Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Vitassuk meg. Mit gondoltok...

Vitassuk meg. Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok, tanuló. Az iskolába, ahova járok, az előző sulimban, ahová jártam, az utcán, mindenütt azt látom, hogy emos "depressziós" kis nullák, csordába tömörült nehézfiúk és sok más, elég rossz úton haladó kölyökkel van tele a fiatalság. Mindenki tartozni akar valahová, mindenkinek a dominancia a legfontosabb, a sárm meghalt, sok lány a "nőiességet" keresi a másik nemnél. Szerintetek, mi váltotta ezt ki? Én normálisan öltözöm, szép barátnőm van, elég meghatározó szerepem van az osztályban, pedig nem a hülyeséggel vívtam ki ezeket. Sok ember azt mondta, a média hatása ez, pedig én is láttam szépnek mondott cicababákat, vasalt hajú szépfiúkat, hogy nekik pumpálják a respectet, mégis, ha elképzeltem, hogy így hazamegyek, apám kiröhögött volna. A szülőket is szídták. Magyarországon, szinte minden szülő dolgozik mint a gép, mint az enyémek is, és sok más barátomé is. Dehát ez nem indok arra, hogy a saját tudatunkból hülyék legyünk, éveket vesszünk el. Mit gondoltok, mi itt a lényeg, mi miatt választják ezt az utat?

(Tudom, "panasz" már sok kérdésben volt itt, ezzel kapcsolatban, de a miértjét ennek nem találtam.)

2010. márc. 3. 20:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
6%
Mi okból általánosítunk?
2010. márc. 4. 16:24
 12/16 anonim ***** válasza:
Valószínűleg azért általánosítanak, mert ebből a típusból amit a kérdező említett sokkalta több van, mint abból, akiket jó példaként emlegetnek.
2010. márc. 4. 18:47
 13/16 anonim válasza:
De ez sem ok az általánosításra, mert így a normálisakat is leszidjuk. Írtad, hogy vagy emos depressziós, vagy csordában élő nehézfiúk vannak. Na most te a divatemokról beszélsz, az igazi emo stílusban(ami a 80as években alakult ki) szó sincs depresszióról, ez csak a stílus mai elkorcsosult irányzatára vonatkozik. Az eredetiben csupán így néztek ki, ilyen zenét halgattak, és kész.A nehézfiúkról meg annyit, hogy ezek többnyire műveletlenek, nem tanulnak, a felnőtt éveiket a rács mögött töltik. Viszont ez csak két-két véglet. Vannak ezek között, és a rendes gondolkodású emberek között lévők, mint én. Én egy 15 éves fiú vagyok. Kb 15 centi a hajam, és vasalom(nem a divat miatt, nekem így tetszik, kész), viszont e-mellett jó tanuló vagyok, izmos vagyok, sok barátom van, és szép barátnőm, mint neked. Hozzád hasonlóan én sem hülyeségekkel vívtam ki magamnak, hanem egyszerűen lehet rám számítani, jó a humorom, és barátkozós tipus vagyok. Viszont engem, a vasalt hajam miatt sokszor az "emós" végletbe sorolnak akik nem ismernek. miért? Hát a kinézet miatt, mert az átlag ember a kinézet alapján eldönti egy másikról, hogy milyen ember. Mi értelme enek? Aki engem ismer, az egytől egyig a barátom is, pedig a többségük annak idején szintén elítélt első ránézésre. Azt mondom, ne általánosíts! Vannak a két véglet közötti emberek is, és nem is kis számmal, csak nem veszed észre őket, mert első látásra ítélsz. A külső meg véleményem szerint nem ok arra, hogy ilyeneket eldöntsünk egymásról. Más dolog, hogy valaki egy kicsit extrémebb hajviselet mellett még nézhet ki nagyon jól, lehet helyes, mert lehet, hogy az jól áll neki.
2010. ápr. 30. 16:51
 14/16 anonim válasza:

én egy cicababa vok de kitünő a tanulmányi eredményem

és a magatartásom is + a szorgalmam

2010. júl. 6. 09:55
 15/16 anonim ***** válasza:
Meg még a fogalmazásod is kitűnő!!
2010. júl. 8. 22:06
 16/16 anonim válasza:

de viszont hisztis se vagyok úgyhogy nem is vagyok olyan nagyon nagy cicababa

meg focizni is jártam 2 évig csak hát egy lábtörés miatt abbakellett hagynom

2010. júl. 9. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!