Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Fiam 15 évesen elköltözhet...

Fiam 15 évesen elköltözhet egy saját lakásba?

Figyelt kérdés
Fiam az iskolát másik városban kezdi és az egész család költözött volna de nem találtunk megfelelő lakást és a fiam nem szeretne bejárni így arra gondoltam hogy veszek neki egy saját lakást. Engedett Magyarországon engedett az ilyen? Hogy kiskorú egyedül lakik? Természetesen anyagiakkal nincsen gond igy megfelelő környezetben lakna. Kapna pénzt ételre ruhára számlákra es mindenre. Debrecenről van szó

2015. júl. 9. 08:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
97%

Kedves utolsó válaszoló,

ugye nem gondolod komolyan, hogy itt bárki rosszat akar a gyereknek? Ellenkezőleg, mindenki félti, és a szülő felelősségének tartja, hogy mellette legyen, vagy legalább más felnőtt, mint pl. egy koliban. Nem az a legvalósabb veszély, hogy magára gyújtja a lakást (ez a szülei házában is megtörténhetne), de egy kamasznak nem feladata önálló háztartást vezetni (jó, itt nyilván lenne bejárónője is), és határozottan szükséges legalább egy felnőtt jelenléte a közvetlen környezetében, akire bármilyen szükséglete, kérdése, kételye, problémája esetén fordulhat, mégpedig a nap 24 órájában, feltétel és gondolkodás nélkül. Normális esetben ez a szülő, de a kollégiumi nevelőtanárok feladataiba is ugyanúgy beletartozik.

2015. júl. 9. 13:28
 12/18 anonim ***** válasza:
18%
A kollégiumi "nevelőtanárok" emberi roncsot csinálnak mindenkiből aki nem elég erős ahhoz h elviselje őket. Ha a diáknak problémája van nem fordulhat hozzájuk. A kollégiumi élet kellemes ha tudja kezelni a "nevelőket mert sok embert ismerhet meg és ha szerencséje van akkor nagyon jó társasága lesz. De a körülmények miatt én átgondolnám a dolgot. Az orvosom szerint a penészes falaktól lettem tüdőbeteg. Kora este visszamenni sem kellemes ha esetleg iskola után még elmenne valahová a barátaival, így kimaradhat a társasági eseményekből, nem lesz olyan része a közösségnek mint mások. Én általában egy órával a házirendben leírt időpont után értem vissza a kollégiumba
2015. júl. 9. 13:59
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 10-es, nincs 15 éves gyerekem, a legnagyobb még 5 éves, de ha tehetném sem engedném meg, hogy egyedül lakjon 15 évesen, még akkor sem, ha egy tündéri megbízható gyerek lenne.

Ugyanakkor, ha súlyos beteg lennék, sem engedném meg neki, hogy 15 évesen iskola mellett dolgozzon. Kb. ennyi.

Kérdező: "Természetesen anyagiakkal nincsen gond". 10-es, te milyen szegény sorsú gyerekről beszélsz?

2015. júl. 9. 14:05
 14/18 anonim ***** válasza:
95%

3 évig voltam kollégista, most 18 évesen engedték meg,hogy egyedül lakhassak, de még ígyis lehet beköltözik egy barátnőm.

Pont ezzel a barátnőmmel beszéltük, hogy konkrétan minket annyi gátolt meg abban, hogy minden nap igyunk, vagy bulizzunk, vagy csavarogjunk (lehet leosztani, hatalmas lázadó kamaszok voltunk, mint mindenki :D) hogy a kollégiumba vissza kell érni 9re. Őszintén nem bánom, hogy az első három évet koleszban töltöttem, összességében szerettem, önálló lettem, csapatmunka is volt bőven :D és persze egészséges keretek között a bulizás is megvolt.

2015. júl. 9. 19:21
 15/18 anonim ***** válasza:
66%
Ha jól sejtem a "nevelőtanárok" minden bulit meg akartak akadályozni.
2015. júl. 9. 20:49
 16/18 anonim ***** válasza:
38%
Már nem azért, de én 16 évesen tök egyedül laktam, és éjjeli vagonrakásokból tartottam el magam. Abból ettem, ittam, ruházkodtam, fizettem az iskolát, meg a rezsit. Eleinte mosodába hordtam a ruhámat, az igaz, de később lett barátnőm, aki intézte a "női dolgokat".
2015. júl. 9. 21:16
 17/18 anonim ***** válasza:
36%
Ha van barátnője a fiúnak akkor még bejárónő se kell. Viszont ha kollégiumba megy oda nem viheti fel az asszonyt.
2015. júl. 10. 17:55
 18/18 anonim ***** válasza:

Nekem volt gimis osztálytársam, akinek 15 évesen egy családnál béreltek szobát.

Meg volt pontosan beszélve, hogy mit ellenőrizzenek a gyereknél (pl. mikor ér haza) és azon kívül önálló életet élt, de nem kellett aggódni hogy házibulikat szervez vagy nem fizeti be a számlákat stb...

2015. júl. 31. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!