Sok szülő nem engedi a gyerekének, hogy azt vegyen a zsebpénzéből, amit akar. Szerintem az nem zsebpénz, az a zsebpénz amiből azt veszi amit akar, mert az az ő saját pénze. Az egyik barátom szülei is ilyenek. Más válaszokból írok: "megdolgoztál a pénzedért? ha nem akkor anyukádnak igaza van", "Kiérdemelted valamivel?", "az a saját pénzed amiért megdolgozol!" Volt rá példa, hogy a szüleim elmentek, és kitakarítottam az EGÉSZ lakást. Hazajöttek adtak 2000 forintot, jövő héten akartam venni egy billentyűzetet és anyu erre azt mondta, hogy "Nem veheted meg, mert túl drága és már van egy!" Azért akartam venni, mert az előző szutykos volt és beragadtak a billentyűi. Ti hogy vagytok ezzel?
Szerintem inkább egy kis festőecsetet vegyél, amivel kitakarítod a billentyűzetet. Az olcsóbb is.
Ha nagyon alapos akarsz lenni és az ecsetelés után még mindig beragadnak a billentyűk, akkor csavarozd le egy csillagcsavarhúzóval (apádnak biztos van egy) az alját, és úgy takarítsd meg.
2010. febr. 3. 20:14
2/12 anonim válasza:
Én nem kapok zsebpénzt,de ha vmit meg szeretnék venni arra kérek,és általában adnak is.De ha már kérek valamire,akk nem ellenőrzik hogy mit veszek belőle,megbíznak bennem.És szerintem ez a normális,hogy ha van pénz akkor ne csak az költhesse arra amire akarja aki dolgozott érte,feltéve ha a gyerek nem drogot,piát vagy cigit vesz,de az én szüleim tudják hogy egyiket se veszem.Pénz és bizalom kérdése az egész.Győzd meg anyukádat,hogy ha már kaptál pénzt akk arra költhesd amire akarod.Szorítok.
15/l
2010. febr. 3. 20:17
3/12 anonim válasza:
A lányom főleg takarításért, vagy néha valami keri munkáért kap zsebpénzt, és arra költi amire akarja.Szerintem ez így normális, mert a gyerek azért kapja a zsebpénzt, hogy megtanulja kezelni a pénzt, és el tudja dönteni hogy mi a fontos neki, és mi az amit nem muszáj megvenni.
2010. febr. 3. 21:01
4/12 anonim válasza:
Én nem kapok zsebpénzt,de ha kérek valamire pénzt,szoktam kapni,és nem kérdezik tőlem sem mit vettem.15/F
2010. febr. 4. 11:01
5/12 anonim válasza:
Tőlem általában el szoktál venni. Ha kapok valahonnann pl.: 5000 Ft-ot. Szerintük nem tudok bánni a pénzzel...Pedig erős 4-es tanuló vagyok, nem drogozok, ne, piálok, nem cigizek. Nyári szünetnben is max délután 6-ig maradhatok. Mert ha vissza merek pofázi, vagy nem tetszik nekik a vélemémyem elveszik a telómat, a netkábelt stb...:S
2010. febr. 4. 14:08
6/12 A kérdező kommentje:
Utolsó: Sajnállak, neked is az a "Szigorú vagyok akkor is, ha tetszik, ha nem" szüleid vannak :(
2010. febr. 4. 14:33
7/12 anonim válasza:
hát nem tudom, sztem az alap, h kitakarítod a lakást, mikor főznek,mosnak rád, taníttatnak, stb. és nem fizetni kellene érte, hanem elvárni...eleve hülyeség a zsebpénz, ha nem teszel érte semmit, mindenki megdolgozik a pénzéért, nem kapja csak úgy a két szép szeméért...ha valamit szeretnél megvenni, pl billentyűzetet, akkor ki kell tűzni egy célt érte... pl egész hónapban csak 5-ösöket kapsz, és cserébe megkapod a billentyűzetet(nem a pénzt)... ez így lenne korrekt...anyukádéknak is teljesíteniük kell azért a pénzért, amiből téged eltartanak
20/L
2010. febr. 5. 11:37
8/12 anonim válasza:
Szerintem, ha megdolgoztál érte Tied a pénz. Ráadásul hasznos dologra szeretted volna költeni,így nem igazán értem a szüleidet! Bocsi
2010. febr. 6. 15:24
9/12 anonim válasza:
Nehéz ügy, de próbálj meg beszélni a szüleiddel. Pár évvel ezelőtt mondjuk ezt énis hülyeségnek tartottam volna, de rájöttem, hogy sokkal több mindent meg lehetett volna velük beszélni, mert csak számomra voltak ezek egetrengető nagy dolgok, ők csak simán nem értették, h miért vagyok ilyen...
Ha elmagyarázod, hogy te billentyűzetre vágysz és tényleg nagyon szeretnéd, akkor nem fogják azt mondani, hogy ne. Hidd el, nekik ez valójában nem ilyen fontos, csak nem értik, hogy miért kell neked új billentyűzet, amikor már van egy. Meg az ecsetes válaszadó se érti. De te erre vágysz és kész :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!