Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Nálatok hogy lett szobatiszta...

Nálatok hogy lett szobatiszta a gyerek? Fokozatosan, vagy egyik napról a másikra? Mennyi idősen?

Figyelt kérdés

A lányom egyik napról a másikra,nagyon meg is meglepődtem rajta!:)

Márciusban volt 3éves(szóval aránylag későn szokott le),de akkor még 100%-ig pelenkás volt. Hiába ültettem én bilire,nem volt semmi haszna. Nem zavarta sem a pisi,sem a kaka,oda végezte a dolgát ahol éppen volt.

Már kezdtem kétségbe esni hogy lesz ebből szeptemberben ovi,(fel is vették volna 3évesen ha nem pelenkás),de 2hét leforgása alatt annyira leszokott a pelenkáról hogy már éjjel sem pisil be egy jó ideje!:D

Ez mitől lehet,ilyen hirtelen és gyors változás???

2013. máj. 22. 12:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Első gyerekem 19 hós volt mikor levettük róla nappalra a pelust, 40fokban. Volt pár baleset, de nappalra szobatiszta lett. Éjszakára csak 3 éves kora után.

A kicsi majdnem 2,5 volt mikor levettem róla nappalra és éjszakára is. Gondoltam próbáljuk ki ezt a módszert is, ha egyszer könyvet írnék a szobatisztaságról, legyen tapasztalatom ebben is:) Előtte hallani sem akart arról, hogy ne lenne rajta pelenka. Végig szenvedte a nyarat, majd októberben vettük le:)

2013. máj. 22. 12:08
 2/6 anonim ***** válasza:

Szinte minden gyereknél egyik napról a másikra megy.

Lányom 2 éves múlt, elötte öt semérdekelte, aztán egyszer csak szobatiszta lett egyik napról másikra.

2013. máj. 22. 12:10
 3/6 anonim ***** válasza:

A lányom 20 hónapos, úgy 1 hónapja bilizik. Alváshoz még kap pelust, de nappal már 2 hete nem volt baleset.

Szóval ő fokozatosan lett az.

2013. máj. 22. 12:16
 4/6 anonim ***** válasza:

A fiam két hónappal 3 éves kora előtt lett szobatiszta. Egyik napról a másikra az túlzás, de nappalra otthon egy héten belül 100%-os lett. Utcára, alváshoz még addig adtam rá a pelust amíg volt. Így egy hónap alatt teljesen szobatisztává vált.

Baleset azóta sem volt (egy hasmenős betegséget ne számítsunk most).

Másfél éves most a lányom, szeretném kivárni nála is, amíg ő jelzi, hogy elég a pelusból.

2013. máj. 22. 13:02
 5/6 anonim ***** válasza:
3éves kora előtt 2hónappal kijelentette hogy ő már nagylány és nem kell pelus,nem akartam decemberben levenni a pelust dehát ekkor jött rá akkor ez van.még 1hónapig kapta a pelust ha ki mentünk,(féltem hogy befagy a popoja).Éjszakára kb egy hónapja nem adom a pelust,most 3éves és 3hónapos.szinte egyik napról a másikra szokott le,az elején volt baleset nappal,de az éjszakai leszoktatás gond nélkül ment.
2013. máj. 22. 14:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Én nem erőltettem, egyáltalán nem, mégis másfél éves korára szoba tiszta lett! Rá 2-3 hónapra elhagytuk éjszakára is a pelust! Addig is úgy volt, hogy nem volt éjjel a pelusban pisi, csak a biztonság kedvéért tettem rá, tél volt, éjszaka nem volt olyan jó idő, és féltem, ha bepisil, akkor megfázik! De esténként ő saját maga mondta is, hogy teszünk pelust, reggel meg levesszük! Amikor jobb idő lett, nem tettem már rá éjjelre sem! Azóta talán egyszer pisilt be, akkor is mondta, hogy anya, pisi lesz, de amire kivittem, befolyt neki egy kicsit! De akkor meg volt fázva! Úgyhogy nekünk szerencsére viszonylag hamar sikerült, és küzdések nélkül, magától!
2013. máj. 23. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!