Irnátok példákat, hogy mi számit elkényeztetésnek?
Figyelt kérdés
remélem értitek mire gondolok!:)2015. jan. 15. 18:57
1/3 anonim válasza:
Hogy semmiért nem kell megdolgoznia, mindent megkap (akár szép szóval kérés nélkül is) a szüleitől.
Tesómmal ezt csinálták a szüleim.
14L
2/3 anonim válasza:
Ha a gyerek helyett végzitek el az ő alapvető kötelességeit. Esetleg ha nem tud olyan dolgokat amiket a vele egykorúak igen.
3/3 anonim válasza:
Szerintem az mikor a szülő egyszerűen mindent megtesz a gyerekének és ő egyszerűen életképtelen lesz mert semmit nem lesz képes egymaga megoldani. Szerintem bizonyos mértékű támogatás teljesen normális. Mondjuk, ha a szülő eltartja vagy segíti a gyerekét az egyetemi/főiskola évek alatt, amíg a saját lábára áll szerintem ez teljesen rendben van. Viszont azt már túlzásnak tartom mikor vesznek autót, házat/lakást a gyereknek meg minden egyebet. Nyilván van, ahol ezt a család megengedheti magának és ez számukra természetes mert minden szülő csak segíteni akar a gyerekének. Én ezt megértem, elfogadom meg egyébként sincs jogom beleszólni mások életébe meg nem is akarok, de szerintem ez már kicsit sok. Nem azt mondom, hogy a gyerek dolgozzon nem tudom hány helyen mert van, ahol erre egyszerűen nincsen szükség, de szerintem ez sem vezet jóra ha minden erőfeszítés nélkül megkap mindent, amire vágyik. Legyenek határok és legyen fogalma arról, hogy ez mibe kerül és mennyit kell érte dolgozni, mennyi munkát igényel. Szerintem az is fontos, hogy el tudja magát tartani, tudjon magáról gondoskodni. Vannak családok, ahol nincs szükség főzésre mert elmennek étterembe vagy rendelnek kaját, van bejárónőjük és stb. nekem ezzel a világon semmi bajom nincsen, viszont ha mondjuk a gyerek kollégiumba kerül vagy esetleg elköltözik akkor tudjon magáról gondoskodni. Ha éhes akkor tudjon valamit összedobni magának vagy pedig tudjon magának rendelni valamit, találja fel magát. Én nem gondolom, hogy probléma, ha mondjuk egy 15 éves gyerek nem tud vasalni vagy főzni mert mikor majd szüksége lesz rá akkor megtanulja , de nyilván nem árt minél előbb megtanulni az ilyesmit, hogy később ne legyen rá gond. Ami szerintem a nagyobb probléma és egyáltalán nem jó, hogy sok szülő a saját maguk rovására kényezteti el a gyerekét, inkább saját magától von meg dolgokat és több ilyet is ismerik, aki inkább nem eszik, hogy a gyerekének tudjon új telefont venni és ez szerintem komoly probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!