Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ugye nem elképzelhető, hogy ilyen alakkal ilyen magas testzsírszázalékom legyen? (kép)
Az iskolában ma volt testsúly, testzsírszázalék mérés, ilyen speciális mérleggel. Nekem 67 kg-t mért (170 centihez), és 36%-os testzsírt, ami elvileg elsőfokú elhízás kategória.
Nagyon pánikba estem, mert én itthon általában olyan 59-60 kg körülit szoktam mérni, és a 36%-os testzsírt egy kicsit furcsának tartom, mivel heti 3-4 alkalommal sportolok, és olyan 75%-ban odafigyelek az étkezésemre.
Ugye elképzelhető, hogy a mérleg mért rosszul?
Biztos nincs ennyi, 20% körül lehet, ami teljesen normális kategória.
Inkább a csontjaid tömege lehet nagyobb az átlagnál, gondolom nem spec. mérleggel mérték a testzsírt, csak valami szar, általánosan használt képlettel... ne higgy az ilyeneknek.
Miért aggódsz, ha jól érzed magad így ahogy vagy akk nincs gond, egyébként nagyon jó alakod van és eszedbe se jusson fogyózni :)
20/f
Hát, valami mérleg volt, amiből ki kellett húzni egy zsinórt, és azt mellmagasságban tartani. Mondjuk láttam már testzsír mérleget, az nem ilyen volt, de ez sem ilyen szokványosnak tűnt.
Egyébként ez alapján ránézésre én is 20-25% közé tenném magam (nem tudom, mennyire megbízható kép), de ez a 36% eléggé lesokkolt. Ja, és úgy tudom, 30%-ig normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!