le mindenkit, aki diétát/mozgást javasol?

maradjon kövér a gyerek, aztán célozza be a 100-at 15 éves korára?!

2015. aug. 16. 20:50
 20/43 anonim ***** válasza:
84%
Én életmódot váltanék, de nem csak neki kéne változtatnia, az egész családot bevonnám. Így neki sem lesz olyan nehéz.
2015. aug. 17. 09:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!