Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tehetnék az alkoholista...

Zoliba' kérdése:

Mit tehetnék az alkoholista öcsém ellen?

Figyelt kérdés

en 35 vagyok,az öcsém 30. Nekem már saját lakásom van,családom. A tesóm anyuval él,apu meghalt 5 éve. A gond az,hogy nem csinál mást,mint dolgozik és utána berúg. Hazamegy seggrészegen és anyuval ordibál,örjöng csapkod. Anyu munkanélküli 2éve,58 évesen nem veszik már fel seiova. 30ezer Ft segélyből él,meg elmegy 1-2 helyre takarítani,tehát kb havi 50ezer a jövedelme. Na most jön a baj. Ez a pénz a rezsit éppen befedi. A tesóm nem hajlandó 30 éűesen felfogni,hogy a költségeket nem hogy meg kéne osztani anyuval,hanem neki kéne ttöbbet leraknia,hiszen 130-at keres tisztán. Mivel nem ad elég pénzt,így már 100 fölött van a közüzemi tartozásuk. De ami a durva,hogy anyuval ordibál,hogy mért nincs otthon cigi,kaja,sör stb. Ráadásul pazarló életmódot él. (20ezres cipő,naponta 2 tele kád víz stb)

Én már próbáltam ráhatni csúnyán (megvertem) és szépen is többször beszéltem vele,de semmi változás. Már a múltkor meglökte anyut,meg megszorongatta a kezét. Én segítek anyunak kb 15 ezerrel havonta,de többet nem igazán tudok,mert fizetem a lakáshitelemet és neveljük a gyermekünket. Egyszerűen kilátástalannak érzem a helyzetet. Nem verhetem meg mindig,engem csuknak le.nem tudom hová fordulhatnék,a rendőrség nem csinál semmit,amíg nincs tetlegesség. Anyu nem tud több támogatást igényelni,mivel a tesóm keres és oda van bejelentve. Nincs nyugodt éldtünk sajnos..

2013. nov. 14. 08:08
 1/4 anonim ***** válasza:
76%
Lehetne jó tanácsokat osztogatni,ha lenne normális megoldás,de sajnos semmi nem jut eszembe,esetleg anyud hozzátok költözhetne,ha bírnátok anyagilag,meg lenne számára hely.
2013. nov. 14. 08:20
 2/4 anonim ***** válasza:
Dobd ki az öcsédet a francba anyukád meg fogadd be így talán jobb lesz valamivel a házat meg adjátok ki.
2013. nov. 14. 08:22
 3/4 A kérdező kommentje:
nem tudom befogadni,2 szobás panelban élünk 3-an. Az öcsémet nem tudom kirakni,hisz örököse a lakásnak,úgy mint én is,tehát sajnos ezek a tartozások engem is érintenek,hiába költöztem el már 10 éve otthonról.
2013. nov. 14. 12:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem lehetne megoldani,h anyukád elköltözzön 1 kisebb, olcsóbb lakásba egyedül? (Nem tudom a tulajdoni viszonyokat, el tudja-e adni a jelenlegit.) Ha az öcséd úgysem támogatja megfelelően, sokkal jobb lenne, ha nélüle élne. Átjelentkezne oda (és ha jól értem) akkor támogatást is igénybe tudna venni. Az öcséd meg menjen ahová akar (pl. albiba).
2013. nov. 14. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!