Kamaszok! Miket esztek egy nap? Mennyire figyeltek oda a kajátokra vagy tervezitek meg?
Én csak hétfőnként szoktam megenni egy tábla csokit, hogy túléljem hatodik, hetedik órában a dupla művtörit... (jobb időkben ezek az utolsó óráim, de van, hogy tesim van nyolcadikban) :D
Amúgy meg... hm... a suliban nem mindig figyelek a kajálásomra, bár olykor viszek magammal paprikát, nyammm, az nagyon finom. Amolyan nasiként felfalok két-három paprikát is. :D Csak úgy ropog a fogaim alatt ez a finomság.
Itthon viszont mindig úgy eszek, ahogy a nagykönyvben meg van írva. És mióta apám talált egy teljes sörösüveg aljat a bolti kenyérben, mi is sütjük (sőt, kemencénk is van).
Nem nagyon tervezgettem, hogy fú, most ilyen kaját kéne ennem, úgy leszek egészséges. Amit épp megkívántam, mindig azt ettem, ha rántott karfiolt akartam, akkor azt ettem, ha tábla Milkát, akkor azt. Szerencsére mindig azt kívántam, amire szükségem is volt (najó, a tábla Milkára talán annyira nem :D ), és nem vagyok elhízva, semmi vitaminhiányom nincs, szép egészséges a bőröm, hajam, körmeim.
Nem hiszem el, hogy egyeseknek nincs jobb dolguk, mint azon filózni, hogy a másik mit kajál (értem ezt az osztálytársaidra, akik megszólnak).
Ha te így jól érzed magad, akkor edd ezt, bajod biztos nem lesz tőle, a többieket meg ... :)
Basszus, hát te nagyon hülyékkel vagy összezárva :D.
Azon csámcsogni, hogy ki-mit eszik, inkább falják a csokijukat és a többi nyalánkságot ahelyett, hogy a te kajádon filózzanak.
Reggeli: 6 órakor itthon (egy szelet kenyér+felvágott és sajt)
Tízórai: 9 órakor a suliban a menzán (változatos: kakaóscsiga, zsömle, kefir, joghurt, kifli, croissant, stb.... A zsömléhez mindig van felvágott és zöldség. Mindig jó sok zöldséget veszek, mert egészséges)
Ebéd: 13 órakor a suliban a menzán (változatos meleg ételek: főzelék, hús, krumpli, rizs, tészta, stb.... Ezek a kaják általában nagyon olajosak, de mindig megeszem őket, mert éhes vagyok :D )
Uzsonna: 15 órakor a suliban a menzán (mindig más: fahéjas csiga, zsömle, mackósajt, pizzás csiga, túros bukta, stb.... Ezek sem egészségesek mindig)
Otthon: 16 és 19 óra között (Ha van otthon zöldség, gyümölcs, akkor eszek. Egy-két szem kekszet, egy-két kocka csokit megeszek néha. Mézeskenyeret is eszek néha :D )
Vacsora: 20 órakor otthon (nèha van itthon meleg étel, olyankor azt eszek, de amúgy kenyeret szoktam enni felvágottal, sajttal, zöldséggel)
Az iskolába minden nap viszek egy almát felszeletelve és azt megeszem a szünetekben. A menzakaját a Kalória Kft készíti. Ezek mellett heti ötször kétórás atlétika edzésre járok. Mindent összevetve nem igazán szoktam előre beosztani, végiggondolni, hogy mit eszek aznap. De arra szoktam figyelni, hogy minden nap egyek zöldséget, gyümölcsöt (hétvégén is!).
Reggeli: 6 órakor itthon (egy szelet kenyér+felvágott és sajt)
Tízórai: 9 órakor a suliban a menzán (változatos: kakaóscsiga, zsömle, kefir, joghurt, kifli, croissant, stb.... A zsömléhez mindig van felvágott és zöldség. Mindig jó sok zöldséget veszek, mert egészséges)
Ebéd: 13 órakor a suliban a menzán (változatos meleg ételek: főzelék, hús, krumpli, rizs, tészta, stb.... Ezek a kaják általában nagyon olajosak, de mindig megeszem őket, mert éhes vagyok :D )
Uzsonna: 15 órakor a suliban a menzán (mindig más: fahéjas csiga, zsömle, mackósajt, pizzás csiga, túros bukta, stb.... Ezek sem egészségesek mindig)
Otthon: 16 és 19 óra között (Ha van otthon zöldség, gyümölcs, akkor eszek. Egy-két szem kekszet, egy-két kocka csokit megeszek néha. Mézeskenyeret is eszek néha :D )
Vacsora: 20 órakor otthon (nèha van itthon meleg étel, olyankor azt eszek, de amúgy kenyeret szoktam enni felvágottal, sajttal, zöldséggel)
Az iskolába minden nap viszek egy almát felszeletelve és azt megeszem a szünetekben. A menzakaját a Kalória Kft készíti. Ezek mellett heti ötször kétórás atlétika edzésre járok. Mindent összevetve nem igazán szoktam előre beosztani, végiggondolni, hogy mit eszek aznap. De arra szoktam figyelni, hogy minden nap egyek zöldséget, gyümölcsöt (hétvégén is!).
13/L
fúú hát én néha figyelek néha nem...ezt úgy kell érteni, hogy viszek magammal vizet vagy teát(cukormentes, vagy gyógynövényes) amikor tudok zöldséget, puffasztott rízs/búza, saláta, néha joghurt, de rosszabb napokon nem tudok itthonról hozni ezért müzliszelet, tejberízs(dobozos), pékáru(de inkább a sósak vagy natúr, édeset max kakóscsiga 2 hetente 1x) ,szendvicset suliba már csak ritkán viszek, ha viszek akkor zsömle zöldséggel(retek, paprika, stb) meg csrkemell sonka általában, nagyon ritkán viszek csokit vagy túrórudit de ezeket is csak ilyen szelet mennyiségben nem táblában
(de zárójelesen hozzá kell tennem, hogy én már kisgyerek korom óta küszködöm a súlyommal (170 cm/80 kg) és próbálom szabályozni hogy mit mivel eszek, de van hogy ez teljesen kimarad és csak eszek...)
15/l
egy barátnőm meg ugyan ez csa ő vékony alkatú, ő ilyen teljes kiőrlésű kenyeret, búzaszeletet,víz, gyümölcs, zöldség(sali is), stb visz magával(ő is 15 de vékonyabb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!