Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg olyan nagy dolog, ha...

Tényleg olyan nagy dolog, ha 2 évesen nem szobatiszta egy gyerek?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 éves, néhány hónapja elkezdett wc-re járni. Örültünk, balesetekkel, de jól ment a dolog. Aztán történt egy baleset a gatyába, azóta pelust kért mindig. Nem akartam erőltetni, persze próbálkoztunk meggyőzni, hogy nem kell a pelus, menni fog, stb., de meggyőzhetetlennek tűnt, sírt a pelusért szinte. Vissza is kapta, én nem éreztem tragédiának. Persze a családtól azt kapom, hogy nem kellett volna ráhagyni, hogy most elindult és emiatt, mert visszaadtam, visszafordult ezen az úton. Én nem így látom. Szerintem 2 évesen még nem olyan nagy, hogy azzal stresszelje magát egész nap, mikor kell wc-re mennie. Mi van, ha félév vagy 1 év múlva lesz szobatiszta? Miért csinálnak mások ebből akkora problémát?
2013. jan. 23. 15:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Szobatiszta lesz amikor úgy érzi, rokonokat, ismerősöket, ismeretleneket meg el kell hajtani a vérbe amikor okoskodnak, van rá 2 forintom, hogy a 3. szülinapján már nem lesz rajta pelus - tapasztalatból szólok.
2013. jan. 23. 15:37
 2/7 nittababy ***** válasza:
Én már nem is foglalkozom ilyen emberekkel nekem is sokszor mondták.Pedig az én kislányom csak márciusban lesz két éves.Nálunk is volt egy idő amikor bilire ült pisilt kakilt meg minden akkor még járni nem tudott.De ő mászott a bilihez és akart ráülni.Én hagytam,mért ne bilizhetne ha ő akar.nem?Aztán mikor megtanult járni 20 hónaposan azóta nem hajlandó ráülni a bilire.Erőszakolni meg nem akarom néha megpróbálom,ha nem hát nem!!Azt gondolom majd ráérez hogy ő mikor szeretne szoba tiszta lenni nem vagyunk,lekésve semmiről.És ti sem vagytok ne aggódj csináld úgy ahogy te jónnak látod.
2013. jan. 23. 15:41
 3/7 A kérdező kommentje:
Csak azt nem értem anyósomékban, hogy mégis mit vártak, ha a két éves fiam sírva könyörög, hogy adjam rá vissza a pelust, akkor is rángassam a wc-re? Tényleg nem értem. Nagyon szeretem őket, de ez nekem annyira furcsa.
2013. jan. 23. 15:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Az unokaöcsém egy kedves gondozónője azt mondta, hogy nem szabad erőltetni a szobatisztaságot, mert azzal csak azt lehet elérni, hogy inkább visszaszorítja a kakit, csak nehogy baj legyen. Majd ha megint úgy érzi, hogy már biztonsággal tud szólni, hogy mikor kell neki wc-ni, akkor el fogja hagyni a pelust. A rokonság által mondottakat pedig engedd be az egyik füleden és ki a másikon. Csak magadra hallgass és a fiadra figyelj :-)
2013. jan. 23. 15:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Az én kislányom novemberben töltötte a 2-t és nem szobatiszta.Van,hogy néha ráül,belepisil,de én nem erőltetem.Majd eljön az ideje.Fiam most 3és fél éves és ő is kb háromnegyed éve szokott le a pelusról nappalra.Szeptemberben megkezdte az ovit,akkor még volt éjjelre,november végén hagytuk el azt is.Nem hinném,hogy gond ha egy két éves gyerek nem szobatiszta
2013. jan. 23. 17:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam 2 évesen kezdett érdeklődni a pelus nélküli pisilés iránt. A játszótéren látta, hogy a gyerekek kijárnak az anyukájukkal a fa mellé pisilni és 1x csak Ő is szólt, hogy menjünk a fához pisilni :) Onnan még majdnem 1 év volt mire szobatiszta lett persze "balesetekkel", stb., de sosem erőltettem v. szidtam le e miatt. Most 3,5 éves, de kakilni még mindig nem hajlandó a wc-be és éjszakára még kap pelust.
2013. jan. 23. 18:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Az enyém 2 éves múlt 3 hónappal, amikor kórházba kerültünk. Pelenkás volt akkor még. A nővérekkel elég jókat beszélgettünk éjjel (2 hét szobafogságban voltunk), ők semmi aggasztót és szokatlant nem találtak benne, pedig a főnővér 30 éve a pályán van. Én kicsit rajta lettem volna már a témán, de a férjem azt mondta, hagyjam rá, majd szól. Így is lett. Nem volt még 2,5 éves, amikor egyik reggel nem kért pelust. Onnantól szobatiszta, 1 héten belül nappali alváshoz sem kellett a pelus. Éjjel hol kell, hol nem. 3 éves múlt.
2013. jan. 24. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!