Biztonság? Azok az anyukák akikkel eggyütt alszik a baba! Hol éerzitek nagyobb biztonságban a picit? Magatok melett, és kevésbé a l. figyelőn feküdve, vagy azért van mellettetek, mert csak ott alszik jól? BC-102 tipus
Én a picimmel alszom, már 6 hós kislány, és nagyon közeleg az idő,hogy visszarakjam a kiságyba, a l.figyelő védelmébe, mert persze rettegek, hogy baja esik.de azt is hallottam h. anya melett nem alszik be olyan méllyen, h. ne venne levegőt,mert anya is mocorog,szuszog...stb.
DE,ha berakom a kiságyba,és én ott nem zavarom,akár be is aludhat méllyen, és a figyelő csak akkor jelez ha már leállt a szívműködés?mert ez a kütyü olyan érzékeny, ha ráfújok a matracra is jelzi a légzést, pedig a matrac alatt van..akkor a pici szívdobogását is érzékelheti?és légzésnek veszi?van rajta állítási lehetőség, lejebb is vettem de így is ezt tapasztalom.Várom a véleményeket, tapasztalatokat,baby controll bc-102-es típusú készülékkel kapcsolatban...Köszönöm
1. A bölcsőhalál egyik fő oka, ha a gyerek a nagyágyban alszik a szüleivel.
2.A figyelő nem akkor jelez ha a szivműködés, hanem akkor amikor a légzés áll le.
3. Ezt a fajta figyelőt nem ismerem, de nem véletlenűl van ilyen érzékenyre beállitva.De itt sem a szivdobogást érzékeli, hanem a légzést hiszen ez a dolga.Bár lehet hogy ez a márka, vagy maga a készülék nem a legmegfelelőbb,de próbáld ki esetleg amikor napközben alszik a baba esetleg a saját ágyában akkor kapcsold be és teszteld gyerekkel együtt.
4. Tényleg nyugi!
A 4. hónapban leggyakoribb a bölcsőhalál, az idő előrehaladtával exponenciálisan csökken a valószínűsége. Azaz, ha eddig együtt aludtatok, akkor eddigis kellett volna félned, nem félév elteltével.
Én azon aggódnék a helyedben, hogyha most nem teszed vissza az ágyába, akkor hozzátokszokik és Ti ezt akarjátok -e vagy sem.
Egy 17 hónapos együttalvós kisfiú anyukája, aki már sokszor megbánta ezt a közös együttalvás dolgot.
Ha a bölcsőhaláltól félsz annak megvannak a maga okai:
- szülővel alvás mivel agyonnyomhatod a picit
- takató helyett hálózsák mivel alvásközben elficereghet s ha eltakarja az arcát egy ilyen tárgy az gátolja a légzést
- elvileg még a hason fekvés is (babája válogatja) mivel úgy sokkal mélyebben alszanak és még eleinte bizonytalan a légzésük s ez akkor baj ha nemriad fel rá
Használj légzésfigyelőt ami 15másodperc után riaszt ha nem érzékel.
Nekünk 2 gyerekünk van, nincs légzésfigyelőnk, eszembe sem jutott venni. Szerintem ez a dolog egy kicsit túl van lihegve, marketing célokból. Elég sokat olvastam erről, a következőket teheted, hogy elkerüld:
1. Ne etesd túl.
2. Ne öltöztesd túl
3. Inkább hálózsákot adj rá, ne takarót, ha nagyon félted, az alá nem tud becsúszni.
4. Soha, de soha ne dohányozzatok a gyerekszobában. Azt olvastam, hogy az esetek 80 %-ában dohányoztak a gyerekszobában. Persze gondolom ezt nem is kell említenem, ha ennyire félted. De sajna láttam már olyat, hogy a gyerekszobában is vágni lehetett a füstöt.
5. Háton altasd, bár fél évesen ő már forog.
6. Lefekvés előtt szellőztesd ki a gyerekszobát.
7. Ha oltást kap, azért aludj vele, azt is olvastam, hogy a védőoltások után gyakoribb.
Egyébként nekem is azt mondta a védőnő, hogy 4 hónapos korig fordul elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!