Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért irigyek rám? Miért kell...

Miért irigyek rám? Miért kell elítélni azért, mert gazdagok vagyunk?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok és elég sokan irigyek rám. De legalább csendben tennék, vagy úgy, hogy engem nem bántanak...

Tudom, hogy a közösségi oldalaim tele vannak a jobbnál jobb képeimmel, de az távolról sem az egész része az életemnek. Mert értelemszerűen azt nem teszem fel sehová, amikor valami bajom van, vagy pl. amikor anyát hetekig nem látom, mert az aktuális barátja/férje fontosabb neki.

Most is elméletileg apánál vagyok külföldön, de annyira nem érdekli, hogy mit csinálok, hogy elengedett csak úgy az ország másik felébe az itteni barátaimmal és annyit kérdezett, hogy a reptérre hogy megyek ki...

Elítélnek úgy, hogy nem ismernek, néhányukkal egy szót sem beszéltem még.

Miért ilyenek? Én nem ártottam nekik soha.

2014. aug. 17. 10:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
56%
Lehet,hogy az nem tetszik nekik az ismerőidnek,hogy te neked ez van az van itt vagy ott vagy nekik meg az életben Budapestre nincs pénzük elmenni,vagy egy hétvégi kirándulásnak. Az emberek a szerény embereket jobban kedvelik mind azokat akik dicsekednek,hogy ők hol és merre vannak és,hogy nekik mi van "akinek nem inge...."
2014. aug. 17. 11:05
 2/20 anonim ***** válasza:
79%
Ja és a te sztoridból az a mondat jutott eszembe,hogy "Minden jóban van valami rossz" !!! :)
2014. aug. 17. 11:05
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Arról nem beszéltél, hogy milyen telefonod van, hogy öltözködsz, és hogy hogyan beszélgetsz a nálad biztosan szegényebb, szerényebb öltözködésű emberekkel.

Sok múlik azon, hogy Te valakit emberszámba veszel e, vagy azért elítéled, mert nincs olyan telefonja, vagy akkora háza, vagy olyan cipője, ruhája, stb.

2014. aug. 17. 11:08
 4/20 A kérdező kommentje:

iPhoneom van.

Az, hogy hogyan öltözködöm, változó. Van, hogy csinosan kiöltözöm, magassarkú+csillogó ékszerek, smink, de simán felveszek tornacipőt, rövidnadrágot és crop topot is, smink nélkül.

Vásárolok a Barney's-ban, de ugyanúgy bemegyek a Bershkába is például, vagy a New Yorkerbe (igen, rengeteg cuccom van).

Én nem bántok senkit azért, ahonnan jött, vagy az anyagi helyzete miatt. Ha nem kedvelek valakit, esetleg utálom, az amiatt van, ahogy viselkedett velem.

2014. aug. 17. 11:35
 5/20 anonim ***** válasza:
93%
Ne haragudj,nekem a New Yorker egy megengedhetetlen drága bolt:) Neked meg zsebből kijön a prada táska VAJON miért irigyek?!
2014. aug. 17. 11:58
 6/20 anonim ***** válasza:
79%
Azért mert fogalmad sincs másokról semmi fogalmad nincs az életről . Ha egyszer megtudnád , hogy milyen érzés mikor valakinek pénze nincs az ÉLETRE , nemhogy ruhára a New Yorkerből .. Nevetséges vagy. Ismerek egy lányt akinek nagyon sok barátja van és senki sem irigy rá pedig nagyon gazdagok és mindenki szereti kb mert mindenkivel rendes. Nem másokkal lesz itt a gond hanem veled ;)
2014. aug. 17. 12:04
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

nem tudom mennyire igaz a fórum és nem egy tini játéka

ha igaz, akkor úgy ítélnek meg a barátaid, amit mutatsz magadból. Butaság telepakolni a facebookot mindenféle képpel. Ettől miért jobb neked, hogy látják mások mit vettél hogy vagy éppen? Persze hogy nem kedvelnek, mert magamutogató vagy.

Attól mert gazdag vagy még lehetnének barátaid, mert lehetnél kedves, aranyos csaj akivel jókat lehet dumálni. És bár lehet máshonnan öltözködtök, de attól még lehetnek közös programok pl mozi, amihez nem kell egy vagyon, mint egy vásárláshoz az általad említett üzletekben.

Javaslom fogd vissza magad, ez úgysem a te pénzed, a szüleid keresték meg, ha kikerülsz az életbe ez úgyis változik majd, mégha vesznek neked majd lakást, autót akkor is a minden napi életre neked kell megkeresned a pénzt és a szüleid sem élnek örökké. Így nem árt ha ki tudsz nézni a pénz mögül.

2014. aug. 17. 12:07
 8/20 anonim ***** válasza:
89%

Annyira bírom,hogy minden héten van itt egy tini aki iszonyú gazdag és mindenki féltékeny rá. Nem azért ítélnek el,mert gazdag vagy (vagyis a szüleid) hanem ahogy viselkedsz.

Te írtad,hogy legalább csendben tennék..de te sem teszed csendben.. "tudom,hogz a közösségi oldalam tele vannak a jobbnál jobb képeimmel.." Soha nem értettem mi értelme minden képet feltenni mikor elutazol valahova,mikor beülsz egy sz*ros Costába vagy Starbuksba.. csakis azért,hogy mutogasd,hogy 'hű neked milyen jól megy".

Ezen a nyáron kb 10-er repültem és 4 országban jártam,azokon belül is sok helyen. És igen készültek képek ,igen küldtem el pár ismerősnek akik szeretnek és én is őket,de nem posztolgattam ki minden második képet,hogy 'juj Londonban vagyok,most Balin' stbstb.

Nyilván nincs jogom (és nem is akarok) bele szólni,hogy milyen jobbnál jobb képeket töltesz fel a profilodra csak ne csodálkozz ha ez egy idő után idegesítő lesz az emberek számára.

Mert pl magában az,hogy Iphoned van semmit nem jelent.. nekem is az van és teszem hozzá elég sok 'szegény' embernek. Ez miatt senki nem fog téged elítélni sem az miatt,hogy márkás cuccokban jársz (bár a New Yorker és társai nem tudom mióta számítanak minőségi márkás holmiknak).

Meg értelek,mert az én családomat is néha meg találják a tipikus féltékeny emberek akik nem tudják el viselni,hogy bárkinek is jobb náluk,de például az osztályom fele azt sem tudja,hogy én egyáltalán nyaralok-e a nyáron vagy címerezek. Nem szép dolog a pénzzel dicsekedni egy ilyen országban ahol az emberek többsége majd éhen hal. Nem mondom,hogy titkolni kell és szakadt ruhákba járni,csak azért,hogy elfogadjanak.. hanem,hogy kedvesnek,rendesnek kell lenned és minden társadat egyen rangúként kezelni,mert bizony nem a pénz miatt nem szeretnek az emberek..sajnálom.

2014. aug. 17. 12:12
 9/20 A kérdező kommentje:

Félreértés ne essék, nem egy Forever Alone vagyok, sok barátom, barátnőm van, vannak olyanok, akik totál átlagosak. Sőt, most kapaszkodjatok meg. Még olyan is van, aki cigány.

Nem miattuk teszek fel képeket, hanem az olyan ismerőseim, barátaim miatt, akikkel nem vagyok napi kapcsolatban, nem beszélgetünk, de így látjuk, hogy mi van a másikkal. Vagy 4-5 ilyen ember, akik nem kedvelnek, de furcsamód elég sok más ember "lájkolja" a képeimet.

Nem az összes ember ilyen velem a gimnáziumban, vagy a környezetemben, csak néhány.

2014. aug. 17. 12:30
 10/20 anonim ***** válasza:
63%

Azért mert primitív magyar dolog, hogy aki gazdagabb nálunk az rohadjon meg és nem azt kérdezik, hogy "hmm... nekem miért nincs ilyen életem? hogy lehetne, hogy nekem is legyen prada táskám" Le lehet pontozni, de ez így van. Ha valaki vesz valamit első dolgunk megkérdezni,hogy "mennyibe került? " majd "te kiadsz x ezer ft-t ezért??"

Kinek mi köze van hozzá? Az, hogy ki mit tölt fel közösségi oldalra megintcsak olyan dolog, hogy nem kötelező nézni.

Kérdező, ne vedd magadra az ilyen rosszindulatú megjegyzéseket, soha nem lehet mindenkinek megfelelni.

2014. aug. 17. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!