Miért kérdezték meg óvodai beiratkozásnál, hogy "beszél e a gyerek", ill. hogy "szobatiszta e"?
szerintem egyszerűen csak kiváncsiak voltak.
felénk nem kellett vinni beiratásra.
a szobatisztaságot viszont már elvárják ovikezdésre
Szobatisztaság feltétele az oviba kerülésnek.
A beszéd pedig igen fontos az óvodai életben, ezért szintén fontos.
Szobatisztának kell lennie a gyereknek, csak akkor veszik fel oviba!!!
Ha nem beszél, nem szobatiszta, akkor Bölcsibe irányítják át!!!
Anyukám óvónő, és náluk van most is pelenkás gyerkőc, a dajka pelenkázza át, naponta egyszer, persze bugyipelussal...mondjuk lehet, hogy ezt ovija válogatja. Szerintem természetes, hogy megkérdezik ezeket, hogy tudják kinél mire számíthatnak. Szerintem csak ennyi...kell-e esetleg szakembert bevonni, ha x idős és még nem beszél.
Attól még felveszik...
Most kicsit megnyugtattatok, de ugye eleve szeptember még messze van, addig a többi gyerek is leszokhat (pl. a barátnőm kisfia, akit egyébként nem kérdeztek erről.
Nálunk ez a vezető 6 ovit felügyel, attól féltem, lesz "A" kategóriás ovi, vagy csoport, és lesz "futottak még" ...
Én beirattam, akkor még nem volt szobatiszta. Fél év múlva az lett.
A beszéd nem alapkövetelmény, majd az oviban beindul.
Az jó duma, hogy átirányítják bölcsibe. És ahol nincs? Az ne menjen oviba?
Sajnos a szobatisztasággal viszont elég szigorúak. Amelyik oviban pelenkáznak, azok szabályt szegnek. Nem szabadna nekik, mert az ovi nem közegészségügyi, hanem nevelési intézet. Mások a higiénés előírások, mint egy bölcsiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!