A suliban bántottak meg téged lelkileg? Ha igen mivel?
12 éves lány vagyok és engem sajnos már 6 éve csufolnak.
Nem is értem hogy miért jó.Csak abban lelnek örömre ha a másikat megbánthatják.
Sanjnos a gyerekek kegyetlenek tudnak lenni. nincs még meg bennük az a felelősségérzet, hogy a másik bántása nem csak pillanatnyi dolog, hanem nyoma maradhat hosszú évekig.
Engem is piszkáltak, elég durván csúfoltak kiskoromban általános iskolában. nem is szerettem oda járni. És a középiskolában is volt 2 osztálytárs, aki rám szálllt. Csak ott már nem hagytam magam. És néha visszavágtam. Bár eredménye nem volt, hiába álltam ki magamért, szóval is és tettekkel is, ugyanúgy folytatták.
Aztán felnőttem, már van önbizalmam, és már nem is piszkál senki. Sőt, úgy érzem, hogy most jó is minden.
De a gyerekkori sérelmekre elég élénken emlékszem. Ezt azért nem olyan könnyű elfelejteni. Épp ezért soha nem hagyom, hogy valaki piszkálja a nála kisebbet, gyengébbet, vagy esetleg bármi más okból htárányosabbat. Főleg ha olyan miatt bántják, amiről nem is tehet. Mostmár megvédem ezeket az embereket, mert igenis néha szükségük van rá, hogy egy határozott személy kiálljon helyettük, hiszen pont nekik nincs már semmi önbizalmuk ahhoz, hogy megvédjék magukat. És pont a csúfolások, bántások miatt kerültek ilyen lelki állapotba, hgy nem állnak a sarkukra.
Ti se hagyjátok, hogy másokat bántsanak, hisezn szinte mindenki gyerekkorában volt olyan időszak, amikor valakik valamiért bántották, piszkálták, és milyen jó lett volna, ha nem vagyunk egyedül akkor.
33/F
Utolsó elöttinek nagyon sajnálom:(
Tudom milyen érzés!
Csak erösnek kell lenni és ebböl lehet tanulni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!