Új f. gépet vennék, véleményekre vagyok kíváncsi. Nikon D5100. vagy hasonló kategóriájú gép?
Jelenleg egy Sony Alpja DSLR A290l gépem van, 18-55 és 70-300-as objektívvel.
Mindenképpen szeretném lecserélni egy Nikonra. Ezzel a géppel sikerült elsajátítanom a fotózáshoz fontos ismereteket, hogy mit mikor, hogyan kell állítgatni..stb.
Amit tudok, hogy mindenképpen szeretnék majd egy teleobjektívet, 200 vagy 300-asat(lehetőleg utóbb) és egy másik, nagy fényerejű obit, lehet fix is (pl 50mm f/1.8).
Egy nagy álmom régóta a Nikon D90, de arra még nem lesz mostanában pénzem, így valamivel olcsóbb gépeket nézegettem. Amire használnám, főként állatok fotózása, MOZGÁSBAN!!, esetenként portréfotózás.
Milyen gépet ajánlanátok?
Mi a véleményetek mondjuk a D3100ról vagy a D5100-ról? Esetleg más hasonló árkategóriás gép?
Szia, Ha nem ragaszkodsz a tükrös géphez, akkor FujiFinepix s2000HD, én is fotóztam vele állatokat, repülőket, tájképeket portrékat.
A D90 szerintem profibb, mint az 5100, mert sok olyan funkcióbeállítás ki lett vezetve nyomógombra, ami az 5100-ban menüben kitúrkálós maradt. Pl iso, fehéregyensúly, stb.
Nekem pl a kis felső lcd is szükséges, mert az hasznos.
Jó ötlet, hogy most nem Sonyt veszel, szerintem annak a féláteresztős technika miatt nem jó a képmínősége.
Szerintem a d5100 nagyon jó választás ilyen célra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!