Ismertek egészség- és környezettudatos kamaszt?
Igen, illetve nem tudom, mert már viszonylag rég elváltak útjaink, de mikor még napi szinten találkoztunk, akkor ő (szülői nyomásra) nem fogyasztott egy csomó mindent. De ő inkább az az egészségnáci volt, ha fogalmazhatok így, mert folyamatosan belepofázott abba, hogy mások mit esznek/isznak, a szülei pedig állítólag be akartak jönni a suliba a többi gyerekkel "elbeszélgetni" a hozott kajájuk miatt.
Tehát nem hiszem, hogy ilyen elveket tanácsos lenne követni, ha valaki egészségesen akar enni, az mindenképp pozitív törekvés, csak ne vigyék el ebbe a terrorizálgatós irányba.
De ez, ahogy mondod, szülői nyomásra történt.
De vajon van olyan fiatal, aki tényleg egészségesen akar élni, érdekli, hogy mit iszik-eszik, nem szemetel az utcán és hasonlók?
Vagy csak megszállott szülők elnyomott gyerekei alkalmazkodnak a szülői terrorhoz ilyen idős korban, és nincs olyan, akit ez tényleg érdekelne már ennyi idősen is?
Én ilyen vagyok. A szüleim abszolút nem ezt képviselik, szóval saját magam alakítottam ki ezt a szemléletet.
18/L
Mikor és miért jött az elhatározás, hogy foglalkozni fogsz a témával?
Nem fura a kortársaid előtt, akik literszám kóláznak, hambiznak, hogy te ezt nem tartod jó ötletnek? Vagy alkalmazkodsz hozzájuk társaságban?
Hát ha nem is minden kritériumnak feleltem meg, de én is kicsit ilyen voltam. Soha nem szemeteltem, nagyon odafigyeltem, hogy ne használjak több energiát, mint amennyit muszáj, nagyon környezettudatos voltam és vagyok a mai napig.
Az egészségtudat kicsit más tészta, sose volt annyi pénzem, hogy külön vehessek magamnak minőségibb kajákat, de sokat mozogtam, nem voltam egy szobában punnyadó fajta. Ha csak tehettem mentem ki a természetbe.
Én csak környezettudatos vagyok (nagyon), egészségesen is táplálkozom (többnyire, néha azért becsúszik egy kis nasi), de nem sportolok, mert nagyon rossz emlékeim vannak a sportról.
Nem a szüeim alakították ki ezt bennem, de amióta én ilyen vagyok, törekednek ők is rá, mert belátták, hogy jó dolog.
Honnan jött amúgy ez a kérdés? Miért csak a kamaszok érdekelnek? Én sokkal több környezettudatos kamaszt ismerek, mint felnőttet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!