Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 14évesen terhes vagyok h...

14évesen terhes vagyok h mondjam el a szüleimnek?

Figyelt kérdés
2010. febr. 12. 18:53
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
96%
Amúgy kedves véresszájú "boldog leányanyák", ne bíztassátok már ezeket a 14 éveseket! Ezekből lesz a legjobban kiégett, társadalomba nehezen beilleszkedő boldogtalan, életet nehezen kezdő emberek. Persze, van pozitív példa is, de pár és és a Mónika Showban fogsz 2000 Ftért pörlekedni, fog nélkül. De ha neked ez kell.
2010. febr. 17. 09:24
 32/63 anonim ***** válasza:
93%
Sajnos (vagy nem sajnos)ez nem csak a te döntésed.Majd szüleid tudják,mi neked a legjobb,hisz még gyerek vagy.Most azt gondolod,olyan egyszerű örökbe adni,de hidd el kérlek,hogy nem az.Egész életedben azon fogsz gondolkodni,vajon hol van most,mit csinál,hogy néz ki,stb.Gyakorlatilag minimális az esélye,hogy abortusz után nem lehet gyereked.Inkább fogadjatok egy jó nőgyógyászt,akinek jó keze van.De mégegyszer mondom:a szüleiden múlik minden,nem rajtad.Egyébként javaslom nézz be a babák kategóriába,olvasgass,kérdezz.Az örökbe fogadás meg nem úgy megy,hogy "kipottyan" és már kap is szülőt.Sajnos...Majd írd meg,mit döntöttek a szüleid!Sok szerencsét!
2010. febr. 17. 10:09
 33/63 anonim ***** válasza:
100%

Ne ijedj meg, próbáljatok meg minél több szakemberrel beszélni, úgy kevésbé lesz szorongató a bizonytalanság. Sajnos én magam nem tudom a pontos igazságot, a szakemberek majd sokkal többet tudnak mondani nálam.

Nem vagyok benne biztos, hogy bárkit is lehet kötelezni abortuszra akarata ellenére, még ha kamasz is (ha egyébként hajlandó örökbe adni a gyereket, és ezt nyíltan ki is nyilvánítja). Abortuszt csak válsághelyzetben lehet végezni, márpedig az örökbeadási szándék kinyilvánításával -- szerintem -- megszűnik a válsághelyzet közvetlen oka. Ezt nem tudom. Nem vagyok benne biztos, hogy a felnőtt szülő beleszólhat abba a részletbe, hogy 9 hónappal később kerül el a családtól a baba (ha maga az érintett ezt direkt így akarja). De ezt én nem tudom, és nem találtam semmi konkrét forrást erről a kérdésről. Sajnos erről nem tudtam meg semmi hiteles részletet.

Az örökbedásnak több formája is van, de erről sem tudok részleteket. Nem tudom azt sem, hogy lesz-e láthatási jogod a gyerek felé, talán igen, kívánom Neked, hogy legyen. Itt is rengeteg olyan részlet lehet, amiről nem tudok.

Elképzelhetőnek tartom, hogy az örökbedásnak van nagyon gyors és ,,fájdalommentes'' módja is, hiszen elvileg az államnak érdeke fűződik ahhoz, hogy legyen. De itt sem tudom a részleteket, ehhez a témához sem értek.

Nem szoktam hozzáértés nélkül hozzászólni a kérdésekhez, de most mégis kivételt tettem, mert magát a lehetőséget akartam szóbahozni, a részleteket majd úgyis elmondják, akik nálam jobban értenek hozzá.

A segélytelefonon (kékvonal), meg a válságterhességgel foglalkozó szervezeteknél, meg más, a témával kapcsolatban szóbajövő szekembereknél, meg a gyámhatóságál kiderülnek a részletek. Néhány ilyen szervezetet anonim, névtelenül is megkereshetsz (kékvonalat biztos).

Igazából főleg azért írtam le mindezt, hogy ne legyen Benned szégyen, bűntudat, félelem és megalázottságérzés, nehogy megbénítson a félelem. Meg hogy eggyel több dolog legyen a terítéken, ami között választhatsz.

2010. febr. 17. 11:18
 34/63 A kérdező kommentje:

mért kerülnék a Mónika showba??nem értem h jön ez ide.mindenki hibázhat.tanultam ebből is.de nem értem mért kerülnék oda ha még így is magántanulóként folytatom a sulit.4es átlagom van szal nem vagyok rossz tanuló sem.nem értem minek kell 1 hiba miatt ennyire elítélnie mindenkinek.

van beleszólása a szüleimnek igen.de ők is tudják h nem kényszeríthetnek arra amit nem szeretnék.igazatok van az abortusz lenne a legjobb.de félek tőle és nem is akarok "megölni" egy kisbabát aki nem tehet az egészről.tudom most jönnek majd azok a válaszok h akkor kellett volna félnem amikor teherbe estem.nem tudom visszapörgetni az időt sajnos.

de ennek a gyereknek a legjobbat akarom és ezért fogom örökbe adni.

nem értem mért kell engem ennyire alázni.lehet h vannak köztetek olyanok akik nem tudtak teherbe esni és fáj nekik h egy 14éves lánynak aki sikerült aki nem is akart terhes lenni.egyszerüen nem tudom mire jó nektek h egy olyan lányt aláztok folyamatosan aki csak bíztatást szeretet volna mert fél a szülei reakciójától.nézzetek magatokba egy kicsit.

14éves vagyok terhes.jól tanulok,a szüleim tisztességes embert neveltek belőlem nem járok bulizni nem iszok nem cigizek nem drogozok,komoly kapcsolatom van mert meglepő módon az apa segít mindenben és támogatja a döntésemet.elkövettem egy hibát amit jóvá tudok tenni.és örömet okozok egy másik családnak.tudom h nem lesz könnyű örökbe adni de erősnek kell lennem.és az is leszek.akármennyire aláztok.

2010. febr. 17. 14:19
 35/63 anonim ***** válasza:
100%
Kissé naív vagy, nem az őskorban élünk ahol még azoknak a felel is meghal a gyerekkel együtt aki szül... Hahóó 2010-ben vagyunk! (Sajnos) rengeteg abortusz van és mindenki túléli és elenyésző a száma azoknak akik utána nem lehetnek terhesek. Ezt csak a mániákus kismamák mondják itt, mindenféle rémtörténetet mesélve hogy nehogy valaki megtegye. De csak úgy elmondom hogy ők olyanok hogy még egy olyan nővel is megtartatnák a gyereket vagy szemét gyilkosnak titulálnák akit elkapott 10 cigány és megerőszakolták és attól lett terhes. Képesek lennének azt mondani, erre is hogy szemét nő, és szegény apa(?)... Undorítóak tudnak lenni sokszor ahogy téged is megláztak. Nem azt akarom mondani hogy vetesd el, ha te vállalod a sokkal nagyobb lelki fájdalmat (szeretnél majd gyereket akkor ettől sem fogsz hidegvérrel megválni), csak azt hogy azért legyél tisztában a világ dolgaival és ne ilyen mítoszokban élj.
2010. febr. 17. 14:46
 36/63 anonim ***** válasza:
100%
Persze,biztosan van család,ahová szívesen várják.De gondolj csak bele,hány gyerek van otthonban?Ez nem Amerika,ahol már azelőtt találnak neki családot,hogy megszületett volna.És nem arról van szó,hogy nem akarnak az emberek örökbefogadni,hanem a bürökráciáról.Előbb tájékozódj mindenről és tényleg ne hidd,hogy le fogsz tudni mondani róla.Jön majd az anyai ösztön és 10 körömmel fogsz hozzá ragaszkodni.Nem egy ismerősöm esett át abortuszon,mindnek lett azóta gyereke.Ne aggódj,attól még neked is lehet,ha ezt elvetetitek.Biztos,hogy attól féálsz,hogy aztán nem lehet majd?Nem lehet,hogy máris megszeretted és nem akarod elvetetni?Egyébként szülés közben sem biztos,hogy minden simán megy.14 vagy,valószínűleg császároznak majd.Az pedig egy komoly hasi műtét.Mivel rosszabb egy abortusz ilyen szempontból?
2010. febr. 17. 15:29
 37/63 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként honnan tudod,hogy terhes vagy?Csak mert ha orvos nem látott,akkor még semmi sem biztos.Mennyi idős terhes vagy?
2010. febr. 17. 15:31
 38/63 A kérdező kommentje:

3tesztből 3azt mutatta ki h az vagyok.Kb 2és félhónapos

nem azt mondtam h én halnék bele egy abortuszba.hanem hnem fogok megölni egy ártatlan kisbabát aki a hasamban növekszik.amúgy anyuéknak elmondtam kiakadás megvolt volt sírás minden =/ de kis idő utána lenyugodtak és normálisan megtudtuk beszélni.ma megyünk nőgyógyászhoz.de ezentúl nem írok ide többé.mert a legtöbben csak félre értelmezik amit mondok.és nekem ahhoz nincs most energiám h 50szer leírjam a helyzetet amikor elég érthetően leírtam többször is.sajnálom ha sok embernek ilyen nehéz felfogása van.

2010. febr. 18. 08:04
 39/63 anonim ***** válasza:
93%
Úgy értettem, hogy császár közben is adódhat komplikáció,amitől nem lehet gyereked.Reméelm minden rendben lesz veletek,de légyszi azt írd majd meg,hogy döntöttetek.Abortuszra csak 12 hetes korig mehetsz,úgyhogy lehet arról már le is késtél.
2010. febr. 18. 08:11
 40/63 anonim ***** válasza:
77%
Örülök, hogy sok minden jól alakult (apa hozzáállása, szülők megbeszélése), sok boldogságot kívánok Neked. Remélem, sikerül majd személyes érzéseidet és elgondolásaidat is megvalósítani mindvégig.
2010. febr. 18. 08:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!