Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha valaki a terhesség első...

FüligJimmy88 kérdése:

Ha valaki a terhesség első egy-másfél-két hónapjában masszívan iszik, az milyen hatással lesz a baba egészségére?

Figyelt kérdés
Egy ismerősömről van szó, a lényeg, hogy eleinte nem tudta, hogy terhes, a teszt is negatív volt, csak késett a menstruációja egy olyan 1-1,5 hetet. Nemrég aztán a teszt is pozitív lett...

2015. máj. 8. 16:21
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

Amíg nem pozitív a teszt, addig semmi. Az első 12 hét amúgy is a "mindent vagy semmit" elven nyugszik. Vagy megmarad és valószínűleg nem egészséges, vagy vetélés lesz a vége.

Ilyen korai terhességnél még nincs összeköttetésben a magzati és az anyai vérkeringés.

Egyébként koraterhesen (3-4. hét) voltam nyaralni. A májam letérdelt, annyit ittam, dohányoztam, erős gyógyszert szedtem és egyéb káros anyagok. Hazajöttünk, késett, teszteltem.

Azóta már egy éves és kutya baja.

2015. máj. 8. 16:25
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem... Az a baj, hogy a pozitív eredmény után sem hagyta abba... Csórikám nagyon gyenge akaratilag... Akkor ebből már lehet valami bibi?
2015. máj. 8. 16:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Pont a terhesség első 3 hónapjában az egyik legnagyobb a veszélye a későbbi születési rendellenességeknek. A baba nagyon ramaty állapotban lehet, ha anyuka tovább vedel. Alacsony súlyra és elvonási tünetekre számítson.. mármint a babánál.
2015. máj. 8. 16:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az már baj,hogy teszt után is iszik.Alkoholista?

Mert akkor már nagyobb veszélynek van kitéve a magzat mint mikor csak nem tudta hogy terhes és besikerült egy két vadabb buli.

2015. máj. 8. 16:59
 5/7 anonim ***** válasza:
49%
elso jol irja ,valoban a minden vagy semmi elv van ervenyben.de azert miutan raeszmelt hogy terhes ,illene abbahagyni...en ugy gondolom hogy a II. trimeszter a legfontosabb ,fejlodes szempontjabol.en ugy voltam ,hogy 14. heten derult ki a terhessegem ,semmi rautalo jel nem volt leszamitva a mellfeszulest ,hanyingert ,rossz kozerzetet.ezert is fogtam gyanut.de cigiztem ,hetvegente ittam ,vettem be cataflamot.aztan persze azonnal mindent abbahagytam ,szerencsere a ferjemnek es nekem nem okozott gondot a becsuszott terhesseg.mivel lelkiismeretfurdalasom volt ,nagyon odafigyeltem az etkezesre ,a pihenesre ,terhesvitamint szedtem minden nap.semmi gond nem lett.sok mindent kibir egy pici magzat ha igazan eletkepes ,de hogy valakinek hogy van gusztusa szandekosan karositani ,azt nem ertem.jo nem vagyok alszent mert volt hogy megittam egy pohar bort ,de azert erre figyeljunk mar oda...
2015. máj. 8. 17:02
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igazság szerint nem alkoholista, csak most nagyon összejöttek neki a dolgok. Valószínűleg elveteti, mert az apa teljesen hülye, marhára örült, hogy apa lesz, de össze már nem költözne vele... Ráadásul a múltkor még kezet is emelt rá... Meg hasonló apróságok. Ez a marha meg fülig belé van zúgva. Na mindegy.
2015. máj. 10. 10:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha még nem alkoholista, akkor most kezd arra az útra lépni.

Amikor valaki a szorongást kizárólag alkohollal tudja oldani és folytatólagosan, akkor bizony alkoholizmusról beszélünk.

A "szakítottak velem és három napig részeg voltam" más, mint a "gondom van és három hónapja részeg vagyok".

Az meg végképp más, ha valaki mondjuk évente egyszer a nyaralást végigissza, mert lazítás van, de akkor is meg tudja állni, ha vezetnie kell vagy bármi más okból nem ihat.

2015. máj. 10. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!