Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy mondjam meg, hogy nem...

Hogy mondjam meg, hogy nem megyek velük nyaralni?

Figyelt kérdés

Úgy volt, hogy július 10.-én mennék apáékkal nyaralni, emiatt nem mentem volna a Soundra (balhé volt, hogy már így is voltam külföldön egy fesztiválon és a Szigetre is megyek). De most kiderült, hogy anyáék kaptak az utazási irodától egy ajánlatot és július 16.-án mennének egy olyan helyre, ami sokkal jobb, mint ahová apáék mennek.

Szóval én inkább odamegyek, mert oda jöhet a barátom is, nem kell egy szobában lennem anyáékkal (apáékkal úgy lenne) és a szállás is sokkal jobb, ráadásul ha anyával megyek, mindig beiktatunk egy "bevásárlónapot".

De így se túl jó apáékkal a kapcsolatom, nem tudom, hogy mondjam meg, amikor már be van fizetve az út is...

2014. júl. 4. 12:35
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
81%
Elég annyit mondani, hogy "bocs, apa, kaptam egy jobb ajánlatot, több szexszel és pénzzel, mint amit te tudsz ajánlani. Törődj bele, hogy nem vagyok RÁD kíváncsi."
2014. júl. 4. 12:36
 2/23 A kérdező kommentje:
Annyira tényleg nem érdekelnek, csak azért mentem volna, hogy ne legyen még nagyobb vita és mama (az anyukája) is kezdett érzelmileg zsarolni emiatt.
2014. júl. 4. 12:38
 3/23 Janka néni válasza:
45%
Te tudod, hogy melyik a legjobb időpont, hogy leüljetek és elmond a véleményedet. Úgy ahogy a kérdésednél megfogalmaztad. Sorold fel a szempontjaidat és ebből derüljön ki, hogy nem a személyükkel van bajod, hanem más természetű okok vannak a háttérben és Te is tisztában vagy az ellenük szóló érvekkel is. Ha ezt sikerül elmondanod higgadtan és elfogadhatóan alátámasztva, bízz benne, hogy megértik vagy elfogadják. A szavaidból úgy lehet érteni, hogy már döntöttél.
2014. júl. 4. 12:39
 4/23 A kérdező kommentje:

De nekem valami konkrét szöveg kéne, amit elmondhatok.

Mert ha elkezdünk veszekedni, akkor lehet, hogy olyan dolgokat is a fejéhez vágok, amit amúgy nem akarok...

2014. júl. 4. 12:41
 5/23 anonim ***** válasza:
65%
Mit kéne megérteni az apjának? Hogy szeretne a barátjával aludni egész nyáron, hogy az anyja fizeti a vásárolgatását és különben is jobb az út, mint amit ő kitalált? Minden apa álma ez... hiába. Szerintem meg nem szép tőled ez a döntés. Persze, így lesz, hisz ez a hozzáállás nem fog változni az én veleményemtől. De ettől függetlenül is azt gondolom, hogy nem helyes, amit teszel.
2014. júl. 4. 12:41
 6/23 anonim ***** válasza:
72%
"Ne haragudj, apa, igen tudom, egy elkényeztetett kis senki vagyok, de nem a te hibád, hogy a pénzt, a pénzt költést és a luxust többre becsülöm mint a saját apámat, ez az egyéni lelki szegénységem. Még egyszer bocsáss meg."
2014. júl. 4. 12:45
 7/23 A kérdező kommentje:

Nem is kell helyesnek gondolni a döntésemet.

De az én szempontomat is meglehet érteni.

Inkább így elmegyek a fesztiválra is a legjobb barátnőimmel, a barátainkkal. Utána elmehetek a barátommal és anyáékkal (bár ők nem zavarnak sok vizet) 2 hétre a világ egyik legjobb helyére, ahol minden a legmagasabb színvonalon van.

Ha apáékkal mennék, ülhetnék 15 órát a kocsiban, amiben még légkondi sincsen és hallgathatnám az idegesítő gyereküket a feleségével. Majd megérkeznénk egy nevenincs hotelbe, ahol még reggelit sem adnak és medence sincsen.

És ezt a nyaralást olyan emberekkel töltsem, akiket nem szeretek és általában levegőnek nézek.

Mert nem szeretem az apámat, amiről ő tehet, ezt mindenki tudja. Még a saját anyja is megmondta, hogy teljesen megérti, hogy miért nem szeretem őket. De mivel "nagylelkűen" felajánlotta, hogy elmehetek, ezért mama közölte, hogyha elmegyek, majd kárpótol valamivel, csak legalább mutassam egy kicsit, hogy nem utálom őket annyira.

Egy olyan embert minek becsüljek, aki azt sem tudja, hogy hány éves vagyok?

2014. júl. 4. 12:50
 8/23 anonim ***** válasza:
68%
Olyan szinten vagy,mint egy 10 éves de úgy el vagy kényeztetve,hogy rajtad 1-2 pofon sem segítene. Ha ennyire semmibe veszed apádat szólhattál,volna ,hogy nem mész velük nyaralni,de jobbat tudok elmész dolgozni és visszafizeted neki a pénzt amit befizetett miattad..undorító emberi lény vagy
2014. júl. 4. 12:53
 9/23 anonim ***** válasza:
75%
Nem téged kéne kárpótolni hanem a szüleidet,hogy egy ilyen gerinctelen kis patkány a gyerekük
2014. júl. 4. 12:55
 10/23 A kérdező kommentje:

Anya már mondta, hogy visszafizeti az én részemet.

Nem olyan helyzetben vagyok, hogy dolgoznom kellene. Lehet, hogy undorítónak, gerinctelennek gondoltok, de higgyétek el, hogy mondtak már rám sokkal rosszabbat is és az sem érdekelt.

2014. júl. 4. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!