Az, hogy ez "régen" természetes volt eléggé relatív, az én nagymamám is már diplomás nő volt, aki 25 évesen szült... A mai világban egy 18 éves lány a legtöbb esetben mind szellemileg, mind pedig anyagilag éretlen ahhoz, hogy felelősséget vállaljon. Ha a 28 éves barátja fogja magát és odébb áll akkor mihez kezd? Költözik vissza anyucihoz? Azért "régen" ez nem így működött, egyrészt nem várták el a nőktől, hogy a gyerekszülésen kívül mást is felmutassanak, másrészt nem is volt ilyen opció, hogy apuka lelép és ott marad a nő a gyerekkel.
Ma én elvárnám a lányomtól, hogy legyen annyi ambíció benne, hogy tanuljon, dolgozzon, gyűjtsön tapasztalatokat és ha a saját életét már rendbe tudja tartani, akkor vállaljon felelősséget egy másik ember életéért is.
2015. jan. 28. 11:28
12/34 anonim válasza:
11-es nagyon jól megfogalmazta!
2015. jan. 28. 12:25
13/34 anonim válasza:
Egyetertek a 11#-es valaszoloval.
Amugy miert lenne termeszetes szulni 20 ev alatt? Akinek azert komoly celjai vannak(gyereket csinalni barki tud jo esetben), nem fog 17-18 evesen lebabazni.
2015. jan. 29. 01:00
14/34 anonim válasza:
" gondolom akkor engem most mindenki támadni fog, most vagyok 18, a párom 19, jövőre tervezzük a babát és az esküvőt is."
Szerintem jól teszed!! Legalább nem fognak suliban nagyszülőnek nézni :-D
És igenis lehet mellette tanulni is, dolgozni is.
2015. jan. 29. 06:30
15/34 anonim válasza:
Az utolsó lány hozzászólónak csak annyit kívánok, hogy ne érjen véget ez a tini szerelem! Mert ha egyedül maradsz majd a gyerekeddel, mert a pasid majd 20-22 évesen rájön, hogy vannak még csajok rajtad kívül, és még buli is létezik. Majd akkor nem fogsz másokat ennyire bátorítani a gyerek vállalásra! Ma először legyen meg a szükséges egzisztenciátok, hogy ne az legyen, mint sajnos a legtöbb fiatal szülőnél, hogy ezt most nem tudjuk megvenni, mert nincs rá keret! Nekem még nincs gyermekem,mert eddig nem tudtam volna biztosítani a jövőjét. Ma már van saját lakásom(hitelmentes), és van saját vállalkozásom is ami szerencsére szépen jövedelmez. És majd csak most gondolkodunk párommal a gyermek vállaláson. Pedig már 35 vagyok! Viszont egészséges vagyok, meg van mindenünk ami kellhet az életben. És van olyan "volt" osztálytársam akit nem ismertem meg, és lemagáztam(bár van 3 gyereke). Ő szólt rám, hogy "bazzeg Robi semmit nem változtál"! Szóval nem fognak nagypapának nézni! Viszont, ha már vállalok gyermeket, én nem fogom elhagyni a családomat! Nem úgy mint a legtöbb tini korú szülő! És tisztelet a kivételnek! Csak sajnos nagyon kevés van belőlük! Egyébként ha szeretitek egymást, akkor nem kell hozzá gyermek, hogy összetartson. Viszont ha nem szeretitek egymást, a gyermek sem fog összetartani! És akkor egyedül a gyermeketek fog szenvedni a ti felelőtlenségetekért!
2015. jan. 29. 14:47
16/34 anonim válasza:
" Majd akkor nem fogsz másokat ennyire bátorítani a gyerek vállalásra! Ma először legyen meg a szükséges egzisztenciátok, hogy ne az legyen, mint sajnos a legtöbb fiatal szülőnél, hogy ezt most nem tudjuk megvenni, mert nincs rá keret!"
Miért probléma ha valamire nem jut? Azt is meg kell tanítani a gyereknek, hogy vannak korlátok. És miért gondolod, hogy a 20 éves pár szakít de 35 évesen te nem szakítasz egy nagyobb szerelem miatt? Mitől érzed felsőbb rendűnek magad?
2015. jan. 30. 07:30
17/34 anonim válasza:
Ja és nem szülés után közvetlenül néznek nagyszülőnek hanem amikor a gyerek általános, vagy középiskolaba jár. Bár ez kifejezetten nem pont téged érint, 35 azért nem katasztrófa. Van aki 40-50 évesen vállal gyereket, inkább azokra vonatkozik ez.
2015. jan. 30. 07:32
18/34 Kati221 válasza:
Szerintem ha sikerült összehoznia vállalja érte a felelősséget.
Nagyon mérges lennék, hogy hogy lehet valaki ilyen felelőtlen.
18 évesen meg te is gyerek vagy, menj, tanulj tovább, szórakozz, utazz!
2015. jan. 30. 08:46
19/34 anonim válasza:
Még is mit tehetnék?
Mindenképp támogatnám a döntésében/döntésükben. A gyereked bizalmát csak egyszer veszítheted el. Utána sosem lesz a régi.
DE
Nyilván elmondhatom neki, hogy mennyire nem tartom jó ötletnek...
2015. febr. 1. 11:13
20/34 anonim válasza:
Anyukám is ennyi idősen szült, és ráadásul a fiú közel a harminchoz már valószínűleg állandó munkahellyel, talán lakással is rendelkezhet, szóval egy szavam se lenne, és örülnék az unokámnak. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!