Mit tehetek az ellen, hogy ne legyen alkoholista a fiam?
A fiam szobáját a hétvégén takarítottam ki, ő nem volt itthon. Egyszer csak a kezem ügyébe akadt egy üveg szeszes ital, a Jagermaster nevű, amit megpróbált eldugni. A negyede hiányzott belőle. Amikor hazatért, kérdőre vontam, hogy milyen jogon költi erre a zsebpénzét és minek iszik. Azt mondta, egy barátjától kapta születésnapjára (1 hete lett 18 éves) és nem magának vette a zsebpénzén. Nagy nehezen kinyögte, hogy hívják azt a barátját, aki neki adta, és mivel ismerem a szüleit, megkérdeztem, tényleg az ő gyerekük adta-e a szeszes italt a fiamnak. A szülők pedig mintha természetes dolog lenne, azt mondták igen, így történt, és utólag is boldog születésnapot kívánnak neki. Annyira leblokkoltam ezen a hozzáálláson, hogy nem is folytattam velük a beszélgetést.
A fiam jó tanuló, és nem akarom, hogy lezülljön a piálás miatt, kiakadt, hogy minek veszem el tőle azt, amit neki adtak ajándékba, és képtelen megérteni, hogy tönkreteszi a saját és az én életemet is, ha alkoholista lesz. Most alig szól hozzám és az apjához akar menni inkább minden hétvégén (ő nem él velünk egy házban).
"Arra kíváncsi vagyok, hogy közületek kinek is van gyereke pontosan."
Nekem is vannak "gyerekeim". A legidősebb már a 30-at veri. És voltak elhajlásaik is. Az egyik egyszer egy hétig nem józanodott ki. De ez nem hogy belefér, hanem szerintem kell is. Fiatal korban igenis csináljon az ember hülyeségeket! Mert emlékezni csak azokra fogunk, a jól végzett munkára ellenben sohasem.
55F
Persze kérdező biztos mindenki hülye és téved csak te nem...
am ismerős a helyzet szintén ilyen anyám van 22/
Drága Kedves Kérdező!
A fiad TIZENNYOLC éves. Felnőtt ember. Nyilván a te barom hozzáállásod miatt dugdosta szerencsétlen a piát. Attól nem lesz alkoholista, mert legurított egy NEGYED!!! üveg Jager-t felnőtt ember létére. Ne úgy kezeld, mint egy 11 éves kiskamaszt, sőt, ne is kamaszként kezeld, hanem FELNŐTT emberként mert már az. Tudom, hogy fáj beismerned, de ez az igazság.
A hozzáállásoddal pedig pont az ellenkezőjét váltod ki annak, amit el akarsz érni: hogy ne legyen alkoholista. Ha még 18 évesen is szinte "tiltod" tőle az alkoholt, kis idő múlva annyira rákezd "csak azért is", hogy megtudja, milyen a pia. Gondolkozz egy kicsit, ember!
18-as vagyok, három fiam van:22,20,17 évesek.
Az alkoholizmusba alapvetően két út vezet.
Egyik az élvhajhász , önző típus. Ez nemigen illik a fiadra.
A másik a szorongó, görcsös, önmagával elégedetlen, boldogtalan. Utóbbiból, ha volt egy kicsi, alaposan ráerősítettél a hisztiddel.
Továbbra is tartom, hogy a fiad leírt személyiségéhez, és a "problémához" nem volt méltó a viselkedésed, és többet ártottál vele, mint használtál az adott kérdésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!