Véleményekre lennék kíváncsi az alábbi helyzetben vagy olyanok válaszára akik hasonló cipőben járnak. Minden választ köszönök. ?
Van egy házunk amely közös tulajdonban van,3 éve beköltöztem a férjemmel felújítottuk.
Testvérem aki társtulajdonos alkoholista,agresszív ember,nem dolgozik, nem is akar a nagymamával tartatja el magát és zsarolja pénzért alkoholra,nagyon agresszív vele,ha éppen nincs pénze a mamának, akkor összetöri az ajtókat stb...(ha józan akkor olyan mint a ma született bárány és sajnáltatja magát)már mindent eladott amit pénzzé tudott tenni.A nagymama halála után(nagyon beteg már)azt tervezi,hogy ide költözik a közös tulajdonban lévő házba...(hozzá teszem innen is rengeteg mindent eladott mielőtt ideköltöztünk),mivel tulajdonos nem tehetem meg még ha nem dolgozik sem hogy nem engedem be, az meg ugye egyenlő azzal hogy el is tartom mivel, mi fizetjük a számlákat ,fűtést élelmet.Ő meg a tulajdonrészére hivatkozva ide jönne lakni.Még legalább 2-3 év kb.mire elegendő pénzünk lesz, hogy ki tudjuk fizetni(most várjuk első gyermekünket és nem szeretném ha ilyen emberrel kellene laknia).
Köteles vagyok beengedni egy ilyen embert, és eltartani?
A tulajdonjogát senki nem gyakorolhatja a többiek sérelmére,de nem tudom mit tehetnék ha időben nem lesz elegendő pénzünk.Néhány rokonom szerint el kell tartanom mivel ő sosem lesz önellátó(nem akar):)3 tulaj van a házra,őt tervezem kifizetni és utána társasházzá lesz nyilvánítva a ház.2 tulaj ha úgy dönt megteheti azt hogy nem engedi be a 3-dik tulajdonost?Mit tehetek az alábbi helyzetben?
Igen,ezt tervezzük de ez még legalább 3 év.
Az érdekelne,hogy mit tehetünk ha nem lesz meg időben a pénz...
Be kell engednem?Kitilthatjuk többen tulajdonosok?
IGEN,én is nagyon ellenzem a hitelt ezért várunk még és spórólunk.Mondjuk amint ideköltözne itt hagynánk a házat,én nem fogok eltartani senkit.
Olyat olvastam a tulajdonjogban, hogy több tulajdonos szótöbbséggel szavazhat(nekem a húgommal 80% tulrészünk van)
az alkoholista testvérnek 20%.És a húgom sem támogatja hogy ide jöjjön lakni ,mivel nem fogja utána a felhalmozott adóságot fizetni.
Köszönök szépen,minden választ.
Voltam jogi tanácsadónál,de oda vissza dolgokat mondott.
pl. ha be akar költözni a házba ki kell fizetnie a felújítás felét,másrészt köteles vagyok beengedni mert tulajdonos.
A húgomé a ház 60%,az enyém 20%, az alkoholista testvéré 20%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!