A 15 éves lányom kipróbálta a füvet, mi legyen a teendő?
Szerintem túlreagáltad.
A gyerek jó fej volt, bízott benned és tudta, hogy hülyeséget csinált, odament hozzád és bevallotta. Már ez is óriási dolog!
Ezek után nem csodálkoznék, ha a következményektől rettegve inkább sumákolna. Ne legyen így! :) Tudod, a tiltott gyümölcs...
Le kéne vele ülni beszélgetni, és bevallani, hogy őszintén megijedtél. Légy hiteles szülő! Vállald fel magad! Ez többet jelent minden erkölcsi prédikációnál.
A fű olyan, mint az alkohol. Tud függőséget okozni (tudom, mert évekig éltem együtt egy hardcore füvessel), viszont annyiban "jobb", hogy az embert nem teszi agresszívvá és kevésbé rombolja a szervezetet. És vannak elvonási tünetek is, ha hirtelen fogy el az anyag. Sajnos. Ez ilyen. De ez nem a "hétvégén eltoltunk egyet négyen" szint, hanem a napi 1-2 gramm. Ettől a lányod nagyon messze van.
Itt, ebben az országban a mélyen tisztelt pártunk és kormányunk kriminalizálja a dolgokat és a sátán teremtményének állítja be a marihuánát, holott enyhe fájdalomcsillapító hatása van, meg ilyenek, olvass utána. Jelenleg ott tartunk, hogy a gyerekedről, ha kiderül, hogy füvezik, börtönbe kerülhet, de lopásért, garázdaságért meg csak ejnyebejnyét kap, ennyit a magyar rendőrségről és jogalkotásról. Durván eltolódott a hangsúly.
Nem, nem vagyok fűpárti. Mint fentebb írtam, évekig éltem együtt füvessel és soha, de soha nem próbáltam ki. Miért tagadnám? Ez egy anonim oldal. Egyrészt nem dohányzom, soha nem tudtam letüdőzni egy sima cigit sem, pláne egy füvest. Esélytelen volt. Én egy kalap alá veszem a füvet a piával. Néha, buliban egy kevés belefér és tudni kell, hol a határ. A lányod tini, aki próbálja megismerni a határait, feszegetni azokat. Ez természetes. Igen, könnyen elindulhat a lejtőn, ha nem vigyáz, de ha volt benne annyi, hogy bevallotta, akkor már értelmes gyerek.
Olvass kicsit utána a témának.
Még egy """pro""" a fű mellett: százszor inkább szívjon el a haverjaival közösen egy szál füves cigit egy héten egyszer, mint szedjen be valami kínai dizájner szart, amiről lehetetlen beazonosítani, hogy miből van és mit okoz. Hallottál már a "zene" becenevű drogról? Ha olvastál híreket, hogy meztelenül rohangáló, agresszív embereket vittek kórházba, akkor igen. Én sokkal inkább félnék attól, hogy a gyerek ilyet nyel be. Vagy vegyük a "bio" nevű drogot, ami egy dizájnerdroggal átitatott, papírba tekert zöldség, amit jointnak álcáznak. Fű helyett simán eladják egy laikusnak, aki még nem látott füves cigit, csak képen. Sokkal veszélyesebb!
És ha beüt a baj, mert a dizájnernél nagy eséllyel beüt, akkor a gyereked meghalhat, mert nem mernek mentőt hívni, mert azonnal jön a börtön utána.
https://www.youtube.com/watch?v=7Uv2r55SMkk a zenéről. Durva.
Olvass kicsit utána a témának. MINDEN veszélyes, ha az ember rászokik. A cigaretta, az alkohol, a fű. Minden. Tudni kell, hol a határ. Ezt kell neki megtanítani.
Elvonót felejtsd el (egyébként is elterelésnek hívják).
Sok sikert, sok erőt kívánok! Nagyon-nagyon-nagyon nem egyszerű ez.
Mindenképpen őrizd meg a bizalmát. Egyszer úgyis kiröppen, egyetem, főiskola, ott már nemigen látsz rá, mit csinál... Akkor is beleeshet az "éj sűrűjébe". Ez egy ilyen dolog, nem tudod 100%-ban megóvni mindentől.
Kitartás! Nem olyan sötét a dolog, mint amilyennek látod.
AZONNAL VIDD ELVONÓRA!!44!!44!4!44!négy!!4négy!!!
A fű drog!!!!!
Teccikérteni??!?!??!
Tanulj meg írni. :)
Ne lépjen kapcsolatba ilyen emberekkel? Miért, 30 éves koráig büntiben lesz? Ne röhögtess már.
De hát ja, NEHOGY megpróbálj vele értelmesen elbeszélgetni! Még a végén megértené mi bajod. Sokkal jobb 2-3 hétig szadizni, majd elfelejteni az egészet, utána úgy fog hozzáállni hogy "csakazértis", és nem fog elmondani semmit. ^^
Ahelyett hogy örültél volna hogy a gyereked bízik benned, és simán elmondta mit csinált.
Egyébként ettől nem lesz drogos :D Van, aki rászokik, meg durvábbakat is kipróbál, de ez nem általános, és szerintem ahhoz tényleg kell egy olyan helyzet ami miatt az ember úgy érzi, hogy erre van szüksége. Az elviselhetetlen szülők lehetnek okok erre, ha eléggé kitesznek magukért, just sayin.
21 éves egyetemista vagyok, a szüleim így viselkedtek velem mint te, minden kis sz.rságért büntetés. Most pesten lakok a suli miatt, és ha csak tehetem nem megyek haza :3
Ha azt akarod, hogy a lányod ne bízzon benned, és ne akarjon veled lenni, nagyon jó úton haladsz.
Ne mondj ilyet, a végén még komolyan veszi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!