A suliban bántottak meg téged lelkileg? Ha igen mivel?
12 éves lány vagyok és engem sajnos már 6 éve csufolnak.
Nem is értem hogy miért jó.Csak abban lelnek örömre ha a másikat megbánthatják.
Szia!
Az én szüleim elváltak,pont,amikor első osztályba mentem...onnantól kezdve azzal gúnyoltak,hogy nekem nincsen anyám,még neki sem kellek.(apám nevelt)Jobbára lányok gúnyoltak.
Igazából nem is ismertem az osztálytársaimat,mindig elutasítóak voltak velem és még néhány gyerekkel(nem osztálytársakkal),akiknek szintén csonka családjuk volt.
Akkor vett nagy fordulatot az "életem",amikor ipariba mentem.Ott nem a családja alapján ítélték meg az embert(nálunk anyu lépett le egy pasival,ezért rám azt is mondták,hogy k..va leszek,mert anyám is az volt és az is marad),hanem önmagáért szerették,vagy éppen nem szerették.
Az ilyen emberekkel nem szabad foglalkozni,magukból indulnak ki.Ma már tudom,hogy nem azt kell nézni,mit mondanak,hanem,hogy ki mondja.
28/N
Általános iskolában én a szekálók közé tartoztam. Volt egy fiú, aki még új volt, és egy kicsit lassú. Amikor csak lehetett megaláztam, bántottam. Lelkileg, nem fizikailag. Hogy miért? Mert megtehettem, mert hagyta magát. Ez így ment 3 évig. Aztán egy másik fiú kiállt mellette, és szembeszállt velem. Utána leálltam, és nem piszkáltam többé.
Összegezve az erősek bántják a gyengéket, szórakozásból, gonoszságból, unalomból, vagy csak azért mert megtehetik, és a gyengék hagyják. De ha egy gyenge fellázad, és nem tűri tovább, hanem igenis szembe száll, akkor többé nem fogják bántani.
Sajnos a fiúnál akit én bántottam az volt a baj, hogy nem magáért állt ki, hanem csak tűrte éveken keresztül, míg végül valaki más, egy erősebb "sietett" segítségére. Nem tudom mi lett vele miután elballagtunk, de meglehet, hogy máshol is voltak problémái, és addig lesz is amíg nem képes kiállni magáért.
Mindenki vonja le a tanulságot, saját ízlése szerint!
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!