Ha a 18 éves lányotok bejelentené, hogy terhes a 28 éves barátjától, hogyan fogadnátok?
Örülnék, hogy unokám lesz :)
Hogyan máshogy? régen 16 évesen mentek férjhez és rá nemsokára szültek is.. Csak manapság nem divat ez a gyerek dolog.. őrület..
Velem sajnos megtörtént, mondjuk a pasi fiatalabb volt, "csak" 24 éves. Hát mit mondjak, majdnem mellé ültem a széknek... Szégyen, nem szégyen sírtam, emellett óriási csalódottságot éreztem. Csalódtam magamban és a lányomban is. Magamban azért, mert én azt hittem mindent megtettem, rendesen, időben felvilágosítottam, elvittem nőgyógyászhoz. Benne meg azért, mert ilyen ostobaságot nem néztem ki belőle. Egy nagyon okos, tehetséges lány, de az a pasas teljesen kiforgatta magából. A mai napig azzal gyötröm magam, hogyha nem vagyok olyan engedékeny, ha szigorúbban fogom, akkor lehet hogy megutál, de sose kellett volna azt átélnie ami történt. A pasi amikor megtudta a 'jó' hírt, közölte, hogy ha megtartja, akkor elhagyja. Akkor megmondtam a lányomnak, hogy, habár egy percig se higgye hogy helyeslem, de ha megakarja tartani én támogatni fogom. Nem tartotta meg, a 'szerelme' fontosabb volt. Ezután az egész után még kb két hónapig voltak együtt. A lányom akkor teljesen összezuhant, utána jó ideig járt pszichológushoz, mire összeszedte magát.
Ma már ez csak egy nagyon rossz emlék, de senkinek nem kívánom azt az időszakot. Ha kamaszok is olvassák ezt, akkor nagyon szépen kérlek figyeljetek oda a védekezésre rendesen!
Elgondolkodnék, hogy sikerült ennyire elszúrnuk a nevelését, honnan vehette át ezt a felelőtlen értékrendet, mert tőlem és a páromtól biztos nem.
Ha pedig a szülők is hasonlóan gondolkodnak mint a lány, akkor nincs probléma, biztos örülni fognak neki.
Azért ez durva, hogy mennyit változott a világ. Régen természetes volt, hogy ilyen korban szülnek. Most meg felelőtlen? Miért? Pláne ha a 28 éves pár már tud gondoskodni róluk, akkor miért lenne felelőtlen?
Én nagyon irigylem az olyan családot ahol nagyszülő, sőt déd és ük szülők is vannak. Ehhez pedig korán kell szülni.
OFF
gondolom akkor engem most mindenki támadni fog, most vagyok 18, a párom 19, jövőre tervezzük a babát és az esküvőt is..mellette magántanulóként befejezem a gimit és levelezőn lediplomázok, ha minden jól megy.. (addig szeretnék majd otthon lenni a kicsivel, ameddig lehet, illetve egyetem mellett dolgozni szeretnék, így elősegítve a jobb körülményeket a kicsinek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!