A 15 éves lányom kipróbálta a füvet, mi legyen a teendő?
Dehogy vidd elvonóra. :)
Szerintem nem büntetni kellene, hanem beszélgetni vele. Miért tette, hogy érezte magát, nem lett-e rosszul tőle, ilyesmikkel kezd. Hidd el, a 15 éves lányok értékelik a törődést, még ha leplezik is.
Amúgy szerintem az egy jó jel, hogy bevallotta. És sokan tényleg csak egyszer próbálják ki, akármilyen hihetetlen. De ha félévente egyszer elszív egy-egy szálat, attól sem lesz még semmi baja. Persze, nem biztatni akarom, nem jó dolog, hogy csinálja, csak úgy érzem, hogy kicsit túl nagy feneket kerítesz a dolognak, és szeretnélek megnyugtatni, hogy ez nem egy halálos dolog. :)
Ne szokjon rá, az a lényeg. Beszélgess vele.
Én is 15 évesen próbáltam ki először és az volt az utolsó alkalom is egyben. Kívánom hogy nálatok is így legyen!
Elvonóra vinni szerintem egyenlőre nem kellene de ha esetleg találnál egy jó kis felvilágosító előadást arra bátran küld el és figyeljetek rá keményebben!
Elvonóra? Ne röhögtess! Nem drogos! Statisztikailag minden harmadik kortársa kipróbálta már.
A lehető legrosszabbat tettétek azzal, hogy büntettetek. Gondolkodj már: Mi lehet ennek az egyetlen logikus következménye? Te mit csinálnál, ha valamely cselekedeted miatt súlyos büntetésnek néznél elébe? Hát letagadnád. Magatok kényszerítitek a gyereket hazugságra. A félelem és függőség (nem a drogtól) nem járható út egy családban. A suliba elviszitek? Ez beteges! Jó esetben rajtatok fog röhögni az egész iskola, rossz esetben a gyereken! A kamasz most kezdi tanulni a felnőttséget. Helytelen, ha a dróton rángatott játékbabátokként tekintetek rá, aki a ti döntésetektől függ. Nem tudom, hogy tudtok ebből az elhamarkodott, elhibázott büntetéssorozatból kitáncolni, de muszáj. Ha ezt nem látjátok be, 18 éves korában menekülni fog előletek, de úgy, hogy hátra se néz.
Örülnétek hogy bevallotta... szerintem ez tök jó dolog hogy elmondta, erre így reagáltok...
Nem azt mondom hogy hagyjátok, bár nem hiszem hogy baja lenne ha nagyon ritkán pár slukkot szívna mert ez nem a világvége, de ha nektek nem fér bele, érthető, viszont nem így kéne kezelni.
Egyszer úgyis vége lesz a büntetésének, onnantól pedig nem fogjátok tudni, mit csinál, mert többé nem mondja el nektek. Gratulálok ^^
Még most beszélgessetek vele normálisan, mint ember emberrel, NE lecsesző hangnemben. Higgyétek el, sokkal jobb ha bízik bennetek a lányotok, és ha értelmes, akkor simán meg lehet vele beszélni.
Elvonó? :D
Én 17 évesen próbáltam ki,összesen kétszer fordult elő,és élek és virulok.Pedig én letüdőztem,és vihogtam 3 órán keresztül mint a vadalma.A legtöbb kamasz,főleg manapság,kipróbálja...
Ennek ellenére most már szülőként megértem az aggodalmad,mondjuk a tiltásokkal sokat nem érsz el.Én keresnék egy filmet a neten,láttam is egy dok filmet még régebben a youtube-on egy nagydumás srácról aki drogfüggő lett,teljesen leépült majd meghalt.Ezt az utat mutatta be a film,nagyon megrázó volt.Az ilyen azért elég hatásos,és elbeszélgetnék vele,hogy sokan nem állnak meg egy ciginél,hanem utána jön a többi drog,és gyorsan függő lehet az ember majd nincs megállás.De egy elriasztó dok film szerintem hatásos lehet.
Bevallotta és ekkora büntetést kapott? Háááát gratulálok, de ezt nem így kéne.Elvonó?! Milyen szülők vagytok? Mennyire vagytok egyáltalán képben ?!.
Vannak drogos filmek, videók, ahol a drogosok fetrengenek, döglődnek... No tegyetek be neki ilyeneket és együtt megnézve beszélgessetek róla. (De előbb tanulmányozzátok a témát, mert úgy tűnik fogalmatok sincs róla)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!