Lányos anyukák! Ti mit tennétek a helyemben? 13 éves lányom későn érő típus és nagyon zavarja. Bővebben lent.
Rendes, jó tanuló, idén kezdett egy erős 6 osztályos gimit, sok barátnőt szerzett. Mindenkivel jóba van. De nagyon zavarja, hogy neki még nem nagyon akar nőni a cicije, nem jött még meg neki, nem kezdett nőiesedni az alakja. Azt mondta, hogy szerinte az arca is olyan kislányos, mint a harmadikosoké.
Tudom, hogy még csak most kezdett kamaszodni, de, hogy tudnám megnyugtatni őt, hogy nincs semmivel lemaradva?! Igen, tényleg lehet, hogy 1 évvel fiatalabbnak néz ki, de mindig mondom neki, hogy majd még örülni fog egyszer neki, hogy 40 évesen csak 36-nak fog kinézni. Mivel tudom kicsit megnyugtatni? Hogy tudok neki segíteni, hogy tudom kicsit felvidítani?
Mivel ezen nem tudtok változtatni, így megértened öt.
Ha azt mondod, hogy nem baj ez, akkor nem megérted öt, hanem pont az ellenkezö érzést kelted benne.
Mond neki, hogy megérted, hogy ez zavarja, és kérdezd meg töle, hogyan is akarna kinézni, ki az aki szerinte jól néz ki, ki az aki szerinte egyáltalán nem. Ès mit gondol egy tükör elött magáról. Mutasd meg, hogy felnött emberek között is van olyan akinek szinte alig van cicije, még is milyen csinos milyen jól néz ki.
Megértés a legfontosabb, és ne akarjál neki más érzéseket adni mint ami igazából az érzése.
13 éves még jó hogy kislányos, hisz még az is.
Nem lehet hogy valaki beszólogat neki a suliban, hisz 13évesen még nagy átlag nem jött meg és melle sem nőt. Inkább átlagos mint későn érő típus, ettől.
Köszönöm a tanácsokat mindenkitől, sok ötletet adtatok :)
Este/holnap megkérdezem tőle, hogy van-e kedve eljönni velem csütörtökön egy kicsit vásárolni és fodrászhoz új frizurát csináltatni. Valami halvány/áttetsző szájfényt és néhány új csini ruhát szeretnék neki venni, vagy amit szeretne. (Azért lesznek határok.)
Az eddigi válaszolóknak mentek a zöld pacsik, persze várom a további válaszokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!