Mi történik vele?
A 17 éves lányom az elmúlt hónapokban nagyon megváltozott, iszik,dohányzik a jegyei és romlanak és láthatóan sokat fogyott. Tavasszal kezdődtek ezek a problémák vele, előtte egy felelősségteljes, megbízható gyerek volt, jól tanult nem volt semmi kivetni való a magatartásában. Egy kicsit mindig is aggasztott hogy szinte csak feketében járt, ezt az egy színt kedvelte. De nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget, rock bandákat hallgat, az apja is ennyi idősen ilyen volt. Ezzel eddig nem is volt bajom. Aztán az utóbbi időszakban kezdődtek a bajok, nem tanul,sosincs itthon, volt hogy vagdosta magát, nem eszik. Ha itthon van a bezárkózik a szobájába és zenét hallgat,verseket ír. Későn jár haza, ha nem engedem el valahova megszökik. Eddig még nem volt barátja legalábbis én nem tudtam róla, ahogy a baráti körét se ismerem, akiket meg igen ők annyit mondanak hogy már nem nagyon beszél velük. Iskolából is nemegyszer hívtak fel hogy lógott. Mindezt már egyszer átéltem a nővérével sokkal durvább dolgokkal, viszont annyira különböznek, nem értem a kisebbik lányom. sose volt valami bizalmas kapcsolatom velük, egymás között beszéltek meg mindent, nem vagyok minta anya,egyedül nevelem őket. Egyik nap egy veszekedés után elrohant a lányom és utána nem tudtam elérni, késő estig vártam aztán éjfél után hallottam hogy haza ért de már nem beszéltem vele. Másnap mikor délben se jött ki a szobájából, gondoltam ránézek meg akartam vele beszélni a dolgokat. Megyek be, de nem volt egyedül. egy kb. vele egy idős fiúval, egy ágyban, meztelenül. erre végképp nem gondoltam volna, hisz mindig is a hitre neveltem őket, ezzel úgy hittem nem is volt gond. Erre tessék, gondolom akkor már le is feküdtek, nagyon bánt hogy a lányom nem mondta el nekem. Utána kérdőre vontam őket de csak kiabálás lett belőle. A fiút elzavartam, mire a lányom megsértődött és utána rohant, azóta se jött haza. Egyik ismerőse megadta a fiú címét. Mindezt átéltem, 3 éve a testvérével is, de most nagyot csalódtam benne...
Ti mit tennétek? Hogyan próbálnátok közeledni hozzá?
"sose volt valami bizalmas kapcsolatom velük" csodálkozol ezek után?
Amúgy meg nincs semmi vele. Kamaszodik és lázad. A vagdosást annak tudnám be, hogy szeretet hiányos és azt akarja hogy foglalkozzanak(pl. te) vele (én is ezért csináltam anno). Ugyan ezeket a dolgokat megcsináltam, kivéve a kiszökést mert a szüleim mindenhova elengedtek. Még a baráti körével sem vagy tisztában. Eléggé szánalmas anyuka lehetsz, főleg hogy az előző gyereked is ezt csinálta és nem tanultál belőle semmit. Beszélgetni kellett volna és bizalmas kapcsolatot kiépiteni korábban is, nem csak 17 éves korában észbe kapni, hogy jhaj nevelni kellett volna a gyereket... Mostmár igazából nem tudsz vele csinálni semmit, büntetni felesleges. A legtöbb tinédzser szokott inni, cigizni (vagy legalábbis próbáltam már) és szexelni is (természetesen tisztelet a kivételnek, de el kell fogadnunk, hogy nagy átlagban így van). A különbség köztük, hogy vajon ezt úgy teszi hogy a szüleik tudnak róla (na jó kivéve az 1 éjszakásokat, azt szerintem senki sem osztja meg), vagy az arcukba hazudnak és kijátsszák őket.
Én is ezt mind végig éltem, ittam is, buliztam is, cigit is kipróbálta, volt 1 éjszakásom is. Most az orvosira járok már több éve, és egy normális tartós kapcsolatom van, egy teljesen normális nem kicsapongó élettel.
Lehet a srác a barátja volt akit nem mutatott be, és lehet hogy nem.
Próbálj közelebb kerülni hozzá, beszélgess vele, kezdj el valami kapcsolatot kialakítani, ez az egyetlen módja, hogy el is érj valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!