Véleményekre lennék kíváncsi az alábbi helyzetben vagy olyanok válaszára akik hasonló cipőben járnak. Minden választ köszönök. ?
Van egy házunk amely közös tulajdonban van,3 éve beköltöztem a férjemmel felújítottuk.
Testvérem aki társtulajdonos alkoholista,agresszív ember,nem dolgozik, nem is akar a nagymamával tartatja el magát és zsarolja pénzért alkoholra,nagyon agresszív vele,ha éppen nincs pénze a mamának, akkor összetöri az ajtókat stb...(ha józan akkor olyan mint a ma született bárány és sajnáltatja magát)már mindent eladott amit pénzzé tudott tenni.A nagymama halála után(nagyon beteg már)azt tervezi,hogy ide költözik a közös tulajdonban lévő házba...(hozzá teszem innen is rengeteg mindent eladott mielőtt ideköltöztünk),mivel tulajdonos nem tehetem meg még ha nem dolgozik sem hogy nem engedem be, az meg ugye egyenlő azzal hogy el is tartom mivel, mi fizetjük a számlákat ,fűtést élelmet.Ő meg a tulajdonrészére hivatkozva ide jönne lakni.Még legalább 2-3 év kb.mire elegendő pénzünk lesz, hogy ki tudjuk fizetni(most várjuk első gyermekünket és nem szeretném ha ilyen emberrel kellene laknia).
Köteles vagyok beengedni egy ilyen embert, és eltartani?
A tulajdonjogát senki nem gyakorolhatja a többiek sérelmére,de nem tudom mit tehetnék ha időben nem lesz elegendő pénzünk.Néhány rokonom szerint el kell tartanom mivel ő sosem lesz önellátó(nem akar):)3 tulaj van a házra,őt tervezem kifizetni és utána társasházzá lesz nyilvánítva a ház.2 tulaj ha úgy dönt megteheti azt hogy nem engedi be a 3-dik tulajdonost?Mit tehetek az alábbi helyzetben?
Nekünk is volt egy ház ami közös tulajdonban volt a testvérrel. De nekünk eszünkbe sem jutott addig beköltözni vagy bármit is csinálni rajta míg meg nem vettük tőle. Sajnos nagyon nagy hülyeség volt "közösködni".
Valószínű ő majd a felújított rész árát akarja, nem az eredetit. Nem tudom hogy fogod bebizonyítani hogy te tetted rendbe.Remélem a számlák legalább meg vannak.
Tudjuk bizonyítani a felújítást,ráadásul az ügyvéd szerint tanúkkal is bizonyíthatom nem csak számlákkal.
Nem hagytuk amit a nagymamaval tett de amint a család lépni próbált az ügyben,megvédte...és sajnálta,másnap meg már megint panaszkodott,és ez azóta is így megy...nem tudunk tenni ellene ha ő ráhagyja és pénzeli,azt mondja úgy sem tud ellene semmit tenni. :S
Engem is az érdekelne, amit a 12-es mond... Te nem akarnál vele együtt élni, de amíg a nagymamát terrorizálja addig oké?
Ebben a helyzetben nekem az első dolgom a nagymamám kimentése lenne. Valahogy meg kéne oldani, hogy nála se törjön ajtókat...
A házat pedig megpróbálhatnátok eladni. Ha a tietek 80%, akkor ezt valószínűleg könnyebb elintézni, mint azt, hogy kitegyetek egy tulajdonost. Aztán már megtakarított és az eladásból befolyt pénzből, tudnátok venni egy másik házat.
1.Csak ügyvéd jelenlétében lehet kifizetni felértékelés után,az nem járható út,hogy valamennyit adok neki.
2.A mama háza nem lesz eladva mivel többen lakják,viszont ott egy idő után se villany se semmi nem lesz...ezért jönne hozzánk mert mi fizetjük a számlákat.
3.Nem,nem hagytuk amit a mamaval csinál,kapott "atyai"pofont,kitettük a mama hazabol tobbszor is,de a mama mindig visszaengedte es azt mondta hagyjuk , mert nem tud megélni egyedül,rendőrt is hivtunk ra tobb alakalommal,önkormányzatnal is voltunk ez ugyben ahol azt mondtak a mama teheti ki egyedul mivel ő a haszonelvező.De nem akarja,el akartuk hozzank is vinni a mamat egy idore,hogy eszbe kapjon a testverem hogy nincs mibol ennie...de ezt sem akarta.
Nem a tamado kerdesekre lennek kivancsi,hanem arra hogy ki mit tenne az adott helyzetben,vagy mit lehet tenni egy ilyen emberrel jogilag,hogy se a mamat se minket ne zaklasson ameddig nem tudjuk kifizetni.
Járt-e valaki hasonlo cipoben?Több tulajnak van-e szavazati joga a kisebb tulajdonhanyadu felett,ha az serti az erdekeiket?
Ha valaki tud valaszolni ezekre a kerdesekre akkor köszönöm neki, tamado kerdesektol viszont kimeljenek meg.
Miért kellene felértékelni?
Tavaly vettük meg a férjem öccsének tulajdonrészét, a srác akkor töltötte a 18. Nagyon kellett neki a pénz, mondott egy pitiáner összeget, ami igen csak áron alul volt, mi kifizettük. Az ügyvédet nem érdekelte hogy mennyi, nem volt felértékelés sem.
Mi Hónapokat győzködtük a srácot hogy ne adja el, nekünk van saját házunk, neki majd egyszer nem lesz hova mennie, stb...Az észérvek nem használtak neki csak a pénz kellett amit megnevezett. Megkapta.És nem is volt alkesz. Szóval miért is kell felértékelni? Kínálj neki egy neked elfogadható összeget és ennyi.
Szóval akkor nem kell felértékeltetni,azt hittem ezt minden esetben muszály.
Annyit szeretnek neki adni amibol vesz maganak egy masikat...es nem zaklat minket hogy nem tud hol lakni...az hogy mi eszik meg legyen az ő baja.
Köszönöm a választ.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!