Gond, ha 3 éves gyerek még nem szobatiszta, nem ismeri a színeket, és nem tudja kifújni az orrát?
Hát akkor nem tudom hogy a tesóm hova járt itt Budapesten 2 és fél évesen óvodába. Nincs saját gyereke de itthon élek a kis tesómmal aki most lesz 4 éves. Szobatiszta volt mikor ment óvodába. Ahogy mutattuk neki a színeket felismerte a színeket bár a narancs és a citromsárgát nem különböztette meg csak sárga, sötét és világos kék is csak kék volt, a sötét és világos zöld csak zöld volt, de a többit megismerte. 3 évesen a nyári szünet után fűzős cipőt kellett neki venni mert már a cipőt is megtudta kötni.
1. voltam.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, kicsit megnyugodtam. A lányom ezeket a dolgokat már mind tudta jóval korábban, de a fiam kicsit lassabban érik. Március végén lesz 3, a szobatisztaság lehet, hogy már jobban menne, de mivel a bölcsiben még rájuk adják a pelenkát, így az otthoni próbálkozás nem nagyon vezet eredményhez. A színek terén nagy a káosz, már arra is gondolok, hogy színtévesztő lesz...
Az orrát meg éppen csak megfújja, de annyira erőtlenül, hogy nem jön ki belőle semmi.
Egyébként értelmes, 1,5 éves kora óta beszél egyfolytában, tájékozott, ügyesen játszik, épít, szépen eszik egyedül, stb...
enyém 2 hónapja múlt 3. 1 éve szobatiszta, színeket fél éve tudja biztosan (persze nem az összesen de amit nem tud azt egy közelebbi színhez köti és mondja, hogy világos vagy sötét ilyenek.)
orrfújással gondok vannak nálunk is, nem akarja. pedig az oviban tudja, de itthon lusta és inkább vegyem elő a porszívót... :D
viszont még csak fél éve szólalt meg és minden nap a ruháján van az ovi egész étlapja :D
szerintem ennyi belefér, minden gyerek másban jobb :)
A lányom 3 hét múlva lesz 3 éves.
Szobatiszta tavaly nyár óta, de nem ágy tiszta. Még a napközbeni alváskor is belepisil a pelusba.
A színek elég jól mennek, viszont olyat, hogy világoskék vagy sötétkék nem mindig tud megkülönböztetni.
Az orrát ügyesen fújja, októberben kezdte a bölcsit, azóta szinte mindig beteg, sajnos volt idő gyakorolni.:( Előtte nem tudta, hogy kell.
Szerintem nem gond, ha ezeket nem tudja, előbb utóbb menni fog minden.
Én fiam sem tudta fújjni az orrát egyáltalán mígnem a múlt héten kitaláltam,hogy játszunk olyat hogy az orrávval kell elfújjni egy vattapamacsot az asztalon(elsőbb én csináltam,megmutattam neki)..és láss csodát azóta tudja fújjni az orrát csak a teknikájára kellett rávezetni!
Próbáljátok ki ti is!
van, egy tuti bevált módszer a "ne pelcsibe pisiljen"-re, leveszed a pelust és nincs többé :)
nálunk bevált :D
bocs, nem akarom elviccelni, de ez tényleg ilyen. ha megvan érve akkor le kell venni, 2 hét szenvedés aztán rááll :)
Köszi a többi választ is!
Orrfújásra én is próbáltam sok mindent. Nálunk is a vatta vált be, de én azt csináltam, hogy laza vattapamacsot bedugtam az orrába (nem tömtem bele, csak éppen hogy ne essen ki magától is), és addig "kínlódott" míg ki nem fújkodta az orrával. Így a technikára rájött,de ahogy írtam is, még erőtlen, és a trutyit még nem tudja kifújni.
Az én lányom márc. végén lesz 3 éves, még nem szobatiszta.
Nagyon értelmes gyerek egyébként. A színeket mindet ismeri már rég, az orrát is ki tudta fújni régebben, most viszont nem hajlandó.
A szobatisztaság dolog engem is bosszant, mert a nyáron 1 hónapra teljesen leszokott a pelusról, de valami történhetett, mert ezután vissza kellett rá adni. :-(
Áprilisban születik a kistesó, gondolom ennek hatására meg ne is várjam, hogy egyhamar szobatiszta lesz. Pedig jó lenne, ha a nyáron sikerülne legalább nappalra elhagyni a pelust, mert szeptembertől adnám oviba.
Ő is tudja, mondja, hogy hova kellene pisilni, kakálni, de annyira nem izgatja a dolog, hogy oda is végezze a dolgát. De van, hogy egyik fülén be, a másikon ki...ha a témát valaki szóba hozza. Nagyon nagy frász a csaj! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!