Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tényleg én vagyok a szívtelen?

Tényleg én vagyok a szívtelen?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok,anyukám pedig 40 éves.Mostanában teljesen meg van bolondulva,állandóan kiabál velem meg a nővéremmel is.Nem élünk olyan nagyon jól,apukám kb 50 ezret keres,anyukám pedig nem dolgozik.A nővérem dolgozik,de csak nyáron,mert meg tanul ő is,ő a fizetése felét mindig odaadja anyuéknak.Most én is Elkezdtem dolgozni a nyáron és rengeteg dologra lenne szükségem (tesire kellene egy futócipó,meg ruhák az iskolára,meg Füzetek stb.)ilyenekre költöm a pénzem.Tegnap mondtam anyukámnak,hogyha megkapom a fizetésemet (31-én kapom),akkor elszeretnék menni egy másik városba,ahol régen laktunk,hogy ott vegyek ruhákat magamnak a sulira.Teljesen kiakadt,hogy milyen önző vagyok,meg,hogy mindig csak magamra gondolok stb.Mivel nem hónap elején kezdtem el dolgozni,hanem 1,5 hete,ezért még nem lesz olyan sok pénzem,mondtam neki ,hogy majd a következő fizuból adok neki(de szerintem nem is lennék köteles adni,hiszen ezért a pénzért én szenvedek nap,mint nap.Minden nap kell mennem dolgozni hétvégén is.).Ez az eset óta nem szól hozzám,ha pedig hozzámszól,akkor is csak kiabál.Tegnap amikor hazaértem a munkából,akkor már rögtön belémkötött,hogy megint szanaszét van a cipőm,pedig nem is és kidobta az erkélyen(szerencsére kertes házunk van szóval csak az udvarra esett).Olyan ideges volt,hogy olyankat mondott,hogy nyugodtan elmehetek stb.Ma reggel amikor mentem dolgozni,akkor rögtön a fejemhez vágta,hogy "Menj csak csavarogni,hiszen csak ahhoz értesz",pedig jól tudta,hogy dolgozni megyek.Mi baja van Szerintetek?15/l

2014. júl. 29. 16:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Megis miert lenne kotelezo egy 15 evesnek beleadni a csaladi kasszaba? Foleg, hogy igazabol nem elissza, elcigizi a penzet, hanem a tanszereit meg a sulihoz szukseges dolgait veszi meg, ergo besegit a szuleinek valamennyire, hiszen nem nekik kell ezekre kolteni. Erdekes hozzaallasa van nhany embernek, de mar megszokhatta mindenki, hogy itt mindig a gyerek a hulye.
2014. júl. 29. 20:18
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Néha már azt hiszem, egyesek végig sem olvassák a kérdést, csak meglátják, hogy szülő-gyerek kapcsolat a témája, és automatikusan eldől számukra, hogy a gyereket kell fikázni. 71%-os kollégánk vagy szintén megbukott szülőként, vagy egy érettnek tűnni akaró 20 év körüli.

Kérdező, anyukádnak magyarázd szépen el, hogy amire a pénzedet költöd, azt neki akkor is meg kéne vennie, ha egyenesen az ő kezébe adnád a komplett fizetésed. Biztos frusztrálja a helyzet és ezt rajtad tölti ki azáltal, hogy "csavargással" vádol, és azzal, hogy másra vered el a lóvét, mint mondod.

2014. júl. 29. 20:33
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha anyukád pénzt szeretne miért nem megy el dolgozni?

Nekem mondjuk lesülne a bőr a képemről, ha a 15 éves gyerekemnek alap dolgokat nem tudnék megvenni, ezért dolgozni kényszerülne, sőt még elvárnám, hogy abból is adjon... A másik kérdés meg a kedves apuka is miért 50et keres, és erre minek kellett nekik két gyerek...

2014. júl. 29. 21:41
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

- 15 éves vagy, nem is dolgozhatnál

- dolgozol, keresel valamennyit, és azt a tanszerekre, meg pár ruhára költöd - legalább ezeket nem kell a szüleidnek megvenni

- NEM vagy köteles adni - egyáltalán hogy merült fel anyudban ez a dolog, nem is értem

Amúgy besavanyodott, otthon ülő nő. Apropó: Ő miért nem megy el dolgozni? 15 évesen neked még nem az a dolgod.

2014. júl. 29. 22:08
 15/18 anonim ***** válasza:
75%

szerintem pedig semmi gond nincs azzal,ahogyan cselekedtél.kerestél egy bizonyos pénzösszeget,amit ugyan magadra,de hasznosan költesz el.úgy gondolom,teljesen okés,hogy abból,amit te kerestél,neked lesznek új tanszereid.mert ugyan nem a rezsibe fizetsz bele,de ezeket a dolgokat is meg kell előbb-utóbb vásárolni.

ha nem túl indiszkrét kérdés: édesanyád keresőképtelen,vagy csak nem akar dolgozni?

2014. júl. 29. 22:49
 16/18 anonim ***** válasza:
86%

15 évesen nem is szabadna dolgoznod, csak foglalkozni a tanulással :\

a legnagyobb baj az, hogy anyukád nem dolgozik

2014. júl. 30. 12:58
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad. 10/16 Időpont tegnap 18:25

Mégis mire célzol? Milyen kötelessége lenne a kérdezőnek, amit nem teljesít?? Nem az egyebként is nehezen élő szüleit "húzza le" ruháért és füzetekért, a(mit egyébként valóban kötelességük lenne megadni neki) hanem elmegy dolgozni, 15 (!!) évesen a saját keresetéből akarja magát ruházni, és ebből a pénzből érzi úgy a 40 éves munkanélküli anyja hogy "jár" neki, agresszívan követeli a lánya pénzét, és amikor nem kapja meg, vádaskodik és igazságtalanul szidja. Ebben a szituációban milyen kötelessége lenne a kérdezőnek? A kérdésre válaszolva nem, nem te vagy a szívtelen, tisztelendő hogy dolgozol, anyukád ideges a rossz anyagi helyzetetek miatt. Légy türelmes vele.

2014. júl. 30. 20:58
 18/18 anonim ***** válasza:

40 éves nő, ha annyira nincs bevétele, hogy a kislánya diákmunkából származó fizetése kell neki a megélhetésre, vállaljon közmunkát...Hacsak nem betegség vagy ilyesmi áll a háttérben.

A gyerek itt mindent megtesz, hogy tehermentesítse a szüleit, pl. maga keresi a ruhájára, könyveire valót. Mivel a szülei vállalták őt, igen, a szülei KÖTELESSÉGE eltartani őt mindaddig, amíg nem képes magáról gondoskodni. Nehogy már egy 40 éves, egészséges nő otthon üljön és a gyerekét kérje számon, amiért az a saját fizetéséből megveszi a saját ruháit, amit így nem neki kell.

2014. aug. 6. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!