Ez elkényetetésnek számít?
1 laptop
1 tablet
3telefon (ebből kettő műkődik)
mindent megkap amit akar
60.000ft os tévé
h&m-es ruhák
nem kell semmit elpakolni maga után mert elpakolnak utánna.
nem engedik porszívozni
Laptop: oké, később úgyis kelleni fog, középsuliban sok tanár a prezentációkat ppt-ben kéri, és a tanuláshoz is hasznos.
Tablet: egy működő laptop mellett szerintem teljesen felesleges.
3 telefon: hülyeség ez is, egy is bőven elég.
TV: ha a család pénztárcájának nem túl megterhelő, akkor végülis oké, meg azért a 60 000 Ft egy TV-nél nem számít luxuskategóriának.
H&M-es ruhák: szerintem a H&M nem egy drága bolt, viszonylag divatos is, és ki lehet fogni jó minőségű cuccokat (igaz, sok a rossz is). Nem érzem elkényeztetésnek azt, ha valaki itt vásárol a gyerekének.
Nem kell elpakolnia, nem engedik porszívózni: ez elég gázos, az én szüleim ennyi idős koromban már nem pakoltak el utánam.
Persze Sandra, mert ahol kicsit több a pénz, ott már biztos nem is törődnek a gyerekkel...ahol meg cipője sincs a gyereknek, ott meg biztos nagy-nagy szeretetben élnek...a mesékben biztos.
Nem lehet megmondani, h elkényeztetés-e, a gyerek jellemétől függ. Van olyan gyerek, aki pár jó cucctól még nem lesz lusta, kényes, szüleit ugráltató kis hólyag.
Szerintem nem elkényeztetés. Jó mondjuk, a három (illetve kettő) telefon tényleg felesleges egy gyereknek, de gondolom azért van ennyi, mert kapott újat, de az előzőt is megtartotta, viszont nem igazán használja.
A 60 ezer ft-os tv szerintem egyáltalán nem sok, mi épp most akarunk venni új tv-t, 150 ezertől kezdődik egy jobb...
Ha meg van miből, akkor miért ne kapna meg mindent, amit akarna? Ez még tényleg nem jelenti azt, hogy a szülők a szeretetet anyagi javakkal pótolják.
H&M nem egy drága bolt.
Viszont az elvárható lenne (sőt, alap dolog), hogy elpakoljon maga után. Azt meg mondjuk nem értem, hogy miért nem engedik porszívózni, de hát ők tudják.
Szóval nekem ennyiből nem az jön le, hogy elkényeztetik a lányt.
kifelejtettem víz ágya van
a legdrágágbb forgoszéke
tiszta luxus az egész szobája ilyen baldachine-s az ágya a lányaim is ilyenért konyorognek de én nem akarok ilyet venni nekik,amugy is túl drága.
Miért nem azt írtad ki kérdésnek, hogy féltékeny vagy a kereszlányodra?
Én mindent megkaptam gyereknek a szüleimtől, még azt is amit nem kértem. Tini koromba hagyták hogy annyit szórakozzak amennyit csak akarok, ha kértem pénzt kaptam. Ettől független 35 évesen is csak hálával tartozom neki, nem tudok rosszat mondani a gyerekkoromról, sose veszekszünk és tisztelem őket. Egyetem óta a saját lábamon állok, és ha ezt nézzünk akkor én is elkényeztetett a gyerekeimet, mert szerencsére megtehetem hogy megvegyek nekik bármit. Mondjunk én ezért tanultam és dolgoztam, hogyha családom lesz a gyerekeim nem szenvedjenek hiányt semmibe se. A kereszlányodnak gondolom az az egy dolga van hogy tanuljon és még gyerek legyen. Én ebben nem látok semmi rosszat.
Mondjuk a jo agy meg a forgoszek az egeszseget kíméli.
Nekunk is van penz bőven, az osszes hülyeséget meg legdrágább dolgot megvehetnenk a gyereknek meg a születendő babanknak is, de azert megsem tesszük, csak ésszerű határokon belul. Pl a jo minosegu cipon Sosem spórolunk.
Ha nekik ez az ésszerű határ akkor csinaljak. De az akkoris túlzás hogy egy 12 eves lany ne vegye ki a részét a hazimunkabol es ne legyen otthon feladatai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!