Mit tehetek az ellen, hogy ne legyen alkoholista a fiam?
A fiam szobáját a hétvégén takarítottam ki, ő nem volt itthon. Egyszer csak a kezem ügyébe akadt egy üveg szeszes ital, a Jagermaster nevű, amit megpróbált eldugni. A negyede hiányzott belőle. Amikor hazatért, kérdőre vontam, hogy milyen jogon költi erre a zsebpénzét és minek iszik. Azt mondta, egy barátjától kapta születésnapjára (1 hete lett 18 éves) és nem magának vette a zsebpénzén. Nagy nehezen kinyögte, hogy hívják azt a barátját, aki neki adta, és mivel ismerem a szüleit, megkérdeztem, tényleg az ő gyerekük adta-e a szeszes italt a fiamnak. A szülők pedig mintha természetes dolog lenne, azt mondták igen, így történt, és utólag is boldog születésnapot kívánnak neki. Annyira leblokkoltam ezen a hozzáálláson, hogy nem is folytattam velük a beszélgetést.
A fiam jó tanuló, és nem akarom, hogy lezülljön a piálás miatt, kiakadt, hogy minek veszem el tőle azt, amit neki adtak ajándékba, és képtelen megérteni, hogy tönkreteszi a saját és az én életemet is, ha alkoholista lesz. Most alig szól hozzám és az apjához akar menni inkább minden hétvégén (ő nem él velünk egy házban).
Hát eléggé lesokkoltak a válaszok. Arra kíváncsi vagyok, hogy közületek kinek is van gyereke pontosan.
És senki se akadt fent azon, hogy a fiam eldugta előlem a szeszes italt, ahelyett, hogy megmutatta volna nekem, mit kapott születésnapjára.
Elmúlt 18 éves? Ez szerintetek feljogosítja arra, hogy elkezdjen zugivó életmódot folytatni? Én szültem, és az én fiam, felelős vagyok az életéért. Bármi történik, csak rám számíthat, az emberek bármelyik pillanatban kihasználhatják. Ők sose fogják az ő érdekeit annyira szem előtt tartani, mint én!
"Hát eléggé lesokkoltak a válaszok. Arra kíváncsi vagyok, hogy közületek kinek is van gyereke pontosan."
Na idefigyelj. Nézzed meg más kérdéseknél, hogy az itteni válaszolók a legtöbb esetben mennyire is "kamaszellenesek"! Például a legtöbb helyen azt javasolják szülőknek, hogy ne engedjék el xy dolgokra, s a gyerekeknek is leírják, hogy ne csodálják, hogy 15 évesen nem engedik el a Sziget Fesztiválra.
De itt ebben az esetben akárhogy is nézzük, a gyerekednek van igaza. Negyed üveg Jägertől, ami egy hét alatt fogyott el, senkinek nem lesz semmi baja. Sőt, nézzél utána, napi egy pohár vörösbor EGÉSZSÉGES! Alkoholista lesz ennyi italtól valaki? NEM. (Negyed üveg Jäger kb. ekvivalense napi egy pohár vörösbornak alkoholtartalomban.)
Napi egy felestől sem lesz alkoholista még SENKI. Meg napi egy pohár-korsó sörtől se. Alkoholista majd akkor lesz, ha 1-2 nap alatt iszik meg egy üveg Jägert és ki lesz borulva, ha nem szerzi meg a következőt... Szóval gondolkozz egy kicsit, gondold át az egész hozzáállásodat a gyerekneveléssel kapcsolatban... Túlkorlátozod.
Én amúgy személy szerint heti 2-3 alkalommal megiszom egy fél literes jól lehűtött sört, leginkább a focimeccseknél, de egyáltalán nem tartom alkoholistának magamat. Sőt, évente 2-3 alkalommal még be is lehet szerintem rúgni. És még engem az ismerőseim eléggé konzervatívnak tartanak...
18/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!