14évesen terhes vagyok h mondjam el a szüleimnek?
Ne ijedj meg, próbáljatok meg minél több szakemberrel beszélni, úgy kevésbé lesz szorongató a bizonytalanság. Sajnos én magam nem tudom a pontos igazságot, a szakemberek majd sokkal többet tudnak mondani nálam.
Nem vagyok benne biztos, hogy bárkit is lehet kötelezni abortuszra akarata ellenére, még ha kamasz is (ha egyébként hajlandó örökbe adni a gyereket, és ezt nyíltan ki is nyilvánítja). Abortuszt csak válsághelyzetben lehet végezni, márpedig az örökbeadási szándék kinyilvánításával -- szerintem -- megszűnik a válsághelyzet közvetlen oka. Ezt nem tudom. Nem vagyok benne biztos, hogy a felnőtt szülő beleszólhat abba a részletbe, hogy 9 hónappal később kerül el a családtól a baba (ha maga az érintett ezt direkt így akarja). De ezt én nem tudom, és nem találtam semmi konkrét forrást erről a kérdésről. Sajnos erről nem tudtam meg semmi hiteles részletet.
Az örökbedásnak több formája is van, de erről sem tudok részleteket. Nem tudom azt sem, hogy lesz-e láthatási jogod a gyerek felé, talán igen, kívánom Neked, hogy legyen. Itt is rengeteg olyan részlet lehet, amiről nem tudok.
Elképzelhetőnek tartom, hogy az örökbedásnak van nagyon gyors és ,,fájdalommentes'' módja is, hiszen elvileg az államnak érdeke fűződik ahhoz, hogy legyen. De itt sem tudom a részleteket, ehhez a témához sem értek.
Nem szoktam hozzáértés nélkül hozzászólni a kérdésekhez, de most mégis kivételt tettem, mert magát a lehetőséget akartam szóbahozni, a részleteket majd úgyis elmondják, akik nálam jobban értenek hozzá.
A segélytelefonon (kékvonal), meg a válságterhességgel foglalkozó szervezeteknél, meg más, a témával kapcsolatban szóbajövő szekembereknél, meg a gyámhatóságál kiderülnek a részletek. Néhány ilyen szervezetet anonim, névtelenül is megkereshetsz (kékvonalat biztos).
Igazából főleg azért írtam le mindezt, hogy ne legyen Benned szégyen, bűntudat, félelem és megalázottságérzés, nehogy megbénítson a félelem. Meg hogy eggyel több dolog legyen a terítéken, ami között választhatsz.
mért kerülnék a Mónika showba??nem értem h jön ez ide.mindenki hibázhat.tanultam ebből is.de nem értem mért kerülnék oda ha még így is magántanulóként folytatom a sulit.4es átlagom van szal nem vagyok rossz tanuló sem.nem értem minek kell 1 hiba miatt ennyire elítélnie mindenkinek.
van beleszólása a szüleimnek igen.de ők is tudják h nem kényszeríthetnek arra amit nem szeretnék.igazatok van az abortusz lenne a legjobb.de félek tőle és nem is akarok "megölni" egy kisbabát aki nem tehet az egészről.tudom most jönnek majd azok a válaszok h akkor kellett volna félnem amikor teherbe estem.nem tudom visszapörgetni az időt sajnos.
de ennek a gyereknek a legjobbat akarom és ezért fogom örökbe adni.
nem értem mért kell engem ennyire alázni.lehet h vannak köztetek olyanok akik nem tudtak teherbe esni és fáj nekik h egy 14éves lánynak aki sikerült aki nem is akart terhes lenni.egyszerüen nem tudom mire jó nektek h egy olyan lányt aláztok folyamatosan aki csak bíztatást szeretet volna mert fél a szülei reakciójától.nézzetek magatokba egy kicsit.
14éves vagyok terhes.jól tanulok,a szüleim tisztességes embert neveltek belőlem nem járok bulizni nem iszok nem cigizek nem drogozok,komoly kapcsolatom van mert meglepő módon az apa segít mindenben és támogatja a döntésemet.elkövettem egy hibát amit jóvá tudok tenni.és örömet okozok egy másik családnak.tudom h nem lesz könnyű örökbe adni de erősnek kell lennem.és az is leszek.akármennyire aláztok.
3tesztből 3azt mutatta ki h az vagyok.Kb 2és félhónapos
nem azt mondtam h én halnék bele egy abortuszba.hanem hnem fogok megölni egy ártatlan kisbabát aki a hasamban növekszik.amúgy anyuéknak elmondtam kiakadás megvolt volt sírás minden =/ de kis idő utána lenyugodtak és normálisan megtudtuk beszélni.ma megyünk nőgyógyászhoz.de ezentúl nem írok ide többé.mert a legtöbben csak félre értelmezik amit mondok.és nekem ahhoz nincs most energiám h 50szer leírjam a helyzetet amikor elég érthetően leírtam többször is.sajnálom ha sok embernek ilyen nehéz felfogása van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!