Az alkohol ivás ellen miért nincsenek ellene az enberek annyira mint a ciginek?
Sokan mondják, hogy szokjak le a cigiről, nem sokat cigizek napi pár szál!
De inni is szoktam, igaz nem minden nap, de egy feles, és sör, bor lecsúszik!
De az ellen nem szólnak a szüleim!
Pedig szerintem az alkohol jobban leépít mint a dohány!
Miért vannak a cigi ellen sokan, de ha iszom az nem gond?
Mert az alkoholellenes lobby kevésbé erős.Másrészt, az alkohol rövidtávon nem annyira káros, és nem is annyira addiktív.
Úgy értem, hogy aki mondjuk hetente egyszer beba*szik, abból nem föltétlen lesz alkoholista (bár fennáll az esélye, ne értsen félre senki), de aki hetente egyszer rágyújt, az hamarabb lesz dohányos.
Totál berúgva nem tudsz nagy kárt tenni másokban - legfeljebb csak magadban.
Viszont a cigivel mások egészségét is rombolod!!!!!!!!!!
Azért, mert a ciginek nincs olyan minimum mennyisége, ami ne lenne káros.
De pl. napi 1 dl jó minőségű bor nem fog ártani, sőt akár használhat is.
Egészen egyszerű.
A dohányzásnak csak negatív oldala van.
Míg az alkoholos italok köré egy egész kultúra épült.
olyanról még nem hallottam? hogy valaki a cigtől lett volna beszámíthatatlan, agresszív, kötekvő.
és az alkohol nagyobb tàrsadalmi problèma forràsa.
hány otthon, család ment már tönkrtönkre miatta? ( miénk is) hány család, hyeremek lesi rettegve az ajtót, hogy mikor ér haza a piás családtag ès mibe köt bele? hány helyen mennel au egegész èjsuakàs balhèk, ami a gyerekelet is tönlreteszi lelkileg?
és qrvára érdekelne, hogy a piás üvegekre miért nrm kell ttenni betört ablak,közúti baleset, kisírt szemű gyerek vagy elrohadt máj fényképét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!