Mi a megoldás ebben a helyzetben?
Ne csinálj semmit
a hógolyóval dobálásért miért adnak intőt?
a hó arra való, hogy többek között hógolyózz vele
ahelyett hogy örülnének, hogy kint vagytok a friss levegőn
Megmondod, hogy az a "haverod" hazudik. Amúgy nem gondolod, hogy aki így bemárt téged, az eléggé sz@r alak? Egy barát ilyet nem csinál, ezt gondold végig.
Másik, megmondod, hogy te nem dobtad meg. Semmi mást nem kell mondani. Nem dobtad meg, kész.
Még egy valami. Soha senkit a büdös életben nem fog érdekelni a te szaktanárid ha mégis kapnál, anyukád max megbütet pár hétre és el van felejtve. Lány létemre én is kaptam már 1-2 figyelmeztetőt, lehet intőt is, már nem emlékszem és már főiskolára járok. Érdekelt valakit? Nem! :D Se érettségin, se egyetemi jelentkezésnél se SEHOL nem érdekel senkit az a kb. 3 piros színnel beírt mondat. Mert ennyi az egész, semmi több.
Persze ha így ártatlanul kapod, elbeszélgetnék avval az álíltólagos haverral néhány gyomros kíséretében. De remélem nem lesz gond. :)
Mondjak valamit? Én általános hatodikban (vagy hetedikben? fene se tudja már) 9 figyelmeztetőt (idevéve az intőket is) kaptam. Minden sz@rságért: 2-3-t azért mert szomjas voltam az ofőm órájának a legelején és ittam, egyet mert áthúztam az ofő kommentárját a dolgozatomon, miután azt hangosan felolvasva kiröhögtetett az egész osztály előtt. (Nem szívleletem túlzottam azt a... khm... inkább mégse véleményezem.) Mondjuk pár jogos volt: egyszer kiidegeltek, én meg egy kólásüveget vágtam az illető után, de az kitért előle. És persze az ablak előtt állt...
Na és akkor? Momentán egyetemista vagyok, gimnáziumban végig a legjobb tanulók között voltam és ha jól emlékszem akkor a legjobb (vagy a második legjobb) érettségi bizonyítványom lett a teljes évfolyamon. Emellett kiváló magatartásom volt végig. (Hja, normális ofőm lett és normális osztályfőnököm, akik nem a céltáblát látták bennem - szó szerinti és átvitt értelemben egyaránt.)
Röviden: Mondd el a te verziódat is a tanárnak és a anyukádnak. A haverodat meg hagyd a fenébe, aki így elárul, hogy a saját bőrét mentse, az egy gerinctelen, gyáva alak. Nem az a tipikus hű barát... Ha mégsem hisznek neked és kapsz egy szaktanárit... na bumm, akkor mi van? Soha semmi jelentősége nem lesz annak az ellenőrző hátuljára odafirkantott pár mondatnak...
normális osztályfőnököm => normális osztályom
(Bocs az elgépelésért...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!