Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A 15 éves lányom kipróbálta a...

A 15 éves lányom kipróbálta a füvet, mi legyen a teendő?

Figyelt kérdés
Tegnap volt egy buliban, és éreztem, hogy fura szaga van a kabátjának, kérdeztem, hogy mit csinált vele, erre bevallotta, hogy füvezet. Azt mondta, hogy csak most az egyszer és nem tüdőzte le, így nem is volt hatása, de én utána olvastam, hogy így is van. Nagyon megrökönyödtünk, hogy ilyet tett. A zsebpénzét már megvontuk, szobafogságban van, még a sulihoz is mi visszük, a telefonját is elkoboztuk, számitógépezni sem számitógépezhet. Mit kéne még tennünk, hogy ez ne forduljon elő? Vigyük el elvonóra?

2014. nov. 8. 23:14
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:
Azért elég érdekes, hogy csak nekem furcsa, hogy egy tizenötéves gyerek füvet szív. Tessék megbocsátani, hogy nem akarom, hogy a gyerekem egy züllött drogos legyen.
2014. nov. 9. 12:50
 12/50 anonim ***** válasza:
76%
Elvonó? Te normális vagy? Körberöhögnének. Örülj, hogy elmondta. Kipróbálta ennyi. Vlaszeg máskor is kifogja, ettől nem lesz drogos. A fű kevésbé ártalmas mint a sima cigi.
2014. nov. 9. 12:57
 13/50 anonim ***** válasza:
81%
És alkoholt ihat? Attól nem lesz "züllött alkoholista"?
2014. nov. 9. 14:04
 14/50 anonim ***** válasza:
90%

Nem "normális", hogy füvet szív. Káros, illegális, drága, büdös, stb.

Mi csak azért reagáltunk így, mert te borzasztóan eltúloztad a kérdésedben a problémát. Eleve nem kellett volna ennyire büntetni, helyette inkább elbeszélgetni vele. Hidd el, nem attól fogja abbahagyni a füvezést (ha egyáltalán akarná folytatni), hogy megtiltod az internetezést. 15 évesnél ez már nem így működik.

Az elvonót pedig azért tartjuk nevetséges ötletnek, mert 1 szál füves cigit rengeteg fiatal kipróbál, következmények nélkül, az elvonó azoknak van, akik rá is szoktak valamilyen drogra.

A füves cigi is káros az egészségre, de nem jobban, mint pl. a tömény alkohol. Ha egyszer megiszik 2 felest a lányod (hidd el, ez is megtörténik vele, ha bulikba jár...), akkor is rögtön vinnéd elvonóra?

A fű azért tűnik nagyobb problémának, mert illegális, de kb. tényleg ugyanannyira káros (vagy kevésbé), mint a pálinka, amit meg büszkén iszunk mert hungarikum.

Figyelj oda rá jobban, beszélgess vele, megnézhettek a drog káros hatásairól szóló videókat. De ne túlozd el!!

2014. nov. 9. 14:11
 15/50 anonim ***** válasza:
48%
Egy szal fuves cigitol eppugy nem lesz valaki zullott drogos, mint ahogy egy pohar bortol sem lett senki sem alkoholista. Egyebkent nem normalis, hogy ezert ekkora buntetest szabtok ki ra. A mai kamaszok nagyresze kiprobalja, es a legtobbnel itt ki is merul a fuvezes, egy kisebb reszuk alkalmankent elsziv egy szalat, es csak egy nagyon elenyeszo reszuk szokik ra. Amennyiben normalisan neveltetek, kizart dolog, hogy a lanyotok a harmadik kategoriaba fog tartozni,mszoval felesleges ennyire megbuntetni. Ok, a szobafogsag, zsebpenz megvonas meg nem tulzas, de azert telefon elkobzasa, meg az, hogy ti viszitek suliba, mar kicsit tulzas, az elvonorol nem is beszelve.
2014. nov. 9. 16:05
 16/50 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom a válaszadók milyen szubkultúrában nevelkedtek, de ha én ilyet anno otthon megjátszottam volna kb. ugyanezekkel jutalmaztak volna. Sem én, sem a baráti körömből senki nem próbálta ki, úgyhogy abszolút nem gondolom, hogy ez 15 évesen normális lenne.

Viszont a büntetést illetően ennyire nem kell túlzásba esni, beszélgessetek el vele, világosítsátok fel, pl.: soha nem tudni, honnan származik az anyag esetleg mást nem kevertek-e hozzá, illetve az ő szervezetére milyen hatással van. Komolyabb baj is lehetne belőle... Én a számítógép, telefon megvonást meg a kísérgetést nem alkalmaznám, viszont zsebpénzt nem kapna és bulizást sem engedném egy jó ideig.

2014. nov. 9. 16:19
 17/50 anonim ***** válasza:
84%
29 éves doktornő vagyok!Jelentem, kipróbáltam a füvet 16 évesen.Nem lettem züllött,drogfüggő ember.Nem attól lesz valaki drogos,hogy egyszer kipróbálta a füvet!
2014. nov. 9. 16:21
 18/50 anonim ***** válasza:
73%
Elvonóra? Ha így kezeled a lányod a végén majd pszichológushoz viheted...
2014. nov. 9. 18:24
 19/50 A kérdező kommentje:
Ezeket a szankciókat azért hozztuk, hogy ne léphessen kapcsolatban, nem megfelelő normákkal rendelkező egyénekkel. Egyébként egy rendesnek tűnő fiunál volt házibulin, de úgy látszik ez a fertő a normális embereket is eléri. Jó az elvonó tényleg túlzás volt. Engem nem érdekel, hogy a fiatalok nagy része kipróbálja, megszegett egy törvényt és az bűntedendő, nem véletlenűl. Jobb ha tőlünk kap büntetést, mint a rendőröktől.
2014. nov. 9. 18:31
 20/50 anonim ***** válasza:
84%

Jézusom... örülj, hogy elmondta. Ettől semmi baja nem lesz, gondolom nem rendszeresen füvezik. Mégis ha elengeded bulizni, mit gondolsz, mi lesz? A fű olyan a bulikban, mint az alkohol. A vélemények meg megoszlanak, hogy melyik az ártalmasabb.

Szerintem mindkettőtlehet túlzásba vinni.

De megbüntetned most nagy hülyeség volt, ezután ne várd, hogy bármit is elmond majd neked.

2014. nov. 9. 19:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!