Gond, ha 3 éves gyerek még nem szobatiszta, nem ismeri a színeket, és nem tudja kifújni az orrát?
:(
Elég ritka, hogy 2,5 évesen felveszik a gyereket óvodába. Talán vidéken, de BP-en ritka.
Első, egyébként megkérdezhetem, hogy van saját gyereked és ha van mennyi idős? Igazából tapasztalt anyukák válaszát várom, nem azt, hogy mi kit ismer, és mit hallott...
Egyébként köszi, hogy írtál!
szerintem nem gond
az enyém pont 3 évesen lett csak szobatiszta, de az ovi első hónapjában még pelenkába tudott csak kakilni, mondjuk nem derült ki, mert az oviban nem kakilt :)
az orrát ki tudta fújni, de úgy, hogy én tartottam neki a zsepit
ezek közül egyedül a színek ismeretét tudta már korábban
Szobatisztának már elvileg kellene hogy legyen. Mert az átlagos 3 éves gyerekek már szobatiszták. De vannak biztos később érő gyerekek.
A fiam jövő hónapban lesz 2 és fél éves, ott tartunk, hogy szól, mielőtt kell pisilni, van hogy magától levetkőzik, van hogy engem kér meg, hogy segítsek, de alváskor még pisis a pelus, illetve ha nem adok rá pelenkát és belemerül a játékba vagy bármibe, akkor nem szól előtte, csak mikor már bepisilt, így még hordjuk a pelenkát, de tavasszal szerintem már menni fog a dolog.
Az alapvető színeket felismeri.
És az orrát is ki tudja fújni, de ha beteg, azért még orrszívót használunk, mert olyan szinten még úgy sem tudja, mint egy felnőtt.
És mi vidékiek vagyunk és igen, 2 és fél éves korban már mehet óvodába a gyerek, de csak is akkor, ha szobatiszta.
Talán a védőnőt kéne megkérdezni, hogy ha ezek a dolgok még nem mennek, az gond-e vagy sem.
Az én fiam 3 évesen a színeket tudta, egyedül a pirossal volt gondba.De azon kívül mindent.
Szobatiszta 1,5 hónap híján 4 évesen lett.
Az orrát még most sem fújja kis, csak akkor ha nem taknyos. :)
A beszédje hibás.
4,5 éves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!