Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, ti elengednétek?

Szülők, ti elengednétek?

Figyelt kérdés
14 éves (nyolcadikos) fiú vagyok, hatosztályos gimnáziumba járok. Az osztálytársaim házibulit rendeznek szilveszterkor. Ez lesz az első ilyen buli az osztály nagy részének (köztük nekem is ez lenne). Kizárólag osztálytársak jönnének, szigorúan alkohol-, cigi- és drogmentes lesz. A bulit se úgy kell érteni, hogy zene, tánc, meg minden, hanem ott vagyunk, dumálunk, eszünk mindenféle rágcsálnivalót, iszunk üdítőket, esetleg megnézünk egy filmet (de nem horrort, vagy ilyesmit). Estefele érkeznénk, és egészen másnap reggelig tartana. Alvás nincs tervezve, de azt mondják lesz lehetőség pihizni 1-2 órát, annak aki akar. Fiúk és lányok és lesznek, de nagyon megbízható az osztályom, biztos, hogy nem lesz semmi probléma. Anyukám engem nem akar elengedni és nem értem miért nem. Jók a jegyeim, nem hazudok anyukámnak, soha semmilyen balhém nem volt még. Anyukám tudja, hogy az osztálytársaim megbízhatóak, tudja, hogy nem lesz alkohol, meg semmi. Akkor miért nem akar elengedni? Szülők, ti elengednétek?

2014. dec. 25. 19:10
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
Az előző kommentemben kicsit sok lett az elírás és a hiba, de remélem olvasható.
2014. dec. 27. 09:38
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

A 22. válaszoló vagyok. Jó, megértem, hogy a városban éjszakázás veszélyes, tisztában vagyok vele. De a kérdező esetében mégis mi történhet? Ha valami rossz történik is, az már nem a buli hibája. Ettől biztonságosabban egyszerűen nem lehet megszervezni egy bulit, az a szülő pedig, aki egy ilyenre nem engedi el a gyerekét, az később is a lehető legszigorúbban fogja fogni. Lehet, hogy most laza meg minden, de ha egyszerűen nem akar elengedni, akkor később se fog. És gondolom valamilyen felsőoktatási intézmény a cél, ott pedig a kérdező "szabadon lesz engedve". És a nagy szabadságában elkezd bulizni, mert eddig nem lehetett, nem biztos, hogy minden héten, de nem lesz tapasztalata, nem tudja majd mik az éjszaka veszéjei. Elég hülyeség szerintem nulla tapasztalattal bedobni a mély vízbe, mondjuk Pestre (már ha alapvetően nem ott él).

Egyébkét az éjszakázásra visszatérve, én megértem, hogy féltenek minket a szülők, de ez már szerintem azért túlzás. Engem elengednek, megbeszéljük mit fogok csinálni, kivel, meddig, hol, bármikor hívhatom őket, ha baj van, utána is megbeszéljük, hogy mi történt. Ha jól van nevelve a gyerek, nem fogja keresni a bajt, és odafigyel mindenre (nem iszik sokat, nem mászkál egyedül sehol, nem iszik idegenek piájából, én speciel még a szórakozóhelyen sem iszok semmit, csak a saját magam által hozott alkoholt iszom meg, azt is még odakint).

2014. dec. 27. 12:58
 33/40 thesoupcube válasza:
100%

Három évvel ezelőtt amikor elmentem az első házi buliba, előtte engem elhívott apa beszélgetni. Az mondta megbízik bennem és szerinte nem kell prédikálnia a bulikról. És télleg nem is kellett mert megfelelő nevelést kaptam. Visszatérve ha kölcsönös bizalom van közted és a szüleid között simán elfognak engedni! :)

Jó bulizást és boldog újévet! (És nem nagy ügy ha még is alkoholt innátok, ezen mindenki átesik)

17/F

2014. dec. 30. 00:19
 34/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Anyukám erre nem engedett el, de azt mondta, hogy a következőnél majd megint átgondolja.
2014. dec. 30. 11:02
 35/40 anonim ***** válasza:
Komolyan nem enged el??? Azt gondoltam, végül csak elenged, csak kéreti magát egy kicsit. Szerintem ne hagyd magad...
2014. dec. 30. 11:09
 36/40 Zedricht válasza:
Engem elenged..jól bebaszok meg minden..Ezt mutasd meg anyukádnak és értékeljétek át a helyzetet.
2014. dec. 30. 23:26
 37/40 anonim ***** válasza:
lehet, hogy anya nem akar egyedül maradni szilveszterkor, nem?
2015. jan. 3. 12:21
 38/40 anonim ***** válasza:

hahh :D 13 vagyok mi lány "bulit" csináltunk volna,de nem engedtek.Mert elfogok ájulni.

...

..

xdd helyette otthon szilveszterezhettem..gta 5-el ünnepeltem az újévet :/

2015. jan. 3. 14:58
 39/40 anonim ***** válasza:

Én elmentem szilvesztereztünk kicsit piáltunk is.

Utolsó te is nagyon jól jártál tavaly mi is ezt csináltuk a haverommal, gta V-ztünk.

2015. jan. 5. 18:56
 40/40 Szurkeszinupalca válasza:
Figyelj ...ez milyen házibuli?Lehet,hogy túlzol de azért na...Ez elég gagyin hangzik...
2015. febr. 18. 17:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!