Mi történik éjjel vele? Miért nem alszik?
Kisfiam 2 éves, beszoktatás alatt van a bölcsibe. Minden remek, nagyon szereti, itthon sokat mesél róla.
Második éj óta nem alszunk. Egész éjjel vergődik, sír, dobálja magát. Ébredés után, meg nappal nincs semmi gond, de éjjel...
Amint elalszik, már horkol, 5-10 perc múlva már sír, vergődik. Tegnap előtt, még csak-csak aludt valamennyit (egy órát egyhuzamban nem), de most éjjel, szinte semmit. Nem is értem, hogy bírja. Most éjjel viszont sokkal több volt a sírás. 16 foga kint van, nem tudom, nem a 4 örlő mocorog-e. Hiába nézegetem, nem látok semmit, kérdezgetem, nem mondja, hogy fáj. Most éjjel, már kínomba adtam neki Nurofent, mert ha tényleg a fog okozza, akkor ne szenvedjen. De bő óra múlva már megint fent volt, sírt, stb.
Mi ez? Vagy mit tegyek?
Arra gondoltam, hiába vinném a dokihoz, semmi baja. Nem beteg, nem köhög, nem lázas, semmi ilyen!
Van valami okos ötletetek?
Így reagálja le a bölcsit szegényke.
Sokat legyél vele a bölcsi után, szeretgesd, és idővel ennek javulnia kell.
Szerintem mondd el a bölcsiben is, hogy ez van, hátha a gondozók is tudnak valamivel segíteni.
Tegnap már mondtam a bölcsiben. Csodálkoztak, mert ott egy nagyon jókedvű, vidám, aktív kisgyerek. Sokat beszél, mondókáznak. Olyan dumája van, hogy csak nevetnek...
Itthon is minden oké, játszunk, tényleg minden rendben van. De az éjjel....
Folyamatosan beszél, kb ősz óta. Nagy szókincse van, és komplett mondatokat is mond. Hónapok óta együtt alszunk a franciaágyban.
Ezért is vagyok teljesen tanácstalan, mi lehet az éjjeli nem alvásnak az oka.
Semmi gond,ez teljesen normális.Most szoktatod be a bölcsibe.Rengeteg új élmény.Csoportosan kezet mosni,együtt enni a kis asztalkáknál....Ez olyan neki,mintha bennünket a Holdra küldenének.Egyébként,ha te izgatott vagy,te is nyugtalanul alszol.Pár hét és megszokja a rendszert.
Az én 5 évesem karácsony előtt már olyan ideges volt(ami a viselkedésén nem látszott),hogy ő is éjszaka sírt,verekedett álmában.
Nyugi,nincs semmi baj!
Köszönöm, ez megnyugtatóan hangzik.
És akkor ne is adjak neki semmit? Hagyjam, majd elmúlik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!