Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Szobatiszta lehet úgy egy 2...

Szobatiszta lehet úgy egy 2 év körüli gyerek, ha egyszerűen nem adok rá pelenkát és megtapasztalja hogy mi történik vele?

Figyelt kérdés
Pisilt már bilibe, nem hajlandó üldögélni rajta, de olyan is volt hogy előre kérte, megvárta a bilit és csak akkor pisilt.Viszont ha pelus van rajta nem érdekli a bili.21 hós
2013. jún. 6. 12:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Én mindenképp levenném róla a pelust. Fiam is így volt, ha rajta volt a pelenka, akkor nem szólt, hogy pisilnie kell, ha bugyiba volt, akkor szólt. Persze így is történt egy-két baleset.
2013. jún. 6. 13:00
 2/8 anonim ***** válasza:

Megpróbálhatod, bár az én gyermekemnél ez nem jön be sajnos, naponta 15 alkalommal kell öltöztetni és a tiszta-száraz ruhák fogyásával a türelmem is fogy és visszaadom a pelust 2 nap után.

Az én kisfiam 31 hónapos, de valószínűleg autista, ezért nem járunk sikerrel.

2013. jún. 6. 13:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Enyémnél sem jött be, söt még rosszul is esett neki, hogy bepisilt (pedig ha bepisilt mindig mondtam, hogy nem baj majd legközelebb, szidásnak még morzsáját sem érezettem vele).

Aztán egyszer 2 éves elmúlt mikor ö csak wc-re akart menni. Onnantól még becsurranás sem volt, ö maga akarta és szuperül csinálta.

2013. jún. 6. 13:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen. Ennyi idősen lett szobatiszta, persze szép fokozatosan, az elején még több balesettel. De amikor láttam rajta, hogy hajlandó a bilibe pisilni és szabályozni is tudja valamennyire, akkor levettem róla a pelust. A leírás alapján nektek is menni fog, biztos vagyok benne,csak kell az ösztönzés: ha csak kisgyatyában lesz, nem szívesen pisil majd be.
2013. jún. 6. 13:07
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az nem szobatisztaság, ha a gyerek ÜLDÖGÉL a bilin. Az a szobatisztaság, ha a gyerek szól, hogy anya éppen pisilek (és vedd le rólam a pelust), vagy pisilni kell anya.

Kipróbálhatod, nem vesztesz vele semmit, csak ne görcsölj rá, ne szólj neki 3 és fél percenként, hogy Jocóka menj pisilni, Jocóka kell pisilni...

1-2 óránként elég megkérdezni, hogy kell-e neki.

Ha egy hét után nincs siker, akkor nincs értelme folytatni, akkor add rá vissza a pelust.

2013. jún. 6. 13:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem egy próbát mindenképp megér, ha jön az igazi meleg nyár, akkor van rá esély. Jobban érzi majd magát pelus nélkül, kényelmesebb lesz, ez motiválhatja. De nem biztos, hogy lesz siker.
2013. jún. 6. 13:15
 7/8 A kérdező kommentje:

Én ezt úgy képzeltem, hogy ráadom a bugyit, megbeszéljük hová kell pisilni, kakilni. Persze lesz nem kevés baleset, de ilyenkor újra átbeszéljük a bili témát és hátha egyre kevesebb megy a bugyiba...

A nagyobbik teljesen hülyére vett,mert csak akkor vettem le róla véglegesen a pelust amikor már nem is ment bele semmi, szerintem ezzel a módszerrel nem kellett volna vele hónapokig kínlódni.Most a kicsinél megpróbálom így.

Köszi a válaszokat!

2013. jún. 6. 14:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Eleinte ne adj rá bugyit sem, mert az is megtéveszti, próbálkozzatok csupaszon. :) Aztán ha úgy sikerül, mehet a bugyi. :) Azt hiszik a bugyira, hogy pelus.

Ha így képzeled, legyen, de lehet, hogy hónapokig odapisil mindenhová, és annak sincs sok értelme...Ha nem megy, próbálkozz kicsit később...

2013. jún. 6. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!