Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok, ti hogy tervezitek...

Kamaszok, ti hogy tervezitek a jövőt?

Figyelt kérdés

Tudom furcsa kérdés de hogy tervezitek a jövőt? Egyetem? Munka? Család? Lakhely?

Csak kiváncsiságból kérdezem

Én 15 éves vagyok, utolsó évem lesz általános iskolából de fogalmam sincs hova szeretnék menni középiskolába, milyen munkát szeretnék és hol, még a családról sincs elképzelésem, fiatal vagyok változni fog de furcsa hogy mindenki már tudja csak én nem.

Légyszi kort és nemet is írjatok

2015. júl. 21. 15:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ó, nyugodj meg, nekem nagyjából ugyanannyi elképzelésem van a jövőmről, mint neked, csak én nem az általánosban végzek idén, hanem a gimiben.:D Akármennyire is biztosak a dolgukban az osztálytársaid, ki merem jelenteni, hogy nagy részük még legalább ötször meg fogja gondolni magát, mire eljut az érettségiig (sőt, talán még egyetemista évei alatt is).

Annyit döntöttem el eddig, hogy vagy pszichológiát, vagy anglisztikát pályázok meg első körben, utóbbit fordító és tolmács mesterképzéssel folytatnám. Slussz. Úgy gondolom, családalapításban gondolkodni teljesen felesleges, amíg az embernek nincs meg hozzá a működőképesnek bizonyuló párkapcsolata (3 év együtt járás előtt senki ne jelentse ki, hogy az övé az) és a megfelelő anyagi háttere. Persze álmodozni szabad ilyesmiről akár hetedik-nyolcadikban is, de ne hidd, hogy le vagy maradva másokhoz képest csak mert te nem teszed. Annak idején én olyan suli után néztem, ami nem volt túl nehezen megközelíthető számomra, ahol oktatták emelt szinten a kedvenc tantárgyamat, és ahová volt esélyem bekerülni a jegyeim és a központim eredménye alapján. Neked is ezt javaslom, ha nem jön be, lesz elég időd váltani később.

17/L

2015. júl. 21. 16:12
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
19 éves fiú vagyok. Tavaly vizsgáztam gépi forgácsolóként, most maradok továbbképzésen CNC gépkezelőként 1 évet, utána még elvégzem a hegesztőt is ami +2 év. Utána pedig irány Németország a haverokkal :) Fémipari munkában ott nincs hiány.
2015. júl. 21. 16:26
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne ess kétségbe, semmi probléma nincs abból, hogy még nincsenek konkrét terveid. Nekem (is) utolsó évem lesz a középiskolából, és még én sem tudom, mit szeretnék kezdeni az életemmel. Nagy körvonalakban vannak céljaim (elsősorban utazni), de ezeken kívül csak elképzelések. Fogalmam sincs, milyen egyetemi szakokat fogok megjelölni és hol (bár jelenleg germanisztikára készülök, de magamat ismerve ez még körülbelül tízezerszer fog megváltozni), de azt tudom, hogy a lehető leghamarabb szeretnék kimenni külföldre, mert ott több lehetőséget látok, mint itthon (sajnos). Velem szemben azonban vannak osztálytársaim, akik nyolcadik óta tudják, hogy ők pontosan melyik egyetem melyik szakára készülnek, és milyen beosztásban fognak dolgozni 20 év múlva - azt nem tudom eldönteni, hogy az elhatározásuk miatt irigylem-e őket, vagy sem. Ők tudják évek óta, hogy mi lesz velük, megvan az "életcéljuk". Hát, nekem nincs- ez lehet jobb is, mert engem a rövid távú célok sokkal jobban motiválnak, mint az, hogy mi lesz 5-10-20 év múlva. Szóval, persze elmegyek majd egyetemre, ami után karriert szeretnék építeni. De, hogy ez hol és mi lesz, arról fogalmam sincs. 17/L
2015. júl. 21. 16:53
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Leérettségizek, aztán megszerzem a szakmám (grafikus) és irány Hollandia, ahol megszedjük magunkat anyagilag a barátommal. Utána vissza ide, de külföld is szóba jöhet és ha lesz hozzá anyagi háttér meg párkapcsolati akkor szülök, mondjuk addig még lehetek 500szor terhes, és nagyjából ennyi tervem van.
2015. júl. 21. 17:48
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne izgulj, én nyolcadikban a fejemet tettem volna rá, hogy biológus leszek. Alig két év telt el, de most nincs tantárgy, amit jobban utálnék a biológiánál. Nagyon sokat fog még formálódni a véleményed, még nincs miért aggódnod. :)

Egyébként most is van elképzelésem, de persze még képlékeny. Vegyészmérnöknek szeretnék tanulni, egyelőre Debrecenben. Külföldre nem tervezek menni, de ha lehetőségem adódna rá, lehet, hogy rábólintanék. 16/L

2015. júl. 21. 19:27
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi:D 19 éves vagyok, most érettségiztem, 87,4 százalék lett az átlagom, jövőre befejezem a szakom okj-n, mellé szintemelőzök magyarból plusz szeretnék egy felsőfukú angolt, sajnos még csak a közép van meg:D. de semmit nem tudok az életemről:D majd lesz valami:D
2015. júl. 21. 23:54
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem körülbelül hetente változik arról a véleményem, hogy mi szeretnék lenni. :( Nagyon nehéz döntés, ez fogja meghatározni a következő (minimum) 50 évemet.

Egyetem, munka

Most leszek tizedikes (fura is leírni), és jelenleg úgy vagyok, hogy mindenképpen matematikát és vagy informatikát vagy fizikát kellene felvenni fakultációnak. Ezen az úton meg ami érdekelne jelenleg az a villamosmérnök vagy a mérnökinformatikus szak. A másik ötletem pedig a jog lenne, de az emelt törihez azért nincs túl sok kedvem. Mindenképpen Budapesten szeretnék egyetemre járni vagy ha összejönne esetleg Németország, akkor ott. Angliában lenne talán az álom, de az esélytelen. A mesterképzést is jó lenne elvégezni. Most úgy tervezem, hogy egyetem befejezése után megpróbálok itthon valami jó munkát találni, de ha Németországba járnék egyetemre, akkor nem tudom, hogy mikor jönnék haza. De ha esetleg itthonról küldenének ki külföldre lehet igent mondanék.

Most egy cég alapítása is motoszkál a fejemben, de ez már tényleg a jövő kérdése, és nagyban függ majd az anyagiaktól.

Az álom munkám amúgy az lenne, ha tetováló lehetnék, és külföldön is ismernék a nevemet. Elméletileg van hozzá képességem, de még sokat kellene fejlődnöm ahhoz, hogy profi legyek.

Lakhely

Az elkövetkező durván 10 évben mindenképpen valamilyen nagyvárosba szeretnék élni. Itthon csak Budapest jön szóba. Nem szívesen mennék ki külföldre örökre lakni, mert a családom azért mégis itthon van. Bár régen néha úgy gondoltam, hogy minél távolabb tőlük, annál jobb, de ez a gondolatom már eltűnt.

Család

Erről semmit se tudok konkrétan, csak annyit, hogy minimum 2 gyereket szeretnék, maximum 4-et. De ugye ez nem csak tőlem függ, hanem a jövendőbelimtől is, akiről fogalmam sincs még, hogy ki lesz a "szerencsés". :) Valamikor amúgy egyáltalán nem szeretnék gyereket a későbbiekben.

1 hónap múlva látnám megint ezt a kérdést lehet teljesen mást írnék.

16/L

2015. júl. 22. 01:34
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi 8.ban nekem sem volt fogalmam rola, hogy mit szeretnek. De ha nem egyetem a fő velod akkor jobban ajánlanék egy szakiskolat erettsegi+szakma. En gimibe jartam pedig elore tudtam hogy egyetem kizart felesleges, megis külső nyomasok miatt gimibe mentem. Szerencsere 4.ben talaltam egy 1 éves levelezős OKJ tanfolyamot igy meglett a szakmam is:) De ha ez nem lett volna nagyon ellennel keseredve. Csaladon a mai napig nem gondolkozom, nem vagyok meg ra kesz, hogy gyereken gondolkodjak. Lakhelyem pedig nem szeretném váltani, jo nekem itt ahol vagyok. (Bocsi az ekezetert, telefonról irtam)
2015. júl. 22. 07:22
 9/12 anonim ***** válasza:
1 hónapot dolgoztam egy Penny-ben, esküzöm, motiváló volt, hogy tanuljak. Szóval vagy tanulok és bekerülök valami egyetemre. Ha ez nem jön össze, akkor beérem az érettségivel, szakmával, és 1-2 nyelvvizsgával és irány
2015. júl. 22. 23:10
 10/12 anonim ***** válasza:

Naaa. Folytatom.

... és irány London!

Vaaagy megtanulok olaszul és kiköltözök valami kevésbé ismert, de mégis ismert olasz tengerparti kisvárosba.

Ha London összejönne, akkor spórolnék egy darabig, majd körbeutaznám a világot. :)

Család... fogalmam sincs, hogy kell-e nekem. Néha úgy érzem, hogy akarok egy gyereket már most, néha meg úgy, hogy soha nem kell nekem gyerek. Szerintem világ életemben fulltime fangirl leszek. :D

2015. júl. 22. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!