Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Új f. gépet vennék, vélemények...

Új f. gépet vennék, véleményekre vagyok kíváncsi. Nikon D5100. vagy hasonló kategóriájú gép?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy Sony Alpja DSLR A290l gépem van, 18-55 és 70-300-as objektívvel.

Mindenképpen szeretném lecserélni egy Nikonra. Ezzel a géppel sikerült elsajátítanom a fotózáshoz fontos ismereteket, hogy mit mikor, hogyan kell állítgatni..stb.

Amit tudok, hogy mindenképpen szeretnék majd egy teleobjektívet, 200 vagy 300-asat(lehetőleg utóbb) és egy másik, nagy fényerejű obit, lehet fix is (pl 50mm f/1.8).

Egy nagy álmom régóta a Nikon D90, de arra még nem lesz mostanában pénzem, így valamivel olcsóbb gépeket nézegettem. Amire használnám, főként állatok fotózása, MOZGÁSBAN!!, esetenként portréfotózás.

Milyen gépet ajánlanátok?

Mi a véleményetek mondjuk a D3100ról vagy a D5100-ról? Esetleg más hasonló árkategóriás gép?

2013. febr. 17. 23:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Mi nem tetszett a Sonyban?
2013. febr. 18. 12:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Kicsit komolyabb gépet szeretnék. Már a Sony előtt is Nikon volt a cél, ezt a gépet azért vettem meg, mert nagyon jó ajánlatot kaptam rá, és akkor még nem tudtam volna ilyen árban túl jó gépet venni. Viszont ez a gép jó volt, hogy beletanuljak a tükörreflexesbe.
2013. febr. 18. 18:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia, Ha nem ragaszkodsz a tükrös géphez, akkor FujiFinepix s2000HD, én is fotóztam vele állatokat, repülőket, tájképeket portrékat.

A D90 szerintem profibb, mint az 5100, mert sok olyan funkcióbeállítás ki lett vezetve nyomógombra, ami az 5100-ban menüben kitúrkálós maradt. Pl iso, fehéregyensúly, stb.

Nekem pl a kis felső lcd is szükséges, mert az hasznos.

2013. febr. 25. 02:01
 4/6 anonim válasza:

Jó ötlet, hogy most nem Sonyt veszel, szerintem annak a féláteresztős technika miatt nem jó a képmínősége.

Szerintem a d5100 nagyon jó választás ilyen célra.

2013. márc. 8. 14:48
 5/6 Kállai Csaba válasza:
Nem javaslom a Nikon D90 vásárlását.Boltból ujonnan vásároltam pár éve egy gépet. Már az első bekapcsoláskor felmondta a szolgálatot. Nem az üzletbe kapcsoltam be elösször hanem 500 km-re az üzlettől. Így nem állt módomba vissza cserélni. Azokat a hibákat ritkán ma is megcsinálja holott szervízben kijavították. Azt, hogy NEM tud magyarul komoly hiányosság. A kamera alapból sokat tud de nyelvismeret nélkül úgy működik mint egy egyszerű olcsó automata kamera. Előtte egy Nikon M601-em volt. Még a régi analóg kamera vele semmi gondon nem volt. Ha újra tehetném csak kizárólag hasonló tudású CANON gépet vennék.A NIKON D90 tud Ó Kinaiul és még vagy 10 nyelven de MAGYARUL NEM: Jól gondold át a vásárlást.
2013. márc. 29. 15:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem akarlak bántani, de ma az olyan alapszintü angol, aminek segítségével elektronikus kütyüket kezelni tudsz, elvárt minimum. Az IT és a tech szektor jóval gyorsabban fejlődik, minthogy azt a magyar követni tudná. Nyelv alapján választani elektronikai esz közt olyan, mint szín alapján autót.
2013. márc. 29. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!