Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, akik kamaszként...

Szülők, akik kamaszként kezdték el ütni a gyereküket! A gyerek jobban hallhatott rátok? Megérte akkor elkezdeni ezt?

Figyelt kérdés

2015. jan. 1. 16:36
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
89%

11-es: intézetben ő lesz a legnagyobb, 18 éves korig vannak ott. Illetve a másik szülő nem biztos, hogy egyet ért veled és hagyja.

De ha nem akkor adja vissza, akkor majd visszadja a sok "kedveskedést" mikor ágyhoz kötött alzheimeres leszel.

Te mutattad neki a példát, hogy a gyengébbet és védtelenebbet ütni kell,ha nem tetszik amit csinál, szavad sem lehet majd.

2015. jan. 2. 14:10
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 11.válaszoló!

Azt elfelejtik a kedves szülők,hogy ők is voltak egykoron gyerekek,ők is voltak kamaszok!

Én nem gondolom magamról,hogy én tojtam a spanyol viaszt,de sok felnőtt sem tette ezt.Kikérem magamnak,hogy nem teszek semmit a jólétem érdekében,segítek anyumnak a háztartásban,amit kérnek tőlem,azt megcsinálom.Nem szoktam követelőzni,ha szeretnék valamit,akkor azt szépen megkérem.Jó kamasznak tartom magam,4,9 körüli átlagom van,nem piálok,cigizek.Ám ha valamit elszúrok,vagy csak egy picit is máshogy cselekszem,márt rögtön le vagyok cseszve,és ehhez általában jön a csúnya,lehordó stílus+(pofon).

9.válaszoló voltam

2015. jan. 2. 14:39
 13/40 anonim ***** válasza:
88%
És a mai kamaszok mitől ilyenek szerinted (bár a legtöbb nem ilyen), a szüleik hibás nevelésétől.
2015. jan. 2. 15:17
 14/40 anonim ***** válasza:
91%

Az állandó verés nem jó.

Ha valami súlyos helyzet van, és se szépszó, se türelem nem használ, akkor jöhet.

Nálunk: ha saját testi épségét veszélyeztette (kisgyerek, átszalad a zebrán, ugrándozik a járán és úttesten, többszöri felszólítás után)

Hallottam: amikor egy amúgy alapvetően jól, és türelemmel nevelt gyerek kezdett elzülleni, csúnyán beszélni cigizni akkor 1 pofon kapott, hogy magáhoztérjen.

Folyamatosan, apró hibákért, kis butaságokért nem kell, nem szabad, felesleges.

2015. jan. 3. 12:00
 15/40 anonim ***** válasza:
39%
Itt vannak válaszok, amik nagyon átestek a ló túloldalára szerintem. Nem azt mondom, hogy állandóan verni kell a gyereket, lehet szeretetben és békében is felnevelni úgy, hogy ha nagyon komoly helyzet van kap néhány pofont. Van, amikor egyszerűen csak az hiányzik a kamaszoknak, az elbeszélgetés meg babusgatás felesleges. Nagyon sokuknak fogalma sincs, hogy hol a helye, meg hány kilós, ahogy előttem írták: ez a szülők hibás nevelése miatt van.
2015. jan. 3. 13:36
 16/40 anonim válasza:
93%

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy én is csak egy 15 éves kamasz vagyok, de még ezekről nekem is van pár véleményem...Én úgy gondolom, hogy ha verni kell a gyereket/vagy folytonosan ordibálni kell vele akkor már rég elrontották a nevelést a SZÜLŐK...

Én egy ugyan olyan családban élek mint a 12.-es válaszoló és kb. én is egy ilyesmi srác vagyok...a szüleim nem voltak "túl jó tanulók" és most ezt akarják bepótolni rajtam...ha kicsit is elrontok valamit(pl.: nem készültem fel egy tantárgyból rendesen és kapok egy hármast) máris letorkolnak a sárgaföldig és jön a káromkodás...DE ÜZENEM A SZÜLŐKNEK, HOGY EZZEL NEM ÉRNEK EL SEMMIT, AMIT AZ ÉN SZÜLEIM ORDIBÁLNAK HOZZÁM, SZINTE MEG SE HALLOM, SŐT NEM IS ÉRDEKEL

2015. jan. 3. 15:57
 17/40 anonim ***** válasza:
100%
Dühösnek lenni egyszerű, ahhoz nem kell erőfeszítés. Türelmesnek maradni, uralkodni az indulatainkon nehezebb.
2015. jan. 3. 18:16
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
Ha engem megütnek (előfordult 1-1 pofon), akkor azzal csak azt érik el, hogy a tiszteletem hatalmasat csökken. Mert ez egy megalázó helyzet, és gyűlöletet generál. Egy 17 évest már nem lehet nevelni szerintem, az ilyen célzatú pofonoknak az égvilágon semmi értelme nincsen. Nálam pont azt érik el, hogy 'csak azért sem' veszem őket komolyan, kevésbé hallgatok rájuk, és a bizalmam még inkább csökken. (Igaz, az így sincs).
2015. jan. 3. 19:57
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan nem kamaszként kaptam az első pofonomat(-tarkósomat), hanem bőven 4-5 évesként, elmondok valamit.

Megalázó. El nem tudom neked mondani, egy-egy ütés után mekkora értéktelen sz@rnak éreztem magam-pedig 4 évesen a legnagyobb bűnöm az volt, hogy nem vettem észre, hogy anyámnak rossz kedve van, és kérdeztem valamit...

Szóval megalázó. Aztán jöttek a kiskamasz évek, és bizony elég sokszor dörzsöltem betonkaviccsal az arcom reggel 7:50-kor, hogy az iskolában ne 5 ujj nyoma látszódjék, hanem egy könnyebben kimagyarázható piros flekk.

Aztán kamasz lettem, 16 éves. Lendült a kéz. Félreálltam ,és haláli higgadt hangon megkérdeztem: neked nem tűnt még fel, hogy lószart sem érsz el ezzel?

Csend lett, és többet nem kaptam. 16 év kellett, hogy feltűnjön.

Apám mondta erre mindig azt - bár nem állt ki konkrétan értem soha-, hogy óvatosan kéne ütni a gyereket,mert pont akkorra lesz ereje teljében, mire a szülei kezdenek lerobbanni. És, ha mást nem, az öregek otthonát ált. a gyerek választja ki.

Milyen igaza van...

2015. jan. 3. 21:44
 20/40 anonim ***** válasza:
11%
akkor ti sose üssétek meg a ti gyereketeket. Nagynéném se tette, kinyalta a kicsi fia picsukáját, aki jó dolgában 16 évesen drogozni kezdett, 19 évesen meg megölte az anyját mert sose lett neki határ szabva.
2015. jan. 3. 22:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!