Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ez elkényetetésnek számít?

Ez elkényetetésnek számít?

Figyelt kérdés

1 laptop

1 tablet

3telefon (ebből kettő műkődik)

mindent megkap amit akar

60.000ft os tévé

h&m-es ruhák

nem kell semmit elpakolni maga után mert elpakolnak utánna.

nem engedik porszívozni

2015. febr. 27. 12:51
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Az anyja akármit főz mindig fujjog rá hogy undorito ő ebből nem eszik stb..

na ez kihoz a sodrombol más gyerek orulne ha ehetne olyan ételeket mint ő.

2015. febr. 27. 14:43
 12/23 A kérdező kommentje:
mármint a szegényebb gyerekek
2015. febr. 27. 14:44
 13/23 anonim válasza:
10%

Igen.

Laptop: ennyi idősen minek, én 14 vagyok és még szó sincs arrol hogy kapok, anya azt mondta majd egyetem ellött lehet róla szó

tablet: ha nem lenne laptopja akkor oké, de eggyüt a kettőnek semmi értelme

3 telefon: az hogy 12 évesen már 3 telefonja volt nagyon durva, én akkor kaptam először

h&mes ruhák: az oké nem olyan drága márka

60000fts tv: az még rendben van a megbecsüli

Szerintem beszélj a szüleivel mert késöbb valószinüleg csúfolni is fogják ha igy ellesz kényesztetve és semmi jó nem származik abbol ha pl.nem engedik elpakolni, viszon késöbb igy hogy látja el magát?

14/L

2015. febr. 27. 14:50
 14/23 anonim ***** válasza:
27%

nem értem miért nem elég egy telefon egy 12 éves lánynak. és miért kell neki tablet is a laptop mellé. Egyszerre hogy tudja használni a kettőt? meg a 2 telefont?

Lehet hogy szeretetet kevesebbet kap, vagy kevés időt tudnak vele lenni, és így inkább megvesznek neki olyan dolgokat is ami felesleges, ezzel azt a látszatot keltik hogy mennyire törődnek a gyerekükkel.

én a 18. szülinapomra kaptam laptopot (most 20 vagyok) egy családi gép volt otthon, és megvoltunk vele, pedig 4-en használtuk. És anyagilag is megtehettük volna hogy legyen külön mindenkinek, mégse igényeltük.

minden esetre nem az én dolgom, de szerintem el van kényeztetve és én nem így szeretném nevelni a gyerekem, hanem úgy hogy elpakol maga után, mert kötelességének érzi, hiszen egyszer belőle is háziasszony lesz....

2015. febr. 27. 18:05
 15/23 A kérdező kommentje:
foglalkoznak vele,mindig mennek programokra megnézik neki néhányszor a leckét,tanulnak vele beszélgetnek stb.
2015. febr. 27. 19:13
 16/23 anonim ***** válasza:
91%

Kedves Kérdező. Ezzel neked mi a problémád?

Amúgy nem tartom elkényeztetésnek. Ami nekem nem stimmel az az,hogy nem engedik házimunkát végezni. Ilyet még életemben nem hallottam. Sok gazdag ismerősünk van ahova járnak a takarítónők akik a gyerekek szobáját is takarítja,de ettől függetlenül még nekik is kell porszívózni meg rendet rakni maguk után. Evés után meg a minimum,hogy letakarítjuk magunk után az asztalt,azért az nem egy túl megerőltető feladat.

A laptop,tv stb ellen nincs kifogásom,ha megtehetik hát ámen. Ezek nekem is mind megvoltak-és nem gazdag családból származom-de a házimunka alól való felmentésből még igencsak nagy hátránya származhat. Az meg,hogy a szülő ilyesmiket ad meg a gyerekének az még nem egyenlő azzal,hogy nem kap elég szeretetet.

2015. febr. 27. 20:21
 17/23 anonim ***** válasza:
91%

A 3. válaszoló tökéletesen leírta a véleményemet, nem is teszem most meg én újra.

De az nagyon érdekelne, hogy miért is próbálsz befeketíteni egy 12 éves gyereket? Nem értesz egyet azzal, ahogy nevelik, oké ezzel nincs semmi gond. De ennyi, nincs jogod beleszólni, és attól hogy itt vergődsz, meg idegeneket próbálsz meggyőzni, attól se fog semmi változni.

A 14. válaszoló meg milyen kis kedves, már el is döntötte, hogy az ő lánya bizony háziasszony lesz. Azért majd kérdezd meg őt is, hátha neki más tervei vannak...

2015. febr. 27. 21:22
 18/23 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem 12 évesen ez elkényeztetés igen.Nekem drágább tv-m és sokkal drágább ruháim vannak.-tehát-nem is az anyagi részét gondolom főként elkényeztetésnek,hanem azt,hogy nem veszi ki a részét a házimunkából.Szerintem egy nőnek az önállósodásához,szüksége van arra,hogy megcsinálja saját maga a reggelijét,kitakarítsa a szobáját és besegítsen otthon is a házimunkában.Mert ha erre nem önálló,akkor mi jogon várja el,hogy például elmehessen moziba vagy csavarogni?

Az egyéni családi anyagi helyzet milyen tárgya/ruhája mennyibe kerül(t).A két működő telefonnal például semmi probléma nincs,nekem is kettő működőképes telefonom van,abból az egyiket ébresztő óraként használom,hogy ne kelljen a szüleimnek is hajnalban kelnie.(Nos,igen egy tini lánynak több idő kell elkészülni reggelente mint a szüleinek) Tablet és laptop sem feltétlen elkényeztetés,bár 12 évesen felesleges szerintem.

2015. febr. 27. 22:37
 19/23 anonim ***** válasza:
0%
Laptop+tablet akármilyen korban hülyeség.
2015. febr. 28. 01:06
 20/23 A kérdező kommentje:

természetesen nem csak h&m-es ruhái vannak

zara

gap

tally weijl

szülinapjára a kínaiban láttunk egy jo rucit megvettük neki és azota sem volt rajta egyszersem.. szerintetek kidobták?

2015. febr. 28. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!