Tényleg én vagyok a szívtelen?
Néha már azt hiszem, egyesek végig sem olvassák a kérdést, csak meglátják, hogy szülő-gyerek kapcsolat a témája, és automatikusan eldől számukra, hogy a gyereket kell fikázni. 71%-os kollégánk vagy szintén megbukott szülőként, vagy egy érettnek tűnni akaró 20 év körüli.
Kérdező, anyukádnak magyarázd szépen el, hogy amire a pénzedet költöd, azt neki akkor is meg kéne vennie, ha egyenesen az ő kezébe adnád a komplett fizetésed. Biztos frusztrálja a helyzet és ezt rajtad tölti ki azáltal, hogy "csavargással" vádol, és azzal, hogy másra vered el a lóvét, mint mondod.
Ha anyukád pénzt szeretne miért nem megy el dolgozni?
Nekem mondjuk lesülne a bőr a képemről, ha a 15 éves gyerekemnek alap dolgokat nem tudnék megvenni, ezért dolgozni kényszerülne, sőt még elvárnám, hogy abból is adjon... A másik kérdés meg a kedves apuka is miért 50et keres, és erre minek kellett nekik két gyerek...
- 15 éves vagy, nem is dolgozhatnál
- dolgozol, keresel valamennyit, és azt a tanszerekre, meg pár ruhára költöd - legalább ezeket nem kell a szüleidnek megvenni
- NEM vagy köteles adni - egyáltalán hogy merült fel anyudban ez a dolog, nem is értem
Amúgy besavanyodott, otthon ülő nő. Apropó: Ő miért nem megy el dolgozni? 15 évesen neked még nem az a dolgod.
szerintem pedig semmi gond nincs azzal,ahogyan cselekedtél.kerestél egy bizonyos pénzösszeget,amit ugyan magadra,de hasznosan költesz el.úgy gondolom,teljesen okés,hogy abból,amit te kerestél,neked lesznek új tanszereid.mert ugyan nem a rezsibe fizetsz bele,de ezeket a dolgokat is meg kell előbb-utóbb vásárolni.
ha nem túl indiszkrét kérdés: édesanyád keresőképtelen,vagy csak nem akar dolgozni?
15 évesen nem is szabadna dolgoznod, csak foglalkozni a tanulással :\
a legnagyobb baj az, hogy anyukád nem dolgozik
A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad. 10/16 Időpont tegnap 18:25
Mégis mire célzol? Milyen kötelessége lenne a kérdezőnek, amit nem teljesít?? Nem az egyebként is nehezen élő szüleit "húzza le" ruháért és füzetekért, a(mit egyébként valóban kötelességük lenne megadni neki) hanem elmegy dolgozni, 15 (!!) évesen a saját keresetéből akarja magát ruházni, és ebből a pénzből érzi úgy a 40 éves munkanélküli anyja hogy "jár" neki, agresszívan követeli a lánya pénzét, és amikor nem kapja meg, vádaskodik és igazságtalanul szidja. Ebben a szituációban milyen kötelessége lenne a kérdezőnek? A kérdésre válaszolva nem, nem te vagy a szívtelen, tisztelendő hogy dolgozol, anyukád ideges a rossz anyagi helyzetetek miatt. Légy türelmes vele.
40 éves nő, ha annyira nincs bevétele, hogy a kislánya diákmunkából származó fizetése kell neki a megélhetésre, vállaljon közmunkát...Hacsak nem betegség vagy ilyesmi áll a háttérben.
A gyerek itt mindent megtesz, hogy tehermentesítse a szüleit, pl. maga keresi a ruhájára, könyveire valót. Mivel a szülei vállalták őt, igen, a szülei KÖTELESSÉGE eltartani őt mindaddig, amíg nem képes magáról gondoskodni. Nehogy már egy 40 éves, egészséges nő otthon üljön és a gyerekét kérje számon, amiért az a saját fizetéséből megveszi a saját ruháit, amit így nem neki kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!